Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban ?

Hisztek a reinkarnációban ?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor az szerintetek csak előre felé müködik az időben ?

Lehetséges vajon, hogy a "következő" élet a mostanihoz képest a múltban kezdődne ?

jan. 8. 19:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

28 - "Normális körülmények között megiszom. De azért, hogy bebizonyítsam a szabad akarat létezését akár a falhoz is dobhatom és akkor összetörik."

Ebből látszik, hogy ez túl magad neked. Ha a poharat össze akarod törni, az azért van, mert a múltban történt események olyanná formáltak téged, hogy össze akard törni a poharat (annak érdekében, h bebizonyítsd amit hiszel).

Mindegy, ez túl bonyolult neked.

jan. 10. 18:48
 32/36 Grimfox ***** válasza:
53%
31, amiről írsz, az a predesztináció, és nincs köze se a karmához, se a reinkarnációhoz. Sorsról, és végzetről írsz, nem karmáról.
jan. 10. 19:01
 33/36 anonim ***** válasza:
31. A szokásos, degradáló fölényeskedés. Közben hülyeséget beszéltek, mind a ketten. Meg a többiről nem is beszélve. Még csak reinkarnáció sincs sehol, de valaki már fordítva akar ülni a lovon. Nevetséges az egész.
jan. 10. 19:04
 34/36 A kérdező kommentje:

31 nem akarom a poharat összetörni. Arra szerettem volna rávilágítani, hogy van lehetőségem saját döntést hozni.

Látom ezt meg te nem érted, de gondolom a múltad miatt vagy ilyen.

jan. 10. 19:06
 35/36 anonim ***** válasza:

Ha viszont a karma mechanikus akkor biztos hogy nem tud olyan finom részletekre kiterjedni, minthogy melyik embrioban hogyan alakulnak a genetikai kombinációk, márpedig ez legalább olyan meghatározó, ha nem meghatározóbb annál minthogy hova vagy milyen családba születsz.

Hiszen ha egy brazil nyomornegyedbe születsz is, extrém szepseggel, tehetséggel, vagy ésszel ki tudsz törni. Mint ahogy van is erre sok példa.

Mondjuk nem olyanok mint én, én vagyok a rohamos, amint már írtam.

Amúgy azt nem tudom hogy ilyen rohamai voltak e másnak a családban mint nekem, de több idegrendszeri betegség a volt. És van is. Sőt öngyilkosság is volt... nyilván öröklött, de attól még kezelni nem lehet. Na erről elhiszem hogy karma és pont emiatt félek már bármit csinálni az életben. Hiszen itt van az egyértelműen rossz karma, tehát szenvednem kell. Emiatt még a predesztinacio sem all tőlem messze.

Ahogy nézem az emberek közötti extrém különbségeket, egyszerűen lehetetlennek tartom hogy véletlenen az hogy vannak ennyire kiválasztott emberek. De közben mivel a genetikai kombináció totál véletlen, így nagyon ellentmondásos ez nekem.

jan. 10. 19:46
 36/36 Grimfox ***** válasza:

Miért ne terjedhetne ki olyan finom részletekre is? Ha egy teljes világegyetemet nagyban képes befolyásolni az ok-okozat törvénye, akkor a legapróbb részleteket miért ne tudná? Ha az szükséges hozzá, hogy kifejtse a hatását, akkor bármilyen léptékben működhet.

A karma tényleg okozhat szenvedést, de nem kötelező jelleggel. Nem egy büntetés, amit el kell viselned, hogy aztán jobb legyen. A karma hajlamos láncolattá fűződni, azaz a rossz karmával rendelkező emberek hajlamosak rossz karmát gyűjteni. Kivéve ha szándékosan figyelnek, hogy ne így legyen. Minél jobban ismeri valaki önmagát, és minél inkább figyel a karma működésére, annál nagyobb léptékben tudja befolyásolni, milyen karmát termel a jelenben, ami majd a jövőben hatni fog rá. A már létező karmán mondjuk ez nem segít, azt át fogja élni, ha tetszik, ha nem. De nem fűzi tovább, ami azért egy idő után kényelmes tud lenni.

jan. 10. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!