Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mit mond az az öngyilkosságról...

Mit mond az az öngyilkosságról a reinkarnacio tudománya?

Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 17:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva végre (a többiek eltértek a tárgytól)... a buddhizmusban azt tanítják, hogy aki ebben az életében öngyilkosságot követ el a saját teste ellen, az ezt fogja tovább vinni magával a következőbe. Értsd, ha most öngyilkos leszel, nagy valószínűséggel az elkövetkező inkarnációdban is így fogod végezni, mert a tudatodban most ülteted el ennek az alapjait. Ha elkezded, nehéz abbahagyni, mert a hozott anyagoddal nagyobb az öngyilkossági hajlamod...

te tudod megéri-e.

Én buddhista vagyok, és találkoztam öngyilkosokkal. Aki annyira gyenge, hogy képes ezért megölni az összes lehetőséget maga körül, beleértve a saját testét, annak ezzel nagyon sok dolga lesz.

(én buddhista vagyok)

remélem ezzel normális választ kaptál

2012. jan. 11. 12:06
 22/32 anonim ***** válasza:
mekkora az isten állatkertje......... hjajj
2012. jan. 11. 19:07
 23/32 anonim ***** válasza:

"Regresszió meditációban"

Erről már bizonyított, hogy bármikor lehet benne hamis emlékeket kelteni, ami aztán be is épül a tudatodba, mintha igazi lenne.

Volt egy olyan kísérlet, ahol egy nőnek csak annyit mondtak hipnózisban, hogy kiskorában elveszett egy áruházban.

A 4. hipnózisban már pontosan leírta az áruházat, hogy mennyire félt, és a nénit, aki segített neki megtalálni a szüleit.

Soha életében nem veszett el áruházban.

2012. jan. 11. 21:03
 24/32 anonim válasza:

egyetértek 22 válaszával/hozzászólásával.

de lenne 1 észrevételem a kérdéshez:azt az 1 dolgot ne felejtsd el hogy SEMMILYEN kultúrában nem tolerálják pozitívan az öngyilkosságot.a gyávaság 1 formája(menekülés a problémák elől).ha nem vagy fanatikus aki ilyen módon akar az "istene" elé jutni akkor verd ki a fejedből.ha nem megy kérj meg rá valakit hogy segítsen ebben.

2012. jan. 14. 10:52
 25/32 Jason Becker ***** válasza:

Itt mindenki arról beszél, hogy mekkora bűn az öngyilkosság bizonyos tanok szerint vagy éppen arról, mit számít az, ha én nem vagyok, mert úgyis újra leszek.

Senki sem tudja, mi a túró az a reinkarnáció - illetve egy fogalom, mivel ezt tudjuk, de nem bizonyítható.

Én most pont abban a stádiumban vagyok...

"most pont" <--- valójában ez egy kicsit finom kifejezés...

Van itt egy csomó dolog, amit az "agytrösztök" nem tudnak, csak tudni vélik...

Egyik oldal: Azt mondják, hogy én magam választom meg a sorsomat, hogy hová születek és mi lesz a dolgom.

Másik oldalon azt mondják, hogy (ugye a hiten alapuló vallások), csak egy életed van és Isten megbüntet, ha eldobod azt magadtól...

Egyik oldal: Csak használatra kaptam...bla-bla

Másik: Isten bennetek van (gy.k.: Biblia, Jézus szavai!)

Innentől kezdve az Egyik oldalnak azt mondom: Ha használatra kaptam, akkor köszönöm szépen, elég volt.

A Másiknak pedig: NEM AKARTAM MEGSZÜLETNI, HAGYJON MINDENKI BÉKÉN!

Van értelmes ember, aki most már pontot tenne ennek a vitának a végére, vagy elbújunk a nemtudommertnincsbizonyítékvagyhavantaláldmeg-szindróma mögé.

Van hiteles személy, aki bizonyítja?

Vagy dögöljek meg!

Én azt tudom, hogy nincsen pokol! Illetve van, csak a Föld szinonimája! A Földi lét az maga a pokol!

Azt hiszem, felteszek egy újabb kérdést inkább...

2012. jan. 16. 19:51
 26/32 anonim válasza:
van az úgy, ha elég akkor elég mi a gond?! ő tudja, senki más!!!
2012. jan. 16. 20:59
 27/32 anonim ***** válasza:

Biztosan olvastal hasonlo elmenyeket, az ongyilkosoknak is vannak halalkozeli elmenyeik, a tulelok kozul meg is irta par. Azokat olvasva valami olyasmi korvonalazodik, hogy az ongyilkosok sokkal komolyabb buntetest kapnak mint mas bunosok, leven nem teljesitettek Isten rajuk rott tervet.

Kb. mintha apu otthon azt mondana vidd ki a szemetet, te meg szemen kopod, hogy vigye ki akinek ket anyja van. Erre logikusan nem az lesz a buntetes, hogy akkor most szepen vidd ki a szemetet edes fiam es ma este nincs csoki; hanem ugy elver, hogy egy eletre megtanulod az engedelmesseget.

Olvashatsz az ongyilkosok poklarol, a hideg, erzelem mentes jeges torol vagy a mocsarrol, ahova befagyva varnak az oda jutott a lelkek. Vagy egy sotet tersegrol, ahol semmi sincs. Nincs uj tudas, nincs fejlodes, nincs elorehaladas, csak stagnalas evmilliokig.

Es hogy kerek legyen a tortenet: az ilyen lelkek, ha kegyelmet kapnak odalent, ide johetnek vissza bizonyitani, ugyanabba ha nem rosszabb sorsba mint amit egyszer eldobtak.

2012. jan. 23. 14:47
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Elolvasva a válaszokat az döbbentett meg,hogy mindenki úgy gondolja,hogy az öngyilkosság egy tiszta elmével meghozott döntés,egy mérlegelés következménye.Akad ilyen nyilván,de többnyire nem erről van szó.Leginkább a lélek betegsége ,annak elviselhetetlen fájdalma juttathat el idáig. Hogy ez választott sors e,vagy végzet,nehéz eldönteni.Én legtöbb öngyilkosság mögött a szűk,vagy tágabb környezet bűnös közönyét tartom felelősnek.
2012. márc. 18. 07:44
 29/32 anonim ***** válasza:
Egy bibi van a reinkarnációval. Ha meghalsz az emlékeid is ott maradnak az agyadban. Tehát ha egy új tesben születnél újra, új személyiséget alakítanál ki. Semmi értelme az gésznek. Még egy tucat logikus ellenérvet mondhatnék. Ez az egész reinkarnáció-szcenárió csak az ember vergődése az élet értelme után kutatva, egy pozitív világnézet. Aminek semmilyen valóságalapja nincs.
2012. márc. 18. 11:41
 30/32 anonim ***** válasza:

Egész jó ez a kérdés-és válaszsor.

Amit eddig leszűrtem az az, hogy balesetnek kell látszania, és minimum részlegesen annak is kell lennie, így a karma szempontjából nem esik az öngyilkosság rejtett változatai közé, és meghagyja a lelki kibúvót a környezet számára, akikről ezzel leveszi a terhet.

Valamint nem értem mi van, ha mondjuk egy előző életben tett valamit, amire egy számára elviselhetetlen élet a válasz, amire viszont az önpuszítás egy logikusnak tűnő lépés.

2012. márc. 19. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!