Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért van az, hogy az élet...

Miért van az, hogy az élet DIREKT a legfájdalmasabb pontjaidba tenyerel bele?

Figyelt kérdés

De NYILVÁN fejlődni jöttünk, és nem szenvedni, és nem genyó az élet, minden "csak a fejlődésért van"....:D

Akkor is, ha azt mondod, hogy kösz, de neked nem kell se kihívás, se fejlődés...Akkor is nyúznak...

Ilyenkor a szabad választás hol van? Ahol szabadon azt választom, hogy kösz, de nem kell kihívás, ne nyúzzanak tovább, akkor se ha semmit nem fejlődök?

Ez aztán a "szabad" választás....

nov. 16. 23:56
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
100%
Mostanában én is így érzem.
nov. 17. 00:07
 2/24 anonim ***** válasza:
63%
Pont azért nyúznak mert valamit rosszul csinálsz. Az nagyon kivételes eset amikor szenteknek kell szenvedniük az ostobák miatt.
nov. 17. 05:44
 3/24 anonim ***** válasza:
81%
Túlgondolod. Az élet nem gondolkodik.
nov. 17. 07:05
 4/24 anonim ***** válasza:
46%

Ugyan, kérdező, túljátszod.

Az élet nem direkt a a legfájdalmasabb pontokba tenyerel bele. Hanem azokba a pontokba, amit még épp el tudsz viselni fájdalmasság szempontjából.

"Ahol szabadon azt választom, hogy kösz, de nem kell kihívás, ne nyúzzanak tovább, akkor se ha semmit nem fejlődök?" Pont ezt csináltad eddig, túlvédted magad, és elkerültél minden olyan lehetőséget, mikor előreléphettél volna. Nézz csak vissza, és vedd észre, hány jelet kaptál eddig, h rossz irányba mész. Ugye? Visszatekintve egyértelműbb, igaz? Hát, ennek a szezonja jól láthatóan lejárt. A türelmi idő véges.

Ne sajnáltasd magad, tessék produkálni valamit.

nov. 17. 08:28
 5/24 anonim ***** válasza:
62%

Az élet nem élőlény, nem gondolkodik, nem tervez, így okozni sem tud semmit direkt.

Szabad választás pedig sosem létezett, maximum szabad akarat.

nov. 17. 09:09
 6/24 D-Mano ***** válasza:
75%

A Föld-i sors/karma-rendszer nagyon kemény és igazságtalan. Persze az abszolút értékét nézve igazságos, de más bolygók sors/karmarendszeréhez hasonlítva nyugodtan kijelenthetjük, hogy (relatívan, viszonylagosan szemlélve) igazságtalan, tehát kvázi a Föld-i élet (relatívan) igazságtalan.

Mielőtt leszületnél a túlvilágon egy bölcsebb, máshogyabban gondolkozó entitásként létezel. A leszületés előtt nagy beleszólásod van a következő életed, sorsod megtervezésében. A leszületéssel TE MAGAD VÁLLALTAD a sorsodat, akkor is, ha erre most épp nem emlékszel. Ettől a vállalástól nem állhatsz már el.

Van a vállalt sorsod (aminek megéléséhez, teljesítéséhez egyébként több jó ösvény is be van tervezve a sorsodba, nem csak egyféleképpen "érhetsz célt"), és megvan a szabad akaratod a döntéshez, hogy a sorsodat követed-e vagy szembe mész vele és egy másik irányba mész, vagy egyáltalán nem teszel semmit, és hagyod, hogy az élet (a körülmények) hányjon-vessen téged.

Az élet/sors mindenképpen a vállalt sorsod irányába vezet téged. Egyfelől sugallatokkal, üzenetekkel, segítséggel, lehetőségekkel, amelyek a jó irányba vezetnek; másfelől akadályokkal, nehézségekkel, fájdalommal, amelyek megnehezítik az utadat, ha a rossz irányba mész.

A Föld többek közt pont azért (relatív) igszságtalan, mert a segítő, lehetőségeket teremtő, sugallatokat küldő sorserőkből viszonylag keveset küld az embernek, akadályokból, nehézségekből, fájdalomból meg viszonylag sokat.

Tehát nehéz rátalálni a helyes útra, de ha épp ezért rossz úton haladsz, akkor kapod a büntetést.

És panaszkodni emiatt lehet, pl. ahogy a kérdéseddel teszed, de az semmit nem változtat azon, hogy a dolgok így működnek.

Vannak spirituális utak, módszerek, amikkel sokkal több lesz a segítő sorserő az életedben, azokat kutassad, s hátha egyszer csak átlendülsz a holtponton, így a jó irányba tudsz elindulni, több öröm lesz az életedben, mint szenvedés.

Sok sikert kívánok, hogy megtaláld a helyes utat! Áldás, jó szerencse és sok öröm kísérjen az utadon! 🌞

nov. 17. 09:33
 7/24 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Dinamó, a földi sors ill. karmarendszer ugyanolyan igazságos, mint más dimenziók más létformáié. Ha Rómában élsz, étkezz úgy, mint a rómaiak -megvan? Hidegben felöltözünk, ez egyértelmű. Novemberben nem sírhatsz azért, hogy strandidő legyen, mert csak kinevetteted magad (ez a Föld északi féltekéjére érvényes).

"Ettől a vállalástól nem állhatsz már el." Megfelelő tudatszinten és módszerekkel dehogynem! Lehet időt kérni és nyerni. A Teremtésnek van ide. Bónusz: akár meg is haladhatod a vállalásaid.

"A Föld többek közt pont azért (relatív) igszságtalan, mert a segítő, lehetőségeket teremtő, sugallatokat küldő sorserőkből viszonylag keveset küld az embernek, akadályokból, nehézségekből, fájdalomból meg viszonylag sokat." Pfff. Elfelejted, hogy minden jel, amit te magad akként tudsz értelmezni. Napi olyan jelözönt kapunk, h hihetetlen! H ezt a vevőoldali személy nem érzékeli? Mert nem tudja, hogy kell azt csinálni. Ennek több oka lehetséges egyidejűleg. Pl. a kérdezőnek nincsenek megfelelő referenciaszemélyek az életében, nem tudta a jelvétel know-howját kitől átsajátítnai. A fájdalom, mint károsan címkézett hatóerő csak akkor jelentkezik az életünkben, ha már az előző 100, mérsékelt, rávezető, intő stb jelet figyelmen kívül hagytuk, nemdebár.

"Tehát nehéz rátalálni a helyes útra, de ha épp ezért rossz úton haladsz, akkor kapod a büntetést." A büntetés-jutalom kifejezésrendszer félrevezető. Vannak következmények, ennyi. És nem olyan nehéz rátalálni a helyes útra sem, ha megvan benned a rugalmasság, és hajlandó vagy a céljaid elérésének árát megfizetni. Nyilván, ha kényelemközpontúan élsz, az nagyon is égeti a poz. kozmikus kreditjeidet.

"Vannak spirituális utak, módszerek, amikkel sokkal több lesz a segítő sorserő az életedben, azokat kutassad, s hátha egyszer csak átlendülsz a holtponton, így a jó irányba tudsz elindulni, több öröm lesz az életedben, mint szenvedés." Bingó!

nov. 17. 09:49
 8/24 A kérdező kommentje:

4

"Az élet nem direkt a a legfájdalmasabb pontokba tenyerel bele. Hanem azokba a pontokba, amit még épp el tudsz viselni fájdalmasság szempontjából."

Ja mert így lehet...Szerintem nincs különbség.

"Nézz csak vissza, és vedd észre, hány jelet kaptál eddig, h rossz irányba mész."

Nem kaptam. Amit kaptam az nem negatív volt, pont ezért nem tudom hova tenni, hogy miért van az, hogy valami elindul, és tök jól megy, és visszajelzések is vannak, aztán egyszercsak van egy nap, ami olyan, mintha direkt arról szólna, hogy amerre eddig elindultam, ha jó ha rossz, az menjen a kukába.

Erről szól, mert kapok egy akadályt, aminél még úgy vagyok, hogy meg akarom oldani, mert ez az alap és át is vészelem. Aztán ugyanazon a napon megjelenik egy újabb, annál még ugyanez. Aztán egy harmadik, ott már nézek, hogy erre a halmozásra mégis mi szükség van...És teljesen mindegy a szám mennyi, de az utolsó mindig a kegyelemdöfés. A sor mindig ezzel zárul, úgy látszik már az elején ez a lényeg, csak én (aki sajnáltatom magam), ezekhez úgy álltam hozzá, hogy oldjuk meg.

Szóval van jel.

Azt jelzi, hogy van amit nem azért küldenek az emberre, hogy megoldja 8és fejlődjön), hanem csak úgy, kegyelemdöfésnek, hogy szenvedjen. Remélem legközelebb még a sor elején "szólnak", mert akkor nem pazarlom az időt megoldásokra, ha amúgy sem az a cél.

Az én türelmi időm miért nem lehet véges? Ha esetleg igen, akkor sajnálatom magam. Hát jó...

6

"Tehát nehéz rátalálni a helyes útra, de ha épp ezért rossz úton haladsz, akkor kapod a büntetést."

Ha elismert, hogy nehéz rátalálni a helyes útra, akkor miért van szükség 'büntetésre' ha nem jön össze?

"Pl. a kérdezőnek nincsenek megfelelő referenciaszemélyek az életében, nem tudta a jelvétel know-howját kitől átsajátítnai."

Nekem még mindig jobban megy, mint a környezetemnek, de hát ha pofonvágnak, attól majd biztos ennél is jobban megy...

nov. 17. 12:50
 9/24 anonim ***** válasza:
Egyik sem büntetés, te éled meg büntetésnek mert a sors terelget olykor simogatva, olykor hatalmas ökölcsapásokkal. Minél inkább nem akarsz fejlődni, annál kellemetlennek éled meg a sorserők terelgetését vagy presszióját. A kutya mindig ott van elásva hogy az egód hangját követed -e vagy a valódi énedét. Sokszor a karmád urai jobban tudják hogy mire van szükséged mint te saját magad, csak te ennek keményen ellenállsz, rossz döntéseket hozol, a karma meg azt mondja: "Aki nem hajlik, az törik!" Utána meg okolsz mindent és mindenkit csak saját magadat nem. Persze az egó az így védekezik mert nincs saját magára rálátása, ahhoz önismeret kéne amit pont hárít.
nov. 17. 14:10
 10/24 anonim ***** válasza:

"Nekem még mindig jobban megy, mint a környezetemnek"

Nagyon az emberek fölé helyezed magad, ez nem mindig így van, a környezeted is tanít.

"de hát ha pofonvágnak, attól majd biztos ennél is jobban megy..."

Ezt várod?

nov. 17. 14:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!