Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért mondják, hogy nincsenek...

Miért mondják, hogy nincsenek véletlenek?

Figyelt kérdés

Akik szeretik ezt a témát és tanultak, azoktól kérek normális válaszokat. és példákat is.

Ha történik valami veled akkor az nem véletlen, és minden okkal történik, honnan lehet ezt tudni?

2012. febr. 9. 19:06
1 2 3 4
 21/38 Mirk ***** válasza:
100%

Azért mondják, mert a véletlen azt jelenti, hogy egy bizonyos esemény okait vagy előzményeit nem ismerjük, de ettől még ugyanúgy megvannak azok az okok mint a "nem véletlen" eseményeknél.

A véletlen csak egy szó arra, hogy nem tudjuk, hogy ez vagy az miért történt.

2012. febr. 10. 10:33
 22/38 anonim ***** válasza:
32%

"A véletlen a fel nem ismer szükségszerűség"

Azt hiszem így mondta valaki, talán Szepes Mária.

Én is hittem ebben, de annyi rossz történt velem az elmúlt 2 évben, hogy már kezdek kételkedni ebben, hogy igaz-e?

Miért történt vajon?

Tanulni semmit nem tanultam belőle.

Mit tanulhattam volna abból, hogy a barátomról kiderült, hogy visszajár az exéhez, az ex-nővel csal engem, amiről sokan tudtak, és én tudtam meg utoljára? Már mindenki rajtam röhögött, hogy "te nem tudtad, hogy az párod meg a Dóri még mindig..."

Mostanra már el is vette feleségül.

Kell magyaráznom, hogy összetört a szívem! Még most is romokban vagyok, mert hittem neki, és nagyon szerettem.

És történt egy csomó más rossz is.

Munkában, családban...

Miért?

Nincsenek véletlenek?

Akkor mégis miért történt ez?

A Jóisten csak ki akart b...ni velem?

Úgy érzem, soha többé nem leszek szerelmes, soha nem fogok már szeretni senkit, soha nem tudok bízni újra.

Miért vette el tőlem a Sors azt az embert, akit szerettem?

Mert nagyon-nagyon szerettem, és most ő már másnak a férje!

Áh, hagyjuk, mert mindjárt elsírom magam...

Nem tudom, vannak-e véletlenek.

Néha remélem, hogy ez okkal történt, és meglesz a magyarázata később.

De ez nagyon halvány remény!

2012. febr. 10. 14:50
 23/38 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom az asztrologiásban, ezotériában és egyéb más dolgokban nincsenek véletlenek. Ezt Én állítom, valós tényekből. De a természettudományokban a matematikában a csillagászatban a fizikában tények vannak amik önmagukért beszélnek. A gázpalackos példára hadd térjek ki, ha a gázban a nyomás nő az még rendben van, teljesen fizika törvényén alapul. (Gondolom a nyomás a sebessége)

DE! Ezotéria! Az más külön fogalom. Úgy gondolom, hogy van az úgy ha az ember néha elhiszi hogy a dolgok nem véletlenül történek vagy történtek, talán hitet ad ez a nincsenek véletlenek dolog. Ugy gondolom hogy erre később jön rá az ember. ha rájön.

2012. febr. 10. 15:20
 24/38 A kérdező kommentje:
Szia!Neked kívánom hogy találd meg életed párját!
2012. febr. 10. 15:24
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

véletlen jelentése: előre meg nem határozható, nem szükségszerű.

a véletlen adott nézőpontból létező csak, ha valaki kiterjeszti szemlélet mindjárt meglátja, hogy valami szükségszerűen és előre meghatározhatóan következett be.

tehát a véletlen létezik, méghozzá korlátolt szemszögből.

szóval lehetséges, hogy számodra valami véletlen, hiszen nem tudsz magyarázatot adni rá, de eredetileg a véletlen csupán egy illúzió, és a valóságban nyomós oka van a történteknek.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 11. 16:09
 26/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm tartalmas volt
2012. febr. 11. 16:22
 27/38 anonim ***** válasza:
Ok-okozat törvény.
2012. febr. 11. 20:01
 28/38 anonim válasza:
Párom több végén égette a gyertyát, 3 helyen dolgozott egyszerre, mire egyszer már vitáig fajult a dolog közöttünk h a pénz nem minden...Másnap elütötte egy autó, de kisebb sérülésekkel megúszta.Ezt olyan szinten "jelnek" vette, h azóta 1 munkahelye van és élünk ahogy élünk...Mindkettőnk álláspontja h nem véletlenül történt..
2012. febr. 12. 14:59
 29/38 A kérdező kommentje:
"üzenet értékű" volt
2012. febr. 12. 15:59
 30/38 anonim válasza:
100%
igen minden okkal történik!Azok az emberek akik nem odavalók melléd elfognak tűnni,leválnak róllad.A példa az hogy saját fejlettségi szintedbe spirituállisan olyan dolgokat,embereket vonzol be te magad -amik saját fejlődésed szolgálja.Azért vagyunk itt hogy fejlődjünk,kinek mennyi sikerül rövid-hosszú élettartama során ez változó.S míg fejlődünk az lenne a lényeg hogy boldog életet éljünk amig itt vagyunk.
2012. febr. 18. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!