Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hisztek a reinkarnációban ?

Hisztek a reinkarnációban ?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor az szerintetek csak előre felé müködik az időben ?

Lehetséges vajon, hogy a "következő" élet a mostanihoz képest a múltban kezdődne ?

tegnap 19:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
14%

Reinkariában él a reinkar náció.

Szívesen!

tegnap 19:07
 2/21 A kérdező kommentje:
Gondolom nem ez volt az első és nem is az utolsó alkalom, hogy ezt a poént elsütötted.
tegnap 19:13
 3/21 anonim ***** válasza:
19%
Első volt, az utolsót nem tudom, nem vagyok ezós, hogy jövőbe lássak 😂
tegnap 19:17
 4/21 A kérdező kommentje:

Azon gondolkozom, hogy ha létezik a reinkarnáció és az vissza repíti a lelket a múltba akkor igazábol a szabad akarat is csak egy illúzió, hiszen már minden megtörtént.

Szóval ebből kiindulva a most is lehet egy múlt és a szabad akarat csak illúzió.

Azt gondolom, hogy ezeket a sorokat most olyan tartalommal írom le amit én választok szabadon de mi van ha ezt már 100 éve leírtam egyszer amikor én voltam 2025-ben.

Egészen érdekes ez a gondolatmenet számomra.

tegnap 19:25
 5/21 Grimfox ***** válasza:
53%
Ha a reinkarnáció működne a múlt irányába is, akkor megszülethetnél olyan időben is, amikor még nem tettél meg valamit, ami a karmádat felépíti. És tehetnél olyan dolgokat, amik megakadályozzák, hogy azt a karmát egyáltalán létrehozd, ezzel felborítva egy sor másik személy karmáját. Ugyanúgy oldhatatlan paradoxonokat okozna, mint az időutazás.
tegnap 19:49
 6/21 A kérdező kommentje:

De pont ez az érdekes baz egészben, mert ha te a múltban születhetnél újjá akkor az életedet egy már régen megtörtént módon élnéd le és még csak fel sem tűnne, hogy bármilyen döntést is hozol az már előre meg van írva hiszen valamikor az már megtörtént.

Teszem fel ha valami nagyon rosszat teszel az életedben amiért bűnhődni fogsz a következőben akkor lehet, hogy 300 évvel hamarabb fogsz újjászületni egy olyan élőlényként ami mondjuk durva halált halt vagy sanyarú élete volt.

tegnap 20:04
 7/21 Grimfox ***** válasza:
Ma is van bőven lehetőség durva, és keserves életre, és halálra anélkül, hogy a szabad cselekvés lehetősége elveszne. Emellett kizárólag olyan életbe születhetsz újjá, amelyik a te egyik előző életed volt, hiszen más cselekedeteit, és döntéseit nem élheted át, mert az nem a te karmád, hanem az övé. Újra leélni ugyanazt az életet döntési lehetőség nélkül értelmetlen, mert csak ugyanaz a karma születne belőle, ami már egyszer megszületett(más nem születhet, ha nincs döntési lehetőség), vagy paradoxonba ütközünk, ha van döntési lehetőség. Noha úgy mondják, hogy a felőbb szellemi síkokon az idő nem számít, vagy nincs is, de az inkarnáció a jelenségvilágban történik, ahol az idő és az időbeniség észlelhető. Ezért a reinkarnációnak lineárisnak kell lennie, ha logikusan gondoljuk végig.
tegnap 20:13
 8/21 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom ezt a kört te nyerted.
tegnap 20:24
 9/21 anonim ***** válasza:
53%

Van ami Mellette szól, sok minden viszont ellene. Szerintem mi emberek soha nem fogjuk tudni kijelenteni hogy létezik e ez a dolog

Végül is minden vallást emberek találtak ki

tegnap 20:24
 10/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
17%

Ahogy fejlődik az emberiség tudása, egyre kevesebben hiszik ezt a 3500 éves hantát.

A globális tudás fejlődése viszont egyre gyorsuló, tehát elvileg gyorsulni fog a különböző hitvilágok, vallások, babonák kihalása, komolyan vétele.

Újabb nagy világvallások sem keletkeznek természetesen, a meglévők sorvadnak el lassan.

Mentálisan sérült emberek, konspirációs elméletekre hajló üldözési mániások persze bizonyára lesznek a jövőben is, ők azután szabadjára engedhetik a fantáziájukat.

tegnap 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!