Muszáj emlékezni az előző életeinkre, hogy bizonyítást nyerjen a reinkarnáció elve?
Sziasztok,
Sok reinkarnációról szóló kérdést olvastam és azt látom, hogy a szkeptikusok azzal érvelnek, hogy nincs előző, sem pedig következő élet, hisz ha lettek volna előző életeink emlékeznénk rá. Ez szerintem nem magyarázat több okból sem. Ha ezt a logikát követjük, nem adható értelmes válasz az alábbi kérdésekre:
- Ha valaki amnéziában szenved és nem emlékszik semmire, akkor valószínűleg ő korábban nem is létezett?
- Gondolom nincs olyan ember aki részletesen emlékezne a gyerekkorára. Szinte alig van egy két felvillanó emlékünk. Szóval akkor az meg sem történt?
A másik pedig az, hogy ha tisztában lennénk a reinkarnáció értelmével, működésével, akkor világossá válna, hogy nem véletlen az, hogy nem emlékszünk a korábbi életeinkre. Hogy élnéd az életed ma, ha tudnád, hogy előző életedben gyilkos voltál, vagy éppen áldozat? A korábbi életeid kihatással lennének rád és értelmét vesztené a halál, amely különválasztja az életeket egymástól. Mi értelme lenne meghalni, ha az emlékeid megmaradnak, nem törlődnek ki és igazából ugyan az a személyiség lennél mint korábban voltál? A halál nagyon is fontos szerepet játszik az életben. Ugyan úgy mint az iskolában az évefolyamok. Hiába járod ki ugyan azt az osztályt 10x, attól még nem leszel okosabb. A következő osztályba kell menned, hogy ismét új dolgokat tanulhass arra építve amit korábban az előző osztályban sajátítottál el. Ha nem lennének meghatározott intervallumok a tanulás idejét illetően, honnan tudnánk mikor léphetünk át a másik osztályba?
Természetesen van kiskapu és lehet azt mondani: amikor mindent megtanultunk, de hány éves korodig akarod járni a 8 általánost? 20? Nem véletlenül van mindenre határidő. Az ember hajlamos akár a végtelenségig is halogatni a dolgait, még akkor is ha határidő köti. Mi lenne ha nem kötné?
Konklúzió:
Szerintem az, hogy nem emlékszünk előző életeinkre még nem cáfolja a reinkarnációt. Igazából semmit sem cáfol és semmire sem bizonyíték. ...Szerintem.
Ti, hogy vélekedtek erről?
Még azt is hozzá lehetne tenni, hogy nincs is nagy jelentősége annak, ha tényleg lenne reinkarnáció. Mégpedig azért, mert az előző életeire - tegyük fel, hogy az ilyen emlékek "valósak" - nagyon kevesek emlékeznek. Én pl. nem emlékszem semmire. Feltehetően a következő életemben, s az azutániban sem fogok. Akkor minden egyes életemet mint egyet és megismételhetetlent élem meg. Innentől kezdve viszont számomra teljesen közömbös, hogy van - e folytatás. Az már nem "én" leszek, olyan, mintha nem is lenne. Jó, tudom én, az egyes életek során "tanulunk", meg a karma, meg sok hókusz - pókusz. De ha nem tudom, mit kell megtanulnom, akkor minek az egész?
Egyszóval bármi is van "odaát" - mert nem zárom ki, hogy van - ezt a mostani életünket egyedinek érezzük. És ez a lényeg. Engem valahogy nem vigasztalna sem egy későbbi élet, sem egy magasabb létsík, mennyország vagy bármi ha ezt itt kell hagyni. Mindenképpen veszteség, bármi is jön aztán.
28-nak:
Teszek a tudatlanságodból fakadó véleményedre. Mondanám ha én is olyan ostoba lennék mint te, de kíváncsi vagyok mire is alapozod a kijelentéseidet szóval néhány kérdés hozzád:
"A reinkarnáció a legnagyobb marhaság, a spirituális világról alkotott kép legnagyobb torzulása, amit az emberi elme valaha eddig kitalált."
Mire alapozod eme elmés megjegyzést? Mennyivel jobb bármely más vallási teória? Ha ezt meg tudod nekem magyarázni, nyert ügyed van. Addig üres szavak.
"Soha nem létezett és nem is fog soha."
- Érdekes, ennek ellenére elég sokmindent tudunk már erről a semmiről, még jó, hogy te aki a kijelentéseit alá is támasztja :) ebben az elméletben nem látsz semmi rációt...
"Csak a sok hülye azért hisz az ilyen hülyeségekben, mert az ember fél a haláltól, fél az ismeretlentől és ezért kitalálja azt, hogy a halál egy új élet kapuja itt a Földön, és voálá, a halál már is nem tűnik olyan ismeretlennek. "
- A nagy szádat csak a butaságod múlja felül. Semelyik vallási filozófia, és elmélet nem azért alakult ki, mert az ember félt a haláltól. Ha így lenne az ateisták és a materialisták miért nem találtak kis semmit? JAAA, mert ők igen bátor emberek ugyebár. Pff. Ugyan, ezt te sem gondolod komolyan. Valószínűleg nem hallotad még a mondást, mert akkor épp itt az ideje: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
Egyébként még mielőtt mégtöbb hasonló értelmes gondolatot zúdítasz ránk a következő kommentedben, tégy meg nekünk valamit: Legalább nézz utánna a dolgoknak mielőtt hozzászólsz, LÉGYSZÍVES!
"Aki azt képzeli, hogy most már 80. életét éli itt a Földön az egy hülye elmebeteg, fogyatékos, aki nem tudja kordában tartani a fantáziáját. "
- Mondja ezt egy 12 éves kamasz akinek a tojáshéj még ott van a popsiján :) Rettentő nagy élettapasztalatod van már barátom, nosza ossz meg velünk néhányat, had tanuljon valami értelmeset itt a jónép!
"Nem tom mi fog veled történni a halálod után, de abban biztos vagyok, hogy bármilyen életet is éltél,nem fogsz itt újjászületni, még akkor se, hogyha hiszel benne, vagy hogyha nagyon rosszat tettél, akkor sem."
- És te ebben BIZTOS vagy? Mire fel? Indokold már meg a kijelentést egy két mondatban ha nem túl nagy kérés. Ha te ilyen okos vagy, miért ne osztanád meg velünk eme nagyszerű tudást? Hisz az eddigi írásodból is csak úgy sugárzik az értelem!
"Őrültek vannak és hülyék, akik bemesélik a tévképzeteiket maguknak, annyira hogy ők maguk elhiszik. "
- Na a végére csak sikerült egy épkézláb mondatot összeraknod. Ezzel a kijelentéssel 100%-ban egyetértek és látom élő példaként be is mutattad magad. Gratulálok! :)
------------------------------------------------------------------------
30-nak:
"A reinkarnáció tana egyszerűen nevetséges. Aki meghal az már nem tér vissza földi testben. Fogadd el. Mindannyiunknak tovább kell majd lépni a létezés egy magasabb síkjára."
- Természetesen neked is lehet saját véleményed és úgy látom meg is van, de fogadj el egy jótanácsot. Ne próbáld ráerőltetni senkire a nézeteidet, nem leszel népszerűbb vele. Úgy látom te valamivel másképp látod a dolgot mint az előtted hozzászóló, hisz te már a menyország és pokol teórijáját vallod. Szép-szép, hogy megtetted már az első néhány lépést, de ne állj meg itt. A megvilágosodáshoz nem elég ennyi. Arra viszont kíváncsi lennék mi a te teóriád pontosan, mi lesz halálod után? És miért? Ja és még valami: Attól, hogy valaki véleményét úgy állítod be, hogy az illetőt hülyére veszed a nézetével együtt, még nem teszi a te elméletedet hihetőbbé. Tudom, kicsit bonyolult, de van idő, olvasgasd egy kicsit, majd megérted...
------------------------------------------------------------------------
HakapesziM-nek:
A következtetésed hibás, hisz már az alap elgondolásod is hibás alapokon nyugszik. Attól, hogy nem emlékszel az előző életedre, a tanult dolgok még megmaradnak. Pl: türelem, tisztelet, szeretet, odaadás, stb. annak elleénre is, hogy te magad nem láthatod a különbséget a korábbi és a jelenlegi személyiséged közt. Hidd el nagyon meglepődnél, ha szembe találoznál az előző életbeli magaddal. Valszeg nem tenne rád jó benyomást a korábbi éned, nem is csoda, hisz azóta már sokat változtál. Igazából jobb is, hogy senki sem tudja milyen volt előző életében, hisz mindenki elszégyelné magát. Azt gondoljuk, hogy milyen menők lehettünk. Persze. Ha valóban a fejlődés a reinkarnáció lényege akkor korábban nyilván butább, durvább, erőszakosabb, stb voltál mint most vagy... Gondolkozz el ezen.
Üdv,
Openyoureye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!