Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehetséges, hogy macska...

Lehetséges, hogy macska voltam előző életemben?

Figyelt kérdés
Rajongok a macskákért. Sok szintén macskarajongóval beszéltem már, de én valahogy másképp szeretem a macskákat. Alapjába véve az állatfajt tisztelem és becsülöm, és különlegesnek tartom. Gyerkekoromban mindig voltak állataink, macskáink is, így volt időm figyelni az állatokat. Viszont a mélyebb kapcsolatra csak az utóbbi években tettem szert. Egyetlen macska van, akivel különlegesnek mondhatom viszonyomat, társnak, egyenrangú félnek tekintem. Sokakkal ellentétben én nem gügyögök a macskámnak, nem dögönyözöm, nem etetem. Halkan szólok hozzá, és kérem meg valamire, normális hangsúlyban mintha emberhez beszélnék. Figyelem a viselkedésüket és a kommunikációjukat. Úgy vettem észre igenis hálás teremtmények, de csak annak aki tényleg a legnagyobb nyitottsággal figyel rájuk. Én egyszer megbántottam a macskámat, és sírva kértem tőle bocsánatot. Gondolatolvasó, kitalálja mire gondolok, és én meg azt, hogy ő mire gondol. Mélyen együttérzek ezekkel az állatokkal, és intuíció alapján tudom mi a helyes. Az emberi lényt, habár én magam is ember vagyok, sűrűn "az ember" "az emberi faj"-ként írom le. Utálom amikor háziállatokra a kedvenc szót használják, és utálom a "szobatigris" megnevezést, amit a házimacskára alkalmaznak. Mindenfajta "cukimukizást" stb-t gyűlölök, mint ahogy a kiállításokkal sem értek egyet. A "szobatigris" megnevezést azért se szeretem, mert hülyeség. A macska mozgása teljesen különbözik akár csak egy kölyök tigris mozgásától is, ez az ugrásokban nagyon jól megfigyelhető. A saját macskám annyira szeretem, hogy néha szétvet tőle az energia és könnybe lábadnak a szemeim. A macskámat pedig soha nem tanítottam semmire, mégis visszahúzza a karmait - nem csak játékkor - fegyelmezésnél is, azaz amikor engem próbál fegyelmezni. Hátborzongató érzés ez, amikor tudod hogy simán szétharaphatná a bőröd, de nem teszi, mert valójában sérülést se akar okozni neked. És még sorolhatnám a kötelékeinket. Egyszerűen mély együttérzés, és megértés alakult ki bennem a macskák iránt, ami túlmutat összes eddigi "állatszeretetemen. Szinte a zsigereimben érzem "a macskát".
2013. jan. 31. 00:26
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
És nekem is vannak macskás dolgaim. Ilyen a dorombolás, az orrdörgölés, de az is amikor játékközben négykézlábra ereszkedve bújócskázok az ajtó túloldalán (macskámmal). És a személyiségem is hasonló a macska alaptermészetéhez.
2013. jan. 31. 00:30
 2/15 anonim ***** válasza:
27%
Nem lehetséges, mivel nincsenek előző életek. Jézus megmondta, hogy mi a helyzet ezügyben. Felment a mennybe, és eljön ítélni eleveneket és holtakat. És nem macskákat, kutyákat, egereket ítél, hanem embereket, tetteik szerint. Jaj lesz akkor Neked, és a boszorkány, hazug, csaló barátaidnak.
2013. jan. 31. 00:33
 3/15 anonim ***** válasza:
Nincs előző életed, csak macskabolond vagy.
2013. jan. 31. 06:44
 4/15 anonim válasza:
Mivel embernek születtél, így előző életeidbe sajnos nem lehettél állat. Mint például egy szekrény se lehetett előző életében ember. :)
2013. jan. 31. 21:28
 5/15 Thyl válasza:

Szia! Milyen az ha dorombolsz, kihez dörgölöd az orrod?Milyen érzés négykézláb lenni?Ilyenkor egyébként macskának is érzed magad?Ez nem furcsa a környezetetdnek, ők miket mondanakilyenkorű? Nyávogni nem szoktál?mert azt amúgy többen csinálják az emberek között,van ilyen ismerősöm. A szemed amúgy macskás?

Egyébként kérdésedre válaszolva: nem lehettél,mert az ember magasabb tudatszintű,ezért emberből ember lesz,állatból állat. Remélem azért ez nem baj,légy büszke rá,hogy embernek születtél.

Egyébként tök jó,hogy ilyen a kapcsolatotok, de ebben nincs valami menekülés?az emberekkel is jól kijössz,vagy távolságot tartasz?

Üdv

2013. jan. 31. 22:28
 6/15 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak üzenem, hogy ez ugyanolyan elméleti szintű kérdés, mint a keresztény vallással kapcsolatos kérdések, mert senki, még Te se tudhatod mi az igazság valójában. Véleményem szerint az az igazság ami az ember szíve legmélyén gyökerezik, de ha ezt agresszíven és utálkozva próbálod rátuszakolni másokra nagyon rossz úton jársz!

Szia, Thyl

Hát, végülis igen, jobban belegondolva ez így logikus.

Távolságot tartok az emberekkel, de azért nem vagyok egy Maugli :P Bár tény, hogy nagyon sok időt töltök egymagam, és nincsenek barátaim...

Ezeket a macskás tulajdonságokat meg csak a macskámmal csinálom. :) Mivel nem sűrűn vagyok emberek között, ezért nem is nagyon van ki előtt feltűnni ezzel... De igen, azt hiszem macskának érzem magam ilyenkor. :) Nyávogni néha szoktam, de ezt is csak a macskom jelenlétében. Dorombolás meg... Azt meg csakúgy, a torkommal csinálom valahogy. állítólag szép szemem van, zöld színű. Valaki szerint a hangom és a beszédem kiscicára emlékeztet (nem tudom hogy érti, de nagyon szereti).

2013. jan. 31. 23:16
 7/15 anonim ***** válasza:

Szerintem igen is van előző élet. Ember, csak ember lehet.

Lényege, hogy amit most ártasz a másik embernek, következő életedben ugyan ezt el kell majd szenvedni. Ezért is van a sorsunk előre megírva, de a többi az a mi saját akaratunk, úgy viselkedünk ahogyan akarunk, de ezért megint a következő életbe felelünk. Mi saját magunkat ítéljük el.

2013. jan. 31. 23:19
 8/15 Thyl válasza:

Szia Macsek!

Nincsenek barátaid?Azért az durva, próbálj meg nyitni azért az emberek felé. Írod,hogy nem vagy emberek közt, azt hogyan alakítottad ki,hány éves vagy és mit csinálsz?Érdekes. Ez a macska jól "elfoglal" téged. Nem féltékeny másokra?Amikor "macskulsz",akkor az összes társasági igényedet kiéled?

Érdekelnének a válaszaid, akár priviben is.

Mindenesetre nagyon aranyosak ezek a szokásaid (nekem bejönnek), de valamit lehet hogy máshogy kéne csinálnod.(azért ezt a macskád meg ne hallja:) )

2013. jan. 31. 23:46
 9/15 Thyl válasza:
Még ezt is fejtsd ki kérlek,érdekel :". És a személyiségem is hasonló a macska alaptermészetéhez."Miben vagy hasonló?
2013. febr. 1. 00:22
 10/15 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=zuiKbnA3w0Q

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=q-H2Lil8zu8..

Én is ilyen vagyok nagyjából mint ez a fiú. És pont ilyen boldog is szoktam lenni a szeretettől. :)

2013. febr. 2. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!