Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért tagadják sokan a reinkar...

Miért tagadják sokan a reinkarnációt? De ha már itt járunk, mondhatnám azt is, hogy miért tagadják annyira azt, amit nem látunk, ami "természetfeletti".

Figyelt kérdés
Mert én megértem..hiszik ha látják. Azt nem értem miért jobb ez nekik. Mégha nem is léteznek ezek a dolgok, ha már hisz benne az ember, úgy tapasztaltam, sokkal optimistább, életvidámabb lesz.
2011. szept. 4. 17:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"De van, ezt az is bizonyítja, hogy hipnózis segítségével visszatudsz tekinteni az előző életedbe. Rengeteg embernek sikerült már."

És azt te honnan tudod, hogy ez az előző életbe való visszatekintés, és nem az agynak egy, az álomhoz hasonló biológiai "játéka"??

2011. szept. 4. 18:04
 12/22 anonim ***** válasza:
30%
Mert a mumusnak aztán baromira k!rvasok köze van a reinkarnációhoz. Még egy tipikumot fogyasztó személy.
2011. szept. 4. 18:13
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen, ezekben én sem hiszek. Az ilyen hipnózisokban, persze ettől függetlenül lehet tényleg valódi. De mivel egészségügyben tanulok, ismerem az agy funkcióit, tudom (inkább csak sejtem) mire képes. Ettől függetenül hiszek a reinkarnációban, magában az életben hiszek, és ez egyáltalán nem nyáladzás..meg egyáltalán nem visz hátra..inkább csak előre.
2011. szept. 4. 18:13
 14/22 anonim ***** válasza:
54%

Ha elfogadtad azt, hogy feladatod van itt a foldi sikon, es ha megfigyeled azt, hogy a vallasok azt mondjak, hogy: bunosen szulettel!, akkor ez mar elgondolkaztato, es logikus magyarazata annak, hogy van reinkarnacio! Hiszen azert szulettunk, hogy tanuljunk itt a fizikai sikon, tehat amit elozo eletunkben nem tudtunk megtanulni, vagy rosszul "vegeztuk", akkor most kaptunk egy ujabb lehetoseget arra, hogy azt kijavitjuk, tehat a lelek hianyossagat potoljuk ugy, hogy fejlodjunk! Meg a teremtes idejen volt ket bolcs, Aki azon vitatkozott, hogy hova rejtsek el az embertol a tudatot. Vitatkoztak, s kerestek a megfelelo helyet, de se a hegyre, sem a tengerben nem akartak, mert feltek, hogy az ember gyorsan megtalalja azt, igy az egyik bolcs azt tanacsolta, hogy az emberbe kell azt rejteni, a belsejebe, s mikor a masik rakerdezett, hogy miert?

Azt valaszolta, hogy azert, mert az embert barmi eri, s barmit akar, azt soha nem fogja onmagaban keresni!

Ezek a termeszetfeletti dolgok a lathatatlanrol szolnak, tehat ahhoz, hogy valoban elfogadja valaki, es abban hidjen, elott megkell azt tapasztalnia! Nincs mas dolga a mai embernek, mint az, hogy onmagaba nezzen, es a belso erzekeire figyeljen, azokat fejlessze, mert nem visszafele haladunk, hanem ma mar fejlettebbek vagyunk testi, de lelki teren is, ez lenne a termeszetes. Ezert van az, hogy amikor elhangzik, hogy taltos, tisztanlato stb, akkor mar jon a sok tudatlan kritizalas, hogy ez csalo, mert ilyen nincs stb...

A tudatlansaguk, a fejletlenseguk miatt tesznek igy, hiszen a lehetoseget megkaptak Ok is, hiszen itt elnek a fizikai sikon, de mint lathato, s tapasztalhato, sot erezheto az, hogy a tudatukat nagyon sokan nem hasznaljak, nem felejlesztik, holott az elet nem abbol all, hogy a fizikai igenyunket kielegitsuk, s a leleket pedig elnyomjuk, vagy nem veszunk rola tudomast!

2011. szept. 4. 18:16
 15/22 anonim ***** válasza:
Kedves nagytudású Wrym! Nem válaszoltál a kérdésemre.
2011. szept. 4. 18:54
 16/22 anonim ***** válasza:
50%

Lehet hogy azért mert nincs? :)

Az emlékek, és az úgy nevezett előző életek a közös tudatból érkező dolgok, számtalan elődünk végtelen megélt tapasztalata, amire talán épp szükségünk van, vagy mintegy véletlenül kapcsolódva a közös tudathoz, megpillantottuk.

2011. szept. 4. 20:50
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

Mert az egész csak egy emberi kitaláció, és nincs összhangban az egzakt, "lelketlen" világgal.

Lelketlen alatt most az atomokat, a matematikát és a kvantumfluktuációkat értem például. Hiába hangzik "vakul", nem igazán lehet kikerülni ezeket.

2011. szept. 4. 20:57
 18/22 anonim ***** válasza:
73%
Az én konklúzióm a sajátom, ha rólad szól sem feltétlenül tartozik rád, de ettől függetlenül megoszthatom veled; Semmire sem fog vezetni a végtelen fejlődésed mint egyén, a végén úgyis csak ember vagy, és csak egy darab. Míg magadba fejlődsz, a többi hátulmarad- mondhatjuk sehova sem jut az emberiség, akármit is mutat a látszat.
2011. szept. 4. 21:10
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a többi ember lemarad, nem az én hibám.

Igaz, a világban semmit nem számít az én fejlődésem, de a saját életemben igenis sokat számít nekem.

És úgy érzem, nem tisztem az emberiség sorsát magamra venni.

A tény, hogy csak egy ember vagyok nem indok arra, hogy ne ismerjem meg a körülöttem lévő világ működését.

2011. szept. 4. 21:35
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Igazat adok.
2011. szept. 4. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!