Pár órája meghalt nagypapám. Nem vagyok egy városban vele, hogy tudnék elbúcsúzni tőle?
Fogadd részvétem!
Igen!
Bár nem tudom hány éves vagy, fiú vagy lány?
Most, ha tudsz, sírj, segíts a szüleidnek, amiben tudsz, amiben kell, végülis ők a saját szüleidet veszítették!
Ha másban nem tudsz segíteni, vedd át tőlük a házimunkát, főzést, mosogatást, ami adódik, legyen nekik idejük magukra, a gyászukra!
Majd este, (ha lement a nap) gyújts egy szál gyertyát, nézd a lángot, és gondolj a nagypapára. Érezd, érezni fogod, hogy ott van, ott lesz veled. Gondolatban búcsúzz el tőle, mondd el neki, mennyire szereted, és sosem felejted. Mondd el neki, nagyon sajánálod, de megérted, ha úgy érezte, hogy eljött az idő, és mennie kell. Te elengeded őt, bármennyire is fáj! Tudod, hogy amikor szükséged lesz rá, és gondolatban hívod őt, mindig veled lesz, segít neked. Mondd el neki, sohasem feleded!
És sírj, ha sírnod kell (zsepi legyen veled), a gyertyát hagyd leégni magától!
Köszönöm szépen!
Az a gond pont, hogy szüleimnek se tudok segíteni, mert másik városban élek, a főnökeim pedig nem akarják megérteni, és szabadságra engedni!Ezért érzem tehetetlennek magam egyedül egy másik városban. Nem tudok semmit segíteni, és ez borzasztó!
Őszinte részvétem.
Gyújts gyertyát, búcsúzz el tőle, mondd ki hangosan mindent amit szeretnél tudatni vele.
Szerintem nem kell a főnöknél kihúzni a gyufát.
Beszélj vele, a temetésre kérj 1-2 nap fiz. szabit, ő is ember, biztosan talál valami megoldást.
Az otthoniakban tartsd az erőt telefonon keresztül, ha így alakult, akkor most mást nemigen tudsz tenni!
Ne szidd a munkáltatót!
A Munka Törvénykönyve szerint "közvetlen családtag" (=szülő, gyermek,) esetén enged 3 nap fizetés-nélküli szabadságot, a többit persze, ha a dolgozó kér, fizetett szabadság terhére lehet kérni. Az más dolog, ha felvállalt szerződés, szállítási határidő, hasonló köti a munkáltatót, akkor meglehet, hogy nemet mond. Előfordulhat, sőt biztos, ha pl. szállítási-gyártási határidő-csúszás következne be, kismillió de legalábbis többszázezer Ft kötbérrel sújtanák.
Persze lehet, hogy ez nem áll fenn!
Talán mégegyszer rá kellene kérdezni a munkáltatónál, hogy mégis lenne lehetőség néhány nap, egy hét szabira!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!