Miért mondják, hogy nincsenek véletlenek?
Akik szeretik ezt a témát és tanultak, azoktól kérek normális válaszokat. és példákat is.
Ha történik valami veled akkor az nem véletlen, és minden okkal történik, honnan lehet ezt tudni?
Azért mondják, mert a véletlen azt jelenti, hogy egy bizonyos esemény okait vagy előzményeit nem ismerjük, de ettől még ugyanúgy megvannak azok az okok mint a "nem véletlen" eseményeknél.
A véletlen csak egy szó arra, hogy nem tudjuk, hogy ez vagy az miért történt.
"A véletlen a fel nem ismer szükségszerűség"
Azt hiszem így mondta valaki, talán Szepes Mária.
Én is hittem ebben, de annyi rossz történt velem az elmúlt 2 évben, hogy már kezdek kételkedni ebben, hogy igaz-e?
Miért történt vajon?
Tanulni semmit nem tanultam belőle.
Mit tanulhattam volna abból, hogy a barátomról kiderült, hogy visszajár az exéhez, az ex-nővel csal engem, amiről sokan tudtak, és én tudtam meg utoljára? Már mindenki rajtam röhögött, hogy "te nem tudtad, hogy az párod meg a Dóri még mindig..."
Mostanra már el is vette feleségül.
Kell magyaráznom, hogy összetört a szívem! Még most is romokban vagyok, mert hittem neki, és nagyon szerettem.
És történt egy csomó más rossz is.
Munkában, családban...
Miért?
Nincsenek véletlenek?
Akkor mégis miért történt ez?
A Jóisten csak ki akart b...ni velem?
Úgy érzem, soha többé nem leszek szerelmes, soha nem fogok már szeretni senkit, soha nem tudok bízni újra.
Miért vette el tőlem a Sors azt az embert, akit szerettem?
Mert nagyon-nagyon szerettem, és most ő már másnak a férje!
Áh, hagyjuk, mert mindjárt elsírom magam...
Nem tudom, vannak-e véletlenek.
Néha remélem, hogy ez okkal történt, és meglesz a magyarázata később.
De ez nagyon halvány remény!
Úgy gondolom az asztrologiásban, ezotériában és egyéb más dolgokban nincsenek véletlenek. Ezt Én állítom, valós tényekből. De a természettudományokban a matematikában a csillagászatban a fizikában tények vannak amik önmagukért beszélnek. A gázpalackos példára hadd térjek ki, ha a gázban a nyomás nő az még rendben van, teljesen fizika törvényén alapul. (Gondolom a nyomás a sebessége)
DE! Ezotéria! Az más külön fogalom. Úgy gondolom, hogy van az úgy ha az ember néha elhiszi hogy a dolgok nem véletlenül történek vagy történtek, talán hitet ad ez a nincsenek véletlenek dolog. Ugy gondolom hogy erre később jön rá az ember. ha rájön.
véletlen jelentése: előre meg nem határozható, nem szükségszerű.
a véletlen adott nézőpontból létező csak, ha valaki kiterjeszti szemlélet mindjárt meglátja, hogy valami szükségszerűen és előre meghatározhatóan következett be.
tehát a véletlen létezik, méghozzá korlátolt szemszögből.
szóval lehetséges, hogy számodra valami véletlen, hiszen nem tudsz magyarázatot adni rá, de eredetileg a véletlen csupán egy illúzió, és a valóságban nyomós oka van a történteknek.
üdv
27/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!