Mi a véleményetek erről? Ok és okozat
http://www.youtube.com/watch?v=mGgYB4HWCeo
Minden, ami történik a világban, az maga egy következmény,
nincsenek véletlenek, a sorsunk meg van "írva".
Minden cselekedetünk amiket hozunk, azt hisszük hogy önállóan csináljuk, és van választási lehetőségünk, de nem, azok is csak az agyunkban végbemenő biokémiai reakciók.
Ez mindent megmagyaráz.
Meg nem neztem a videot.
Minden pillanatban valasztasi/döntesi lehetösegünk van, aminek van következmenye. Igy van ok es okozat, igen.
Es nincs megirva semmi, a jövöt mi alakitjuk. Pontosan az ok-okozat miatt azonban "korlatozott" kereteken belül. Azaz pl. en (valoszinüleg) nem azzal a lehetöseggel születtem, hogy miniszterelnök legyek. Annak, amit elerhetek (ha ugy döntök), annak van egy hatara, es ennek a hatarnak az oka a multbeli dönteseimben megkereshetö. (Elözö eletekben.)
Ami meg van írva,az a génkészleted.A "sorsod".Tehát ha az van megírva,hogy rákos leszel,akkor is az leszel,ha egy szál cigit nem szívtál el.
De hogy mire hogy reagálsz és mit csinálsz,az nincs megírva.
Kihagytam: szo esett a "az agyunkban végbemenő biokémiai reakciók"-rol. A testi folyamatok, igy ezek is összefüggnek a lelki törtenesekkel, igy amit letrehozunk, megjelenik testi szinten is. Ez igy nagyon leröviditve irtam le, de ezzel könyvek tömkelege foglalkozik, egy mondatban csak igy tudtam.
Pl. a sok bosszankodas, mergelödes letrehozhat egy epekövet, gyengiti a majat, egy bizonyos hozzaallas a dolgokhoz a gyomorsavtermelödesre hat. Az egesz szervezetben minden mindennel összefügg, a szervezet es a testreszek müködese hat az agyra, szivre...stb. Aki mindezt iranyitja, ö a testbe költözött "lelek" vagy akarminek is nevezhetö...
3.
Nem, az is hogy reagálunk a következményekre, az is csak egy
reakció az agyban, attól még, hogy fejlettebbek vagyunk más élőlénynél és van öntudatunk, még nem lesz lelkünk, ezt csak az ember találta ki.
A videóban Morpheus mondja, is hogy a lánc elején egy döntés áll, ...nem, a döntés csak illúzió, ahogy Merovingi válaszol rá.
Megváltoztatni nem tudjuk a sorsot, csak része vagyunk.
Karma, az igazság okkult törvénye.
de mi volt előbb??
ok v okozat?
és ha megvan a válasz akkor az miből keletkezett, mi volt a motívációja??
na ugye...nem lehet ezt megválaszolni, így azt is nehéz megmondani, h egyáltalán egy bizonyos cselekedetre mi lesz a válaszlépés!
Mi döntünk a sorsunkról - ez igaz.
De az is, hogy 100 emberből 99 esetében meg tudom mondani mit fog dönteni - mert ott jár fejlettségben ahol.
Még a megtörtént eseteket feldolgozó tv sorozatokaban is, pedig azokat csak eljátszák :)
Így a karma igaz, csak épp nem olyan formában (le van írva és megvalósul) mint képzelik legtöbben, a világ azért nem ilyen egyszerűen működik. Nem az a lényeg miniszter leszel-e, a karmához ennek nincs köze. Hanem hogy megtanuld pl. elfogadni a korrupciót, mások esendőségét azzal hogy te is átéled. Mert a karma nem a világ sorsát hanem az egyed fejlődését befolyásolja.
Leszületünk, van amit meg kell tanulnod elfogadni - próbálkozol, ha sikerül túl vagy rajta és boldog életed lessz, közben jön a következő feladat, ha nem akkor harcolsz meg szenvedsz amíg meg nem tanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!