Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A spirituális fejlődéshez...

A spirituális fejlődéshez szükség van kapcsolatokra, vagy nincs?

Figyelt kérdés

Több helyről is az az infó jön, hogy máshogy nem lehet előrehaladni, meg fejlődni stb., és hogy igenis kell társ.

Miért nem elég egy barát vagy ismerős vagy ilyesmi? Muszáj ennek partnernek lennie?

Meg aztán mi van a szerzetesekkel, akik megfogadják, hogy nem lesz partnerük? Igaz, nekik ott van a többi szerzetes, mint közösség, tehát ha partner nincs is, ugyanúgy körül vannak véve emberekkel.

De akkor meg ott vannak a remeték. Na mellettük nincs senki, és mégis képesek fejlődni. Régi időkben egy csomó szent rendekből került ki, és nem volt partnere.

Nem lehet, hogy ez csak egy felesleges feltétel, amit csak az ember szab meg adott elképzelése alapján, pedig ettől egyáltalán nem függ az egész?

tegnap 17:02
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Több helyről is az az infó jön = értsd: engem mindig ezek a tanácsok találnak meg
tegnap 17:03
 2/16 anonim ***** válasza:

A spir. úton mérhető előrehaladáshoz az emberi kapcsolatok közül a mestereddel való kapcsolatra van szükséged. A többi opcionális. Ajánlott a veled egy úton haladók társasága szintúgy, mint a szent embereké is.

A személyiségfejlődésedhez van szükség más jellegű emberi kapcsolatokra, de a spir. fejlődés nem egyenlő a személyiségfejlődéssel.

tegnap 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
2 Nem egyenlő? Hát ezen nagyon meglepődtem! És nem is a része a személyiség fejlődése a spirituális fejlődésnek?
tegnap 18:15
 4/16 Grimfox ***** válasza:
100%

Nincs szükség partnerre. A spirituális fejlődés belül történik, a külvilágot amennyire tudod, kizárod. Minél jobban kizárod a külvilági befolyásokat, és minél jobban a szellem feltárására törekszel, annál nagyobb az eredmény.

A tantra egyes formái spirituális felemelkedést látnak a gyönyör megtapasztalásában, ezért a szexuális aktust is szellemi eszköznek tekintik(így született a Kama Sútra pl). A new age, és más modern irányzatok hajlamosak az ilyen külső befolyások felé haladni, míg a hagyományos szellemi iskolák inkább az önmegtartóztatást javasolják.

Azok a kapcsolatok, amik előnyösek a szellemi fejlődésben nem szükségszerűen párkapcsolatok, vagy akár baráti kapcsolatok. Tanító, és tanuló, vagy tanulótársak is elégségesek a fejlődéshez. Egy társ, vagy barát akár még akadályozó tényezővé is válhat.

tegnap 18:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

El nem tudom képzelni hogy mi lehet az összefüggés a spirituális fejlődés és egy párkapcsolat között…

Sőt pont hogy inkább egyedül kell lenned valahol remeteként ha Spirituálisan fejlődni akarsz…

Még viszonylag egészséges embereknek is nagyon sok gondja van a másikkal egy kapcsolatban, de a lakosság minimum 90 százalékának van vmi kettyója.

Innentől kezdve egy pár csak lehúz

tegnap 19:09
 6/16 anonim ***** válasza:
48%

Van köze 5 ös a párkapcsolatnak a spirituális fejlődéshez, minél sötétebb, bántalmazóbb lelkileg a társad, annál jobban szenvedsz és a pokoli szenvedések elvezetHETNEK, tehát nem garantált, egy magasabb lelki fejlődéshez, ami ad egy kivételes belső tartást, erőt! Valósággal feketeöves leszel, spiri mester, mert aki ilyet átél, az meg kell tanulja, magába kell szálljon, hogy meditálja ki, hogy mi vezette ide, ebbe a rossz kapcsolatba hogy elkerülje hogy még egyszer idekerüljön, tehát identifikálja a gyengeségeit, ha ez nem történik meg, újabb kínzó érkezik az életébe, amíg megtanulja, hogy mely energiák által vonzotta be az illetőt (nagyfokú félelem, szorongás, határok nem meghúzása, öntisztelet, határozottság hiánya, önismeret hiánya, elvárások hiánya, rossz lelkiállapot, depresszió, feldolgazatlan traumák, stb)

A kiválasztottak, akik spiriituálisan nagyon fejlettek lesznek, azok általában problémás, konfliktusos csakádokba születnek, ahol ki vannak pécézve fekete báránynak, ezáltal egyetlen út áll előttük, a menekülés=fejlődés, megváltás lehetősége…..

A fejlődés fájdalommal jár, a valóság elfogadásával, nem a kozmetikázásával és önáltatással, mert normális esetben, ha minden rendben van es boldog vagy, ki a fene akar befele fordulni es vizsgálódni, meg fejlődni?

A fejlődés eredménye a belső látás, a tudás, amely egy kincs, de az odavezető úton meg kell halj és újjá kell szüless lehet többször is, es amikor eléred a tudást nem azt jelenti, hogy onnantól fogva boldog vagy. A spiritualis fejlődés nem erről szól, hanem arról, hogy te tudatosan irányítsad a hangulataid, energiáid a külső valóságtól függetlenül- de amelynek a tudatában vagy!

tegnap 20:28
 7/16 anonim ***** válasza:
12%
Vagyis a spiritualis fejlődéshez rossz kapcsolatok kellenek!
tegnap 20:36
 8/16 anonim ***** válasza:

Húha

Tehat most már ezzel vigasztalják azokat akiket egész életükben körülvesz ez a sötét cucc ami azt okozza hogy folyton toxikus, bántalmazó kapcsolatokba kerülnek?

Legyen ez a vigasza az ilyen embereknek, hogy akik normális nyugodt családokba születnek, normális nyugodt életük lehet azok spirituálisan nicsenek magas szinten, akiket meg Gyerekkoruk óta bántalmaznak, azok meg a kiválasztott nagyon magas szinten lévő lelkek és ezért bírják ki ezt a brutalitást?

Hát bocsánat, de nekem ez nem vigasz mert egyébként pont beletrafáltál itt van egy olyan ember aki bántalmazó családban született és egész életében ilyen emberek vették körül.

Párkapcsolatról nem tudok nyilatkozni mert undorodom tőle, úgyhogy Legalább egy pszichopata sem fog félholtra vernek hajnali háromkor.

Bárcsak lennék akkor inkább egy gyenge lélek aki nem bírta volna ezt ki és tapasztalnám meg a jó életet és a nyugodt ahelyett ami most van. Ja és a hosszút mert hogy ez ami most van ez nem lesz hosszú azt is garantálom. Engem ezzel a dumával hogy ilyen helyzetbe csak nagyon magas szinten lévő lelkeket küldenek, nem lehet megvigasztalni

Eleve a sikeres emberek mind jó családi háttérből kerülnek ki, mi meg vergődődhetünk amíg élünk.

Bocsánat ha van benne hiba, de össze-vissza irkál a telefonom és most nincs kedvem átnézni

tegnap 20:53
 9/16 anonim ***** válasza:

Azokról beszélek, akiket KÖRBEVETT (múltidő) nem körbevesz a sötét cucc, tehát akik megküzdöttek önmagukkal és sikerült megtalálják a belső egyensúlyt!

A sikeres emberek akik jó családi háttérből származnak, nem jelenti azt, hogy spirituálisan fejlettek, ami nagy veszteség számukra! Emiatt több veszély leselkedik rájuk, ahogy a sikeres családi fészekből kiesnek, védtelenek a negatív energiákkal, vagy ők maguk rossz emberek.

tegnap 21:00
 10/16 A kérdező kommentje:

ÉN meg úgy vagyok vele, hogy bármit lehet fejlődésre is használni vagy sem.

PL kapcsolatból is lehet meríteni, és akkor spirituálisan fejlődni, de a remeteéletből is.

Ugyanígy ha már felhoztátok a traumatikus vs egészséges családi hátteret. Egy traumatikus családi hátteret is fel lehet úgy használni, hogy az ember fejlődjön, meg úgy is hogy nem használja egyáltalán.

Ilyen szempontból szerintem mindegy a háttér is meg a kapcsolat is. Én inkább az adott lélek tulajdonságaira gyanakodnék, hogy szerintem van, aki remeteként többet/jobban/gyorsabban tud fejlődni, és egy kapcsolat csak akadályozná. Ugyanez másnál meg fordítva: ő egyedül ragadna meg, és kapcsolatban fejlődik sokkal többet.

(Ugyanez a családi háttérre. Ez nem verseny, nincs jobb vagy rosszabb, nyugi 8-as, 9-es :)

SZóval a fentiek miatt azt tartanám cink helyzetnek, hogyha nem olyan helyzetbe meg körülmények közé kerülsz, ami a tulajdonságaidnak megfelelő, és a gyorsabb fejlődést biztosítaná. Amit sajnos látok, nem 1et és nem 2-t. És nem nagyon értem...

De ez már nem ide tartozik...

tegnap 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!