Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért mondják, hogy nincsenek...

Miért mondják, hogy nincsenek véletlenek?

Figyelt kérdés

Akik szeretik ezt a témát és tanultak, azoktól kérek normális válaszokat. és példákat is.

Ha történik valami veled akkor az nem véletlen, és minden okkal történik, honnan lehet ezt tudni?

2012. febr. 9. 19:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
74%
Alapból nem érted a lényegét, teljesen más dolgokról beszélsz, szóval hiába magyarázom nem fogod megérteni. Csak leegyszerűsítve: te azt mondod hogy pl. egy gázpalack nem azért robban fel mert megnő benne a nyomás és szétfeszűl a burkolatot, hanem hogy "véletlenűl".
2012. febr. 9. 20:27
 12/38 A kérdező kommentje:
dehogy is
2012. febr. 9. 20:31
 13/38 anonim ***** válasza:
83%
De azt mondja, csak épp a bonyolultabb fajtát. Ti miért nem tudtok józan paraszti ésszel gondolkodni? Ha lennének véletlenek, akkor minden az lenne, tehát a fent leírt palackos téma is.
2012. febr. 9. 20:34
 14/38 anonim ***** válasza:

Tessék, itt leegyszerüsítik a ti szintetekre, remélem így már felfogjátok.

[link]

2012. febr. 9. 20:40
 15/38 anonim ***** válasza:
47%

"te azt mondod hogy pl. egy gázpalack nem azért robban fel mert megnő benne a nyomás és szétfeszűl a burkolatot, hanem hogy "véletlenűl"."

Nem igaz!Miért kell az embert együgyűnek hülyének nézni. Tudod én vagyok 70 éves és sokkal többet tapasztaltam mint te, az állításod totál fals ugyanis nem ismered azt a fogalmat hogy véletlenek sorozata pedig létezik csak a hit akadályoz meg benne.A palack dolog nem azzal kezdődik hogy felmelegedik és robban az a legutósó fázis.

2012. febr. 9. 20:55
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
A fizikai és kémiai felfedezések tömege köszönheti a véletlennek a felfedezést nem pedig előre kiszámítható úton jöttek létre. A Columbia kataszrófáját előre ki lehetett volna számolni? Egy fenét!
2012. febr. 9. 21:01
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Ugy lehet tudni, h az ember idövel rajön.

A gazpalackos es a 48%-Oos többi peldajaban nem az a kerdes, hogy "miert", hanem "miert pont en?". Es ez az, ami nem veletlen... mondjak az ezoterikusok, es en is igy gondolom.

Persze a veletlen szo is tenyleg sok mindent jelenthet...

Tehat akik igy gondoljak, azok utolag ok-okozati összefüggeseket vettek eszre az eletükben. Es ahogy elkezdtek odafigyelni, egyre többet vettek eszre, majd azt vettek eszre, h minden okkal törtenik. Hogyha megtettem minden tölem telhetöt, annak elöbb-utobb jelentkezett a "learathato gyümölcse", es amikor elhanyagoltam, sajnos annak is, ilyenekre gondolok. Ahogy keresem az eletemben a miertekre a valaszt, egyre többre megtalalom - az okat, ezert.

Ketsegkivül van benne "ezoterikus maszlag" is egy elözö szavaival, mert mindenki beleviszi a dolgok rendjeröl kialakitott sajat elkepzeleset, igy aki hisz ezo dolgokban, az azt. A 48%-os nagyon erthetöen leirta, milyen bonyolult szamitasokkal magyarazhato meg par fizikai összefügges, es legalabb ilyen bonyolult lehet az is, miert eppen az adott egyennel törtenik. Mivel eletünkböl csak a születesünktöl mostanig eltelt idöszakot ismerjük, az elözö eletben nem hivök (vagyis akik szerint jöttünk a semmiböl, megyünk a semmibe, csak test van es nincs lelek) csak erre az idöszakra vonatkoztatjak az ok-okozati összefüggest, nyilvan igy nem mindig talaljak meg.

Ezen tul, az ok-okozati összefüggesekben hinni egyuttal felelössegvallalast is jelent. Mert akkor nem vonhatom ki magamat a felelösseg alol, akkor nem hibaztathatom a környezetet, hanem akkor keresem az okot, magamban, hogy mit csinaltam, aminek ez lett a következmenye. Ez nem olyan kenyelmes, mint a sorsot (vagy mast) hibaztatni es ezzel letudni a dolgot.

De nekem megfelel azok allaspontja is, akik ezt mashogy latjak, es a kedves Kerdezövel sem akarom elhitetni, hogy ez igy van, csak figyelje meg, es alakitsa ki a sajat allaspontjat, ami amugy valtozhat eletünk vegeig... :)

2012. febr. 10. 00:37
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

sztem a magyar veletlen szo eredete:

veletlen = elöre nem velt, elöre nem gondolt következmenye az oknak

2012. febr. 10. 00:39
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy nem veletlenül törtent, az ezoterikusok köreben nem azt jelenti, hogy minden kiszamithato (felfedezesek, összeomlasok...stb). Döntesektöl függ, az erintett emberek hozzaallasatol es döntesetöl.

ismet az elözö

2012. febr. 10. 00:45
 20/38 anonim ***** válasza:
Elozo teljesen igazat mond!
2012. febr. 10. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!