Miért mondják, hogy nincsenek véletlenek?
Akik szeretik ezt a témát és tanultak, azoktól kérek normális válaszokat. és példákat is.
Ha történik valami veled akkor az nem véletlen, és minden okkal történik, honnan lehet ezt tudni?
"te azt mondod hogy pl. egy gázpalack nem azért robban fel mert megnő benne a nyomás és szétfeszűl a burkolatot, hanem hogy "véletlenűl"."
Nem igaz!Miért kell az embert együgyűnek hülyének nézni. Tudod én vagyok 70 éves és sokkal többet tapasztaltam mint te, az állításod totál fals ugyanis nem ismered azt a fogalmat hogy véletlenek sorozata pedig létezik csak a hit akadályoz meg benne.A palack dolog nem azzal kezdődik hogy felmelegedik és robban az a legutósó fázis.
Ugy lehet tudni, h az ember idövel rajön.
A gazpalackos es a 48%-Oos többi peldajaban nem az a kerdes, hogy "miert", hanem "miert pont en?". Es ez az, ami nem veletlen... mondjak az ezoterikusok, es en is igy gondolom.
Persze a veletlen szo is tenyleg sok mindent jelenthet...
Tehat akik igy gondoljak, azok utolag ok-okozati összefüggeseket vettek eszre az eletükben. Es ahogy elkezdtek odafigyelni, egyre többet vettek eszre, majd azt vettek eszre, h minden okkal törtenik. Hogyha megtettem minden tölem telhetöt, annak elöbb-utobb jelentkezett a "learathato gyümölcse", es amikor elhanyagoltam, sajnos annak is, ilyenekre gondolok. Ahogy keresem az eletemben a miertekre a valaszt, egyre többre megtalalom - az okat, ezert.
Ketsegkivül van benne "ezoterikus maszlag" is egy elözö szavaival, mert mindenki beleviszi a dolgok rendjeröl kialakitott sajat elkepzeleset, igy aki hisz ezo dolgokban, az azt. A 48%-os nagyon erthetöen leirta, milyen bonyolult szamitasokkal magyarazhato meg par fizikai összefügges, es legalabb ilyen bonyolult lehet az is, miert eppen az adott egyennel törtenik. Mivel eletünkböl csak a születesünktöl mostanig eltelt idöszakot ismerjük, az elözö eletben nem hivök (vagyis akik szerint jöttünk a semmiböl, megyünk a semmibe, csak test van es nincs lelek) csak erre az idöszakra vonatkoztatjak az ok-okozati összefüggest, nyilvan igy nem mindig talaljak meg.
Ezen tul, az ok-okozati összefüggesekben hinni egyuttal felelössegvallalast is jelent. Mert akkor nem vonhatom ki magamat a felelösseg alol, akkor nem hibaztathatom a környezetet, hanem akkor keresem az okot, magamban, hogy mit csinaltam, aminek ez lett a következmenye. Ez nem olyan kenyelmes, mint a sorsot (vagy mast) hibaztatni es ezzel letudni a dolgot.
De nekem megfelel azok allaspontja is, akik ezt mashogy latjak, es a kedves Kerdezövel sem akarom elhitetni, hogy ez igy van, csak figyelje meg, es alakitsa ki a sajat allaspontjat, ami amugy valtozhat eletünk vegeig... :)
sztem a magyar veletlen szo eredete:
veletlen = elöre nem velt, elöre nem gondolt következmenye az oknak
Az, hogy nem veletlenül törtent, az ezoterikusok köreben nem azt jelenti, hogy minden kiszamithato (felfedezesek, összeomlasok...stb). Döntesektöl függ, az erintett emberek hozzaallasatol es döntesetöl.
ismet az elözö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!