Mire való a meditáció? Másik kérdésem hogyha tudni akarom mi voltam előző életemben akkor hogy derítsem ki?
Mivel a buddhizmus az egyetlen tapasztalati vallás és mi megtapasztaltuk,hogy műkodik,tehát...
Itt nem kell hinni a Jézuskában,Allahban,Zeuszban,stb.
A Lámám azt mondja,hogy minden emberi lénynek már számtalan előző élete volt,azonban nincs elég bajod ezzel a mostanival ?
Amennyiben pont ezt az életedet szeretnéd mégjobban értékelni,számtalan regressziós hipnotizőr vissza tud vezetni.
A meditáció lehet öngyógyító, önsegítő módszer. Céljaink elérésében, összpontosításban rengeteget tud segíteni, információk is szerezhetőek vele.
Foglalkozz a jelennel! Figyelj, és feltárul a múlt is, például a kora gyermekkori vágyaid, amik a legtisztábban mutatják, hogy most és a jövőben mi a feladatod.
Visszakérdezek: miféle, mely vallás, irányzat meditációjára gondolsz?
És miért szeretnél meditálni, mi a célod vele, mit szeretnél elérni?
Mert mindegyik másként, máshogy, más cél eléréséért meditál.
Meditálnak a hinduk (cél: a nirvána), a buddhisták (cél: a megvilágosodás), mindegyiknek ráadásul több irányzata van (pl. zen vagy tibeti), a jógások, a különféle küzdősportok (cél: az összeszedettség, önuralom) mellé is van meditáció, filozófia, még a keresztény zsolozsmázást (cél: a paradicsom) is felfoghatod egyfajta meditációnak, mantrázásnak. Nem beszélve a többi vallásról és nem említettem a különböző sátánista szektákat sem.
Van amelyiknél a falat nézik meredten, van ahol kitekeredett pózban állnak egy rúd tetején, van, ahol elképzelnek egy formát maguk előtt és arra koncentrálnak ... sorolhatnám még bőven.
Sőt, van aki a vécére menésnél is kijelenti, hogy "na, megyek meditálni" :-)
Én a tibeti buddhizmus gyémánt útját választottam sok-sok évvel ezelőtt, mert számomra az a hosszú távú cél, hogy megvilágosodjak, rövid távon pedig az a célom, hogy toleránsabb legyek embertársaimhoz, jobban megismerjem önmagam, mindig pozitívan tudjam szemlélni az eseményeket és valóban tudjam, értsem, hogy hogyan, miért is történnek az események, vannak a dolgok körülöttem és ne csak birkaként sodródjak az árral.
Ezért én ide járok meditálni: [link]
42/N
Az önigazolás pszichológiája folyamatosan megjelenik ezeknél az embereknél.....A nehezen megtanulható, sok munkát és befektetést, hosszú, esetenként unalmas tanulással töltött órát kívánó valódi tudás megszerzése helyett valami nulla képességgel is ,,elsajátítható" misztériumról magyarázatokat hallgatni érthetően sokkal vonzóbb :-))Tanulj!
Nyilván aki nem a hívők véleményét osztja mert sokkal jobban ismeri a világot az csak hazugnak nevezhető...:-))))Hát igen, így működik ez......Szerintem sokaknak érdemes lenne álmodozás meg vonzó mesemondók jól megfizetett tanfolyamai helyett igazi egyetemeken tanulni....Persze ha megvannak a képességek hozzá..Akinek meg csak a sok, süket duma van, meg a misztériumvonzalom a valóság helyett, az maradjon ezoföldön, itt még gondolkodni sem kell, nemhogy tanulni, csupán HINNI.
Így van ez rendjén szerintem....:-))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!