Lehetséges, hogy reinkarnálódtam?
Szerintetek lehetséges az, hogy előző életemben vki olyan ember felesége voltam, akinek több felesége volt? Néha mintha lennének ilyen emlékeim, és ha valaki erről beszél, úgy érzem mintha felkavaró emlékek jutnának az eszembe, és elpirulok meg zavarban vok. Többször álmodtam már egy férfiről, akinek fekete szakálla volt és kék szeme. Mindig ezzel kapcsolatban.
Szerintetek?
Lehet,hogy van valami kapcsolat az érzéseid és az előző életed között.
De még ha így is lenne....
Nem hiába van elrejtve előlünk,hogy kicsodák voltunk egykor,mindenek előtt a mostani életedre és annak megélésére koncentrálj.
Amennyiben létezik reinkarnáció, minden ember reinkarnálódott legalább egyszer, szóval te is.
...
DE, én nem hiszek a reinkarnációban, mert az emlékek a fejben vannak, és nem a lélekben. Ha valakinek lelke el is megy egy másik személyben, a feje nem megy sehova => az emlékei sem.
...
Hogy még többet mondjak, még a lélek létezését sem bizonyította senki. Erre nyugodtan fel lehet hozni azt, hogy néhány halott aki feltámadt ezt-azt láttak, mikor kimentek a testükből, de szerintem ezeket csak azért látták, mert az agy nem kapott elég vért.
...
"Amennyiben létezik reinkarnáció, minden ember reinkarnálódott legalább egyszer, ..."
Ez a mondat már önmagában bukó :) Tehát minden ember, aki él, előző életében embernek kellett hogy legyen, másként nem emberként születik újjá. De ha előző életében ember volt, akkor az azt megelőzőben is embernek kellett lennie, különben az előzőben nem emberként születik újjá. Ám akkor az előzőt megelőző előtti életében is embernek kellett lennie, különben az előző előttiben nem lett volna ember, és így tovább - de ha így van, akkor vajon hol élt 1000 évvel ezelőtt az a hétmilliárd ember, aki ma él?
A reinkarnáció legalább akkora butaság, és legalább annyi logikai buktatója van, mint az összes többi hasonló hitbéli dolognak.
Kedves Sceptic:
Én is éppen azért nem tudom elfogadni a reinkarnáció valóságát amiért te.
...
A kereszténységet sem fogadom el, mert a keresztények azt mondják, hogy isten mindenható. DE ha isten mindenható, akkor tud egy olyan követ teremteni, amit még senki(még isten sem) tud felemelni? Ha tud, akkor már nem mindenható, mert már van egy kő, amit nem tud felemelni, ha meg nem tudja megteremteni, akkor e miatt nem mindenható.
...
Sok reinkarnáció hívő, abban hisz, hogy az ember előző életében nem feltétlenül ember volt, hanem kutya, macska, űrlény, kő, virág, tetű. Egyszer egy reinkarnáció hívőtől megkérdeztem, hogy hogy lehet az, hogy valamikor réges-régen élt n-darab lélek. Azóta az az n-darab lélek felszaporodott n²-re legalább. Erre ő azt mondta, hogy sok lakott bolygó van, és másodpercenként elpusztul a világegyetemben legalább egy bolygó, és emiatt a lelkeknek nincs szükségük szaporulatra. A szemében röhögtem, és megkértem, hogy ha találkozik egy űrlénnyel, aki ezt igazolni tudja, akkor mutassa be nekem is.
a világon a leginkább reinkarnációban hívő nép a magyar, 17%-kal.
szerintem van, szerintem bizonyított.
Kedves kérdező!
Nem számít mi voltál akkor vagy azelőtt.
A Jelen számít.
Aminek ki kell derülnie az úgyis ki fog, okos a rendszer.
Hogy bizonyított a reinkarnáció?
Sehogy... . Ez csak hit kérdése és semmi több.
Magyarázat a túlnépesedésre:
"A buddhista kozmológia szerint, ha egy élőlény eltávozik, akkor a létezés harmincegy különféle létsíkján, vagy birodalmában születik újra, amelyek közül az emberi létbirodalom csak egy. A humán populáció növekedése csak azt jelzi, hogy az élőlények más létsíkokról az emberi birodalomban születtek újra, gyorsabb ütemben, mint ahogyan az emberek meghalnak. Hasonlóképpen az emberek számának csökkenése azt jelentené, hogy ők haláluk után más létsíkokon születnek újra (vagy végleg elhagyják a szamszárát) gyorsabb ütemben, mint ahogy más élőlények emberként születnek újra. Ezek a népességmozgások megszámlálhatatlan korszakon keresztül zajlanak, és csak nagyon kicsi kozmikus jelentőséggel bírnak."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!