Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A spirituális fejlődéshez...

A spirituális fejlődéshez szükség van kapcsolatokra, vagy nincs?

Figyelt kérdés

Több helyről is az az infó jön, hogy máshogy nem lehet előrehaladni, meg fejlődni stb., és hogy igenis kell társ.

Miért nem elég egy barát vagy ismerős vagy ilyesmi? Muszáj ennek partnernek lennie?

Meg aztán mi van a szerzetesekkel, akik megfogadják, hogy nem lesz partnerük? Igaz, nekik ott van a többi szerzetes, mint közösség, tehát ha partner nincs is, ugyanúgy körül vannak véve emberekkel.

De akkor meg ott vannak a remeték. Na mellettük nincs senki, és mégis képesek fejlődni. Régi időkben egy csomó szent rendekből került ki, és nem volt partnere.

Nem lehet, hogy ez csak egy felesleges feltétel, amit csak az ember szab meg adott elképzelése alapján, pedig ettől egyáltalán nem függ az egész?

nov. 16. 17:02
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
0%

9 😂 ja nagyon nagy veszteség hogy élvezed ezt a földi anyagi életet, amiben élnünk kell de a szegény lelked emiatt nem fejlett spirituálisan, a másik meg nyomorog testi lelki szinten, de az nagyon jó neki mert a lelke magas szinten van. A klasszikus xddddd megteszi

Akit meg körbevett a “sötét cucc” azt mindig körbe fogja

Én sem értem hogyan, valószínű az élet rendezi így.

nov. 16. 22:46
 12/49 anonim ***** válasza:
100%
Két út van, attól függ melyiket választod. Egyedül és szociális úton is lehet fejlődni. Hogy melyik a könnyebb az relatív, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A döntés a te kezedben van amit az igényeid és a tudatállapotod határoz meg.
nov. 17. 05:51
 13/49 anonim ***** válasza:
70%
Az tény hogy a kihívásokban jobban tudsz fejlődni mint amikor rendben mennek a dolgok, lásd: egó kényelme, hárító mechanizmusai.
nov. 17. 05:55
 14/49 anonim ***** válasza:

"El nem tudom képzelni hogy mi lehet az összefüggés a spirituális fejlődés és egy párkapcsolat között... Sőt pont hogy inkább egyedül kell lenned valahol remeteként ha Spirituálisan fejlődni akarsz..."

Olvasd el Coelho Bridáját, ott pont ezt a problematikát (kettősséget) feszegeti. Vajon melyik utat választja?

nov. 17. 05:58
 15/49 anonim ***** válasza:
És szenvedni se szükséges csak pusztán a szenvedésért. Az mazochizmus, önbüntetés, megint csak egy beakadás. Tudni kell akarni és élni a boldogságot is, de ha szenvedés jön azt is tűrni, jó értelemben.
nov. 17. 06:05
 16/49 anonim ***** válasza:
11 es, te semmit nem értesz, de nem hagyod abba a fennakadást azon amit mondtam, nem azt mondtam, hogy annak aki szenved, annak jó, mert fejlődik.
nov. 17. 06:54
 17/49 r.sentinel ***** válasza:
Nincs szabaly kell-e vagy sem tars. Kapcsolatot az emberekkel a vilagodban valamilyen formaban ugyis alakitasz es ahogyan irtad a valaszodban rengeteg variacio van ami ugyanugy mukodik ahoz hogy meglepjel egy ujabb szintet, egy ujabb megertest, fuggetlenul attol hogy hogyan nyilvanulsz meg a vilagodban, ha az epito jellegu, szamodra es masok szamara is.Vegul is csak azt tapasztalhatod meg vilagodban amire nyitott vagy, akar tudatosan, akar tudatlanul alkotod vilagodat, csak mig az eggyikben te iranyitasz addig a masikban teged mozgat a vilagod es reagalsz a dolgokra amik letrejonnek szamodra. Szabad akarata van mindenkienk, ennel fogva mindenki azt tapasztal meg amire nyitott fuggetlenul attol hogy azt emberi megitelessel jonak vagy rossznak neveznenk.
nov. 18. 10:31
 18/49 anonim ***** válasza:

17 es, azért nem azt tapasztalod meg amire nyitott vagy, mindig, hanem legtöbbször amit az embertársaid szerviroznak neked es amit nem tudsz mindig kikerülni, ha akarod sem, pl hivatali igazságtalanságok, az exférjed aki pénzes es magához édesgeti a gyereked es elfordítja tőled stb, ezt hogy mondhatni hogy ezt az élményt én biza nem választom hogy megéljem, en magamon kívül vagyok élje meg más!

Vagy ha perelnek igazságtalanul, stb persze a végén kiderül az igazsag esetleg de stressztől nem menekülsz!

nov. 18. 13:35
 19/49 r.sentinel ***** válasza:
Minden gondolat, kimondott szo es fizikai cselekedet hatast gyakorol mindenre ami a kornyezetedben tortenik, ha hiszed, ha nem. Nem tudsz ugy megnyilvanulni a fizikai letben hogy ne gyakorolj hatast a kornyezetedre. Mit jelent hogy nyitott vagy ? Elfogadsz egy olyan megtapasztalast, tudatosan vagy tudatlanul amit szukseges megtapasztalnod hogy megertest nyert az elet hogyan mukodeset illetoen. Az amit az embertarsaid szerviroznak, az annak eredmenye ahogyan megnyilvanulsz te belsoleg a kulvilag fele, se nem tobb, se nem kevesebb, ez egy egyszeru tukor. Ez nem egy rossz vagy jo megtapasztalas, hanem egyszeruen van, mert letrehoztad valoszinuleg tudatlanul. Az ex ferj aki megnyilvanul ugy ahogyan megnyilvanul az azert van mert te is a magad modjan megnyilvanultal ugy ahogyan most arra o reagal. Senkise jo vagy rossz, de a szabad akarat sokmindent megenged szamunkra es sokszor ugy gondoljuk hogy nekunk van igazunk es miert mi vagyunk buntetve. Nincs buntetes, csak reakcio, hatas es ellenhatas. Pl. ha valaki lehordok mindennek, az biztos hogy nem olelgetni fog, hanem ugyanugy viszonyul es tamafasba lendul. Ha szep szoval es szivbol jo ervekkel beszelunk akkor teljesen mas a hatas mint mikor kiabalunk. Ez csak egy pelda. Minden esemeny rengeteg modon lejatszodhat, mi valsztunk hogyan akarjuk lejatszani, ezert vallajunk feleloseget es ertsuk meg mit hogyan kellene csinalni hogy mindenkinek jo legyen. Amikor csak magunkra gondolunk, kizarunk masokat es az elet kettosegen alapul. Az elmenyt nem tudatosan hoztad letre hanem tudatlanul ezert nem erted, mert reagalsz az elet esemenyire es nem te iranyitod tudatosan, mert igy szoktad meg. Minden per igazsagtalan a vesztesnek es igazsagos a nyertesnek, itt van a kettoseg. Ha valahonna valamit elveszel a hianyt az elet bepotolja, ha meg adsz azt vissza kapod az elettol, de nem ugyanattol es nem akkor amikor mi akarjuk. Minden okkal tortenik, rengetegszer leirtak ezt es sokan csak mosolyognak ezen.
nov. 18. 14:29
 20/49 anonim ***** válasza:

19 es, ez így igaz, ahogy írod, kivéve egy mondatot, hogy az ex férj például, arra reagál, amit én is tettem!

Tehát ha már példának hoztuk fel, elmondom miért reagál az exférj és miért aljas, ahogy sok más ember is, sok esetben:

1 mert nem láttam hogy kivel állok szemben, mert nem hittem, hogy rossz emberek léteznek

2 mert megengedheti magának, ő úgy érzi, hogy van egy védtelen ember és ő kiélheti szadizmusát rajta

Tehát sok esetben a szadistának NEM OK KELL, hanem LEHETŐSÉG

nov. 18. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!