Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi van ha még sincs reinkarnáció?

Mi van ha még sincs reinkarnáció?

Figyelt kérdés
A bátyám nagyon beteg , és már nincs sok ideje hátra , és csak a reinkarnáció mentheti meg.

#reinjk
2014. máj. 13. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"és csak a reinkarnáció mentheti meg."

ha halálos beteg, akkor ez sem mentheti meg.

max ha hiszel ebben és ő is, akkor a lelkének ad egyfajta megnyugvást, hogy lesz folytatás.

2014. máj. 13. 16:15
 2/9 A kérdező kommentje:
nagyon bizonytalan vagyok ebben a témában
2014. máj. 13. 16:23
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem nincs. Viszont az életenergia mögött olyan hatalmas tudatosság áll, amit az elme képtelen felfogni. Szóval amit csak akkor tudsz felfogni, amikor átéled, de nem emberi elmével. Amikor rájössz, hogy te nem Nagy Sándor vagy a gépészmérnök, hanem egy sokkal hatalmasabb dolog része, és egyáltalán nem bánod már, hogy elkellet hagynod a Nagy Sándor SZEMÉLY testét. Persze életenergia vándorlás van, hisz látjuk, hogy az emberek meghalnak és újak születnek. Viszont azok az emlékek, gondolatok, tudás, viselkedési formák amik az egódat alkotják, nem mennek tovább az életenergiával. Szóval akkor tulajdonképpen mi is a lélek? Ha azt mondanák, hogy vannak lelkek, akkor ebből az következik, hogy valami megkülönbözteti őket egymástól, mert ha nem lenne semmi megkülönböztető, akkor nem beszélhetnénk lelkekről, csak életenergiáról. Viszont az egód (ami az összes élményt, emléket, tudást...stb alkotja) nem része a léleknek, ha van lélek. Akkor mi különbözteti meg a lelkeket? Szerintem semmi, és épp ezért nincsenek lelkek, csak életenergia.
2014. máj. 13. 17:00
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Remélem nem viccelsz ezzel. Azt senki élő nem tudja biztosan megmondani, hogy van-e. A materialisták csak az anyagba hisznek, szerintük még lélek sincs, ami reinkarnálódhatna. Az ezoterikusok és vallásosak egy része pedig mindenképpen hisz benne. Akkor derül ki, ha majd odakerülünk.

Ha ez segít valamit: Azok akik egy ideig halottak voltak, sokan átélték azt, hogy a lelkük elszakad a testüktől, majd amikor újraélesztették őket visszatértek. Ők meggyőződéssel állítják, hogy létezik a lélek, ami különválasztható a testtől és ilyesformán akár a reinkarnáció is működhet.

2014. máj. 13. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Azok a vallások, amelyeknek a tanai között szerepel a reinkarnáció, mind azt hirdetik, hogy ez 'rossz' dolog. A buddhisták azért törekednek elérni a megvilágosodást, hogy kiszabaduljanak a reinkarnációs körforgásból és ne kelljen többet megszületniük fizikai testben.
2014. máj. 13. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Nincs reinkarnáció, a bátyádnak viszont örök élete lehet, ha elfogadja Jézust személyes megváltójának. Komolyan mondom.

Egyetlen egy igazság van, ne bízzátok a véletlenre.

2014. máj. 13. 22:48
 7/9 anonim válasza:
100%
énis sokat gondolkozok ezen. a lelkek nem hallnak meg, csak a test . a lélek ahgy mondják vagy felszáll az égbe vagy ebben az esetben, egy másik testet választ. ezt nem lehet megmondani. pl van egy olyan ismerősöm aki kisgyermek és olyanokat emleget hogy volt előző élete és nem magyar volt, tud pár szót más nyelven is pedig nem tanitotta neki senki, és azt emlegeti hogy szeretné megismerni a másik anyját, és a másik testvéreit. és hogy autóbalesetben halt meg. fura nem ? szóval, hát nem is tudom.
2014. máj. 14. 18:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Itt és most van.

Ami volt az már nincs.

2014. máj. 15. 21:15
 9/9 anonim válasza:

Szerintem ne a reinkarnációban higyjetek, hanem Istenben. (nyugi nem vagyok hittérítő vagy ilyesi, de egyszer megnéztem egy ilyen filmet, amiben ez állt: Isten nélkül mi nem létezünk. Ő lehelt belénk lelket. Ha hinni akarsz valamiben higyj ebben. Van Biblia, lehet olvasni, vannak ilyen jellegű filmek, és gyülekezetek. Ha nincs sok ideje, higgyjen. És ne a reinkarnációban.

Egyébként pedig a reinkarnációt sokféleképp lehet nézni, van olyan nézete is, hogy az ember, mindig újrakezdi. : Egy pillangó, aztán madár, egy hód, egy tigris, majom, majd egy ember. Mindent előrről kezd.

Ennek semmi értelme. Szerintem. :) Aztán, ízlések és pofonok. :D

2014. máj. 29. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!