Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban ?

Hisztek a reinkarnációban ?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor az szerintetek csak előre felé müködik az időben ?

Lehetséges vajon, hogy a "következő" élet a mostanihoz képest a múltban kezdődne ?

jan. 8. 19:02
1 2 3 4
 11/36 Grimfox ***** válasza:
0%
Ha megtudnánk sem feltétlen fognánk fel egészen szerintem. Az emberi kapacitás kétlem hogy elég lenne hozzá.
jan. 8. 20:42
 12/36 anonim ***** válasza:
55%
Én nem hiszek a reinkarnációban. Én gyakorlom.
jan. 8. 20:57
 13/36 anonim ***** válasza:
52%

Én azért félek hinni benne, mert akkor el kell fogadnom hogy van nagyon nagyon rossz kar nem és nem csak véletlen az hogy ezt kapom. És a számomra rendkívül félelmetes. Bár ha nincs Karma és reinkarnáció akkor is félelmetes, de akkor kevésbé őrjítő a gondolat

Meg a sok ellentétes Karma is nagyon zavaró nekem. Hogy valaki valamiből nagyon jót és közben nagyon rosszat is kap. Ez számomra mindig is nagyon furcsa volt Karma szempontjából

jan. 8. 21:01
 14/36 Grimfox ***** válasza:
71%

A jó, és a rossz karma nem oltják ki egymást, ezért mindkettőt kaphatod, akár egyszerre is. Minden cselekedetnek következménye van, tehát ha egy szentéletű ember vagy, de egyetlen egyszer valami borzalmasat teszel, akkor a sok jó tettnek, és az egy borzalmasnak is meglesz a következménye, külön-külön.

A véletlen szerintem sokkal rosszabb, mert afölött semmi hatalmad nincs. Míg ha minden tőled függ, akkor a jövőben mindig meglesz az esélyed, hogy jobban dönts, mint előtte.

jan. 8. 21:12
 15/36 anonim ***** válasza:
0%

Tehát akkor pl én biztos tettem nagyon jót is és nagyon rosszat is

Mondjuk ezzel még nem vagyok előrébb

Meg senki sincs aki kapott jót és rosszat it

Csak pl nálunk ami jó ahhoz az kellene hogy a karma bele tudjon avatkozni az embrió fejlődésébe(bele tud? Kétlem)

Ami meg rossz az specifikusan irányított és rossz előző életek alatt elkövetett cselekedetekre utal. És nem csak nálam hanem szülőnél is pl.

Viszont ami meg jó nálam is meg szülőnél is az elég kiemelt szinten jó és csak a véletlenen múlik. Mar emberi szemszögből.

Hát igen. Nincs hatalmunk felette. Ha van reinkarnáció, ha nincs.

jan. 8. 21:35
 16/36 anonim ***** válasza:
nem
jan. 8. 21:50
 17/36 Grimfox ***** válasza:
0%

A családoknak is van "karmája", bár ez nem egészen olyan, mint az egyéneké. Ha megnézed, majdnem mindig továbböröklődik a család általános mentalitása, előnyös oldalai, és problémái is a következő generációra, feltéve, hogy valami nagyon erős behatás ezt nem akadályozza. Így születnek a "generációs átkok", amikor úgy tűnik, a család el van átkozva, és minden generációra átöröklődik. Holott csak olyan döntésekről, cselekedetekről(család esetében mintákról) van szó, amiket minden családtag olyan természetesnek él meg, hogy sok esetben nem is tudnak róla, hogy ez befolyásolja őket. A jó dolgoknál csak akkor tűnik fel, ha nagyon kirívóak, de a rossz mintáknál elég gyorsan kibukik. Nálunk például az alkoholizmus ilyen. Mindkét szülő felmenőinek irányából. Teljesen csak az én, és öcséim generációjánál tűnik úgy, hogy ez a minta kikopott, azaz a "generációs átok" megtört. De pusztán édesanyám szilárd elhatározása miatt, és amiatt, hogy mi hárman öcsémékkel megértettük az elhatározását, és mi is ezt követjük. A családi dolgokat is nehéz felülírni, nem csak az egyénit, csak más okból.

A karmának szerepe van az embrió fejlődésében, mert a kiinduló helyzetet ekkor kapja meg az új ember. Itt csak két dolog számít-az, hogy mit hozott előző életéből, ez az elsődleges, és hogyan viszonyulnak a magzathoz a szülők. Ez a másodlagos. Ha a családi pozitív dolgok nem nyilvánulnak meg ilyen formában, nem nagyon lesz hatása a magzat fejlődésére, csak a már megszületett gyerekére.

jan. 8. 22:06
 18/36 anonim ***** válasza:
52%

Ezzel a generációs öröklődéssel, “öröklött sors könyv ugye” csak az a gond számomra hogy mindeki felmenője átélte pl a 2 világháborút és azért a mai leszármazottak többsége nem olyan szorongó és pszichés beteg hogy mondjuk 4 órát fekszik a fürdő padlóján egy nagyon durva roham után mint pl én.

Ha így lenne akkor már összeomlott volna a társadalom, mert nem tudna dolgozni az emberek többsége. Mint ahogy velem is előfordul hullámokban hogy munkaképtelen vagyok. Szó szerint.

Szóval csak igaz lehet hogy valamilyen természetfeletti átok is jelen lehet és nem csak családi trauma ez.

Én a családi betegségekre írtam azt hogy nekem ez a legrosszabb karmám. Az fix hogy ezekhez a felmenőkhöz nem véletlen születtem le.

Az alkoholizmus meg nem feltétlen elhatározás kérdése.

Nekem az egyik nagyszülőm nagyjából 45 even keresztül volt a legkeményebb alkoholista. Nem mondom miket okozott ezzel a szülőmnek... kibírhatatlan (és számomra is mert mióta elég idős vagyok nincs nap hogy ne rágódnék ezen hogy miért pont mi és hogy lehetett így felnőni...)

A függőséget sajnos örököltem de az alkohol totál hidegen hagy.

Az meg hogy a karma beleszól az embrió fejlődésébe, az azért logikátlan nekem, mert egy párnak születhet nem tudom hány millió féle gyereke. Látszik is testvéreken hogy az egyik beteg, a másik egészséges, az egyik gyönyörű, a másik átlagos, az egyik okos, a másik ostoba.

Ezek már a véletlenen kell hogy múljanak mert kizárt hogy a gének alakulásába bármi beleszól. Szerintem.

jan. 8. 23:00
 19/36 Grimfox ***** válasza:
57%

A családodban másoknak is van ilyen rohama? Nem idegrendszeri eredetű?

Nem feltétlenül egy világháború okoz ilyesmit. Ha egy akaratlan viselkedés generációnként fokozódik, abból 3-4 generáció alatt akár megnyomorító erejű dolgok is keletkezhetnek. Képzelj el egy szigorú ükapát, aki mondjuk elvárja a gyerekeitől, hogy kiválóan teljesítsenek az iskolában, és később az életben. Akinek nem sikerül, az súlyos kirekesztésben, és megkülönböztetésben részesül. Már az első generáció is nehezen veszi ezt, de mivel kiskoruktól ebben nevelkedtek, ebben formálódtak, akaratlanul is továbbadják a gyerekeiknek. Ha az egyik gyerek még erősebben kifejezi ezt a viselkedést, az ő gyerekeit még jobban terheli. És így tovább. A mai generációra már teljesen ésszerűtlen elvárások fognak terhelődni, mert az egész kezdete, és értelme elveszett, és csak tudattalan megszokássá vált.

Ez természetesen csak egy példa. Amiben a gyerek formálódik, nagy eséllyel azt fogja továbbvinni.

Ugyanakkor egy örökletes betegség nem egészen ilyen. Az nem családi karma, mert azt nem döntés alapján örökítik tovább. Nem dönthetnek, hogy ők ezt megszakítják. Maximum ha nem szaporodnak. Ott inkább az egyén karmája számít, aminek a következményeként egy ilyen örökletes betegséget kell elszenvednie. A hasonló karmával rendelkező emberek így egy családba kerülhetnek. De ez még így is egyéni karma.

Az alkoholizmus akaraterő kérdése. Tulajdonképpen egy pszichés betegség, ezért lehet rá gyógymódot, vagy kevésbé káros helyettesítőt keresni. Aki pedig tudatában van annak, hogy van rá hajlama, az akár teljesen el is zárhatja magát az alkoholfogyasztástól.

Pont az, hogy az egyik testvér ilyen, a másik olyan szól a karma mellett. Az egyik testvér olyan karmát hoz, ami nem nyomorítja meg a testét, a másik olyat, ami igen. Ezért egy egészséges gyerek mellé születik egy beteg.

Persze manapság már a szülők is beleszólhatnak minimálisan, hogy hogy szülessen a gyerek, mert tudunk az örökletes betegségekről, hajlamokról, és tudunk végezni vizsgálatokat, hogy nem születik e váratlan rendellenességgel a csecsemő. De még így sem kizárható, hogy valaki "kedvezőtlen" egészséggel szülessen, noha a családjában mindenki más egészséges.

jan. 8. 23:16
 20/36 anonim ***** válasza:
0%

4 - Kérdező, ennek mi köze a reinkarnációhoz? Szabad akaratod egyébként sincs, hiszen a jelen minden egyes történését, a legkisebbeket is, a múltbéli történések hozzák létre. A te teljes személyiséged, a vágyaid, karaktered mind a múltban megtörtént dolgok következménye.

Ha te éhes vagy és azt hiszed, a te döntésed, hogy ellopsz-e 1kg kenyeret a boltból, az is tévedés, hiszen a körülményeidet és a jellemedet a múltbéli történések determinálják. Tehát maga a döntésed, hogy lopsz, vagy sem, az sem a te saját döntésed, pusztán a múlt következménye.

jan. 9. 05:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!