Henteseknek, mészárosoknak milyen következményei lesznek a munkájuknak az életben? A sors visszaadja majd nekik amit csináltak?
Azokra gondolok akik szó szerint futószalagon ölik meg az állatokat, vagy vágóhídon fejbe csapják a marhákat naponta több száz darabot is, és nem azokra akik pl a hipermarketek részlegén húst adnak el.
Ezek az emberek hogyan tudnak szembenézni a tetteikkel?
Esetleg várhat rájuk karmikus csapás is?
Egyáltalán normális embereke ezek(van h azzal is poénkodnak a vágóhídon hogy fejbe csapták a marhát, és nem halt meg egyből hanem elakart még szaladni, és szédelegve ment)?Egy ismerősöm mesélte, azóta nem is beszélek vele.
Ti mit gondoltok az ilyen emberekről?
Mármint akik a húst rakják eléd, hogy legyen mivel tömnöd az üres fejedet? Ill. másoknak legyen mit enni?
Egyébként a válasz egyszerű: ugynúgy, ahogy az oroszlán is képes továbblépni, miután széttépett egy gazellát vagy megfolytott egy bivalyt...esetleg egy embert.
Én inkább azt kérdeznem, hogy ülhetnek itt milliók a net elé láncolva, miközben a fél világ haldoklik és lósz*rt sem tesz senki, miközben egy csomó kajánk és orvosságunk van. Ez szerintem sokkal nagyobb rejtély ill. probléma.
Szoktál húst enni? Szerinted a húst fáról szedik?
Figyelj, falun lakom. Én már vágtam el baromfinak, kecskének és halnak a nyakát, de nem érzem azt, hogy bármi is büntetne ezért. Egyszer nem is volt késem, hanem kézzel elcsavartam a kakas nyakát és kész, utána meg felmentem vágószerszámot keresni.
Az első négy hozzászóló leírta, amit én is írtam volna, köszi nekik.
Kérdező, most akkor úgy általában beszélsz a mészárosokról, vagy csak azokról, akik a munka során kegyetlenkednek is az állatokkal? Nem szabad általánosítani. A kegyetlenkedés valóban gonosz dolog, és megvetem azt, aki ilyet művel, de önmagában a mészáros munka éppen olyan munka, mint bármi más, nem rossz, nem jó.
Nem kellene kizárólagos felelőssé tenni az állatot fizikailag levágót, a többiek - akik előkészítik, odavezetik, stb. az állatot - szintén ugyanennyire "felelősek".
Az ember ragadozó, csak ma már nem nyersen eszi meg az áldozatát, és nem látja annak pusztulását.
Továbbá a tett és a szándék között különbség van. Más a csirke nyakát kitekerő háziasszony, és megint más az unatkozó, állatokat kedvtelésből kínzó-gyilkoló kölyke.
"Az ember ragadozó"
EZ NEM IGAZ, az ember MINDENEVÖ!!!!
Ha ennyire nincsnek biológiai ismereteid, akkor inkább azzal foglalkozz, ne itt irogass hülyeségeket.
"EZ NEM IGAZ, az ember MINDENEVÖ!!!!"
Nyugi: ragadozó is. Kissé félreérthetően fogalmaztam, ez igaz.
Az ember valóban mindenevő, de az nem azt jelenti, hogy választhat növényi és állati táplálék között, hanem azt, hogy mindekettőt kell fogyasztanai.
Pl. a medvét is valamiért a ragadozók közé sorolják, pedig a táplálékát ugyanúgy kiteszi bogyó meg más erdei termény, mint mondjuk lazac vagy őzhús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!