Hisztek a reinkarnációban ?
Figyelt kérdés
Ha igen akkor az szerintetek csak előre felé müködik az időben ?
Lehetséges vajon, hogy a "következő" élet a mostanihoz képest a múltban kezdődne ?
tegnap 19:02
21/26 A kérdező kommentje:
#20 ezzel nem értek egyet. Mindenki képes a változásra így egy megszokott viselkedés forma elhagyható.
Ha valamit reflexszerűen teszel akkor az ösztönös és nem átgondolt de ha egy cselekmény egy döntés hatására következik be akkor az már egy választott lépés és egyben a szabad akarat jele.
Ezért van az, hogy képesek vagyunk olyan dolgokra is ami szembe megy a józan ésszel de megtehetjük mert nem vagyunk senki által korlátozva.
ma 09:02
22/26 Grimfox válasza:
A helyzet, ami előáll az a múltbéli cselekedetek következménye, de az erre adott reakció saját döntés. Avagy annak hiánya, mert az is karmát termel, ha valaki szükség esetén a passzivitást választja.
23/26 anonim válasza:
Én hiszek benne, de én szerintem nem születhetünk újjá a múltban. Számos olyan esetről beszámoltak már, hogy a gyermek az előző életéről beszélt, van barátnőm, aki el mondta nekem, hogy előző életében miben halt meg. Szerintem a lélek örök és újjászületünk. Hiszek abban is, hogy a rossz emberek később rossz körülményekbe születnek bele, vagy visszakapják, amit tettek.(Pl.: Meghal egy gyerek molesztáló, a következő életében őt molesztálják), ellenben a jó ember is jó körülményekbe születik bele következő életébe. Én mondjuk nem tudom, hogy előző életemben ki voltam, mikor és miben haltam meg stb, vagy hogy egyáltalán ez e az első életem.
24/26 anonim válasza:
21, 22 - Az adott helyzetre adott reakció sem személyes döntés. A döntésedet a személyiséged határozza meg, az pedig szintén azért olyan, amilyen, mert a múlt úgy alakította.
25/26 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy a személyiséged, egy adott viselkedés minta nem egyenlő a szabad akarattal.
Két külön dolog.
ma 19:19
26/26 Grimfox válasza:
24., személyes döntés, ha a személyiséged határozza meg. Emellett attól, hogy könnyebb úgy dönteni, hogy már létező mintákra alapoz az ember, nem ez az egyetlen lehetőség. Kiváltképp azok számára, akik igyekeznek értelmezni a karmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!