Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A spirituális fejlődéshez...

A spirituális fejlődéshez szükség van kapcsolatokra, vagy nincs?

Figyelt kérdés

Több helyről is az az infó jön, hogy máshogy nem lehet előrehaladni, meg fejlődni stb., és hogy igenis kell társ.

Miért nem elég egy barát vagy ismerős vagy ilyesmi? Muszáj ennek partnernek lennie?

Meg aztán mi van a szerzetesekkel, akik megfogadják, hogy nem lesz partnerük? Igaz, nekik ott van a többi szerzetes, mint közösség, tehát ha partner nincs is, ugyanúgy körül vannak véve emberekkel.

De akkor meg ott vannak a remeték. Na mellettük nincs senki, és mégis képesek fejlődni. Régi időkben egy csomó szent rendekből került ki, és nem volt partnere.

Nem lehet, hogy ez csak egy felesleges feltétel, amit csak az ember szab meg adott elképzelése alapján, pedig ettől egyáltalán nem függ az egész?

tegnap 17:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

9 😂 ja nagyon nagy veszteség hogy élvezed ezt a földi anyagi életet, amiben élnünk kell de a szegény lelked emiatt nem fejlett spirituálisan, a másik meg nyomorog testi lelki szinten, de az nagyon jó neki mert a lelke magas szinten van. A klasszikus xddddd megteszi

Akit meg körbevett a “sötét cucc” azt mindig körbe fogja

Én sem értem hogyan, valószínű az élet rendezi így.

tegnap 22:46
 12/16 anonim ***** válasza:
Két út van, attól függ melyiket választod. Egyedül és szociális úton is lehet fejlődni. Hogy melyik a könnyebb az relatív, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. A döntés a te kezedben van amit az igényeid és a tudatállapotod határoz meg.
ma 05:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Az tény hogy a kihívásokban jobban tudsz fejlődni mint amikor rendben mennek a dolgok, lásd: egó kényelme, hárító mechanizmusai.
ma 05:55
 14/16 anonim ***** válasza:

"El nem tudom képzelni hogy mi lehet az összefüggés a spirituális fejlődés és egy párkapcsolat között... Sőt pont hogy inkább egyedül kell lenned valahol remeteként ha Spirituálisan fejlődni akarsz..."

Olvasd el Coelho Bridáját, ott pont ezt a problematikát (kettősséget) feszegeti. Vajon melyik utat választja?

ma 05:58
 15/16 anonim ***** válasza:
És szenvedni se szükséges csak pusztán a szenvedésért. Az mazochizmus, önbüntetés, megint csak egy beakadás. Tudni kell akarni és élni a boldogságot is, de ha szenvedés jön azt is tűrni, jó értelemben.
ma 06:05
 16/16 anonim ***** válasza:
11 es, te semmit nem értesz, de nem hagyod abba a fennakadást azon amit mondtam, nem azt mondtam, hogy annak aki szenved, annak jó, mert fejlődik.
ma 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!