A spirituális fejlődéshez szükség van kapcsolatokra, vagy nincs?
Több helyről is az az infó jön, hogy máshogy nem lehet előrehaladni, meg fejlődni stb., és hogy igenis kell társ.
Miért nem elég egy barát vagy ismerős vagy ilyesmi? Muszáj ennek partnernek lennie?
Meg aztán mi van a szerzetesekkel, akik megfogadják, hogy nem lesz partnerük? Igaz, nekik ott van a többi szerzetes, mint közösség, tehát ha partner nincs is, ugyanúgy körül vannak véve emberekkel.
De akkor meg ott vannak a remeték. Na mellettük nincs senki, és mégis képesek fejlődni. Régi időkben egy csomó szent rendekből került ki, és nem volt partnere.
Nem lehet, hogy ez csak egy felesleges feltétel, amit csak az ember szab meg adott elképzelése alapján, pedig ettől egyáltalán nem függ az egész?
Bár megjegyzem, hogy kapcsolatban nem csak 1 kereszt lenne hanem minimum 2. Mind2 félnek. Már ezért sem éri meg.
Szóval mindenkinek legyen elég a magáé, nem kell pluszban.
Továbbra sem értek egyet azzal hogy ez bárkit emelne várhova.
A többi meg nem választható. Nem választhatom meg hogy ne legyen nehézség.
Az emelést a fejlődésre értettem.
Mindegy, én tovabbra is szólóban folytatom.
"mert én nem sietek sehova, időm van, és ráérek."
Mert még nem tapasztaltad meg hogy az időd véges, hogy esendő és halandó lények vagyunk. Az ilyen kijelentések mindig nemtörődömségről, lustaságról és tudati tompaságról árulkodnak.
"nem csak 1 kereszt lenne hanem minimum 2. Mind2 félnek. Már ezért sem éri meg."
Mert azt várod el a másiktól hogy levegye a keresztedet, nem fogja, max. segíthet annak a hordozásában, az együttlét az ami boldogságot ad, és egy kapcsolatban mindenkinek áldoznia kell jó esetben. Az önző, önelégült ember nem képes erre, aki hallomásból sem ismeri a kapcsolódás és az együttműködés szentségét. Szóval az önző ember.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Valaki más véleményt képvisel, és ezért rögtön rúgjunk bele, mert ilyen-olyan-amolyan - szerinted.
Nem tudom erre mi szükség volt.
Leírtam a kérdésemhez kapcsolódva, hogy szerintem ettől nem függ a fejlődés, ugyanúgy lehet fejlődni és megakadni kapcsolatban és kapcsolat nélkül is, mert attól függ, hogy az adott helyzettel ki mit kezd.
Csak azért mert leírtam, hogy 2 keresztet nem viszek csak a magamét, akár kapcsolatban akár egyedül, előszeded, hogy én arra használom a kapcsolatokat, hogy a sajátomat is másra pakoljam.
Hát nem. Ha abba nem megyek bele hogy a másik az övét ram pakolja, akkor ez fordítva is igaz, én sem pakolom rá másra, nincs kettős mércém.
Azzal hogy azt mondom, hogy én inkább szólóban megyek, pont hogy senkire nem passzolom le a saját keresztemet hanem én viszem tovább szó nélkül.
De én önző vagyok, mert nem akarok kapcsolatot.
Hát egészségedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!