Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Leszületnél még egyszer?

Leszületnél még egyszer?

Figyelt kérdés
szept. 21. 00:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
ha leszületnék, vidám kis szőrös parazita szeretnék lenni larry ellison unokája testén.
szept. 28. 12:52
 22/25 Gombanyo12 ***** válasza:

Hiszed vagy nem hiszed, ez nem választás kérdése! Ráadásul, nem tök mindegy neked?! Amúgy sem fogsz emlékezni az előző életeidre!

Mellesleg erről van egy régi,de jó viccem:két jó barát megbeszéli egymással, hogy amelyik előbb meghal az mindenképpen megtalálja a módját, hogy értesítse a barátját, hogy mi történt vele. Félév múlva az egyikük meghal. 5 hét múlva ,éjfélkor megszólal a még élő haver telefonja, felveszi, felismeri a suttógó barátja hangját,aki izgatottan meséli, hogy csodálatos élete van, rengeteg étel / ital, éjjel nappal szex... Mire a Földön maradt barát megkérdezi: Hol vagy ? A mennyben?!A válasz: dehogy,

baknyúl vagyok Karcagon.

szept. 29. 01:37
 23/25 anonim válasza:
Ez nem választás kérdése. Gyakorlatilag mmindenki csinál magának karmát az életében. Ezért ammak ledolgozására kénytelen vagy vissza jönni :)
okt. 1. 16:13
 24/25 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Választás kérdése annyiban, hogy aki ezt a sok ezer éves hinduista hitvilágot választja, az ebben hisz.

Sokféle vallás van a Földön, sokan mások nem hisznek a reinkarnációban, sokan semmiben sem hisznek, hanem tudják, ismerik a fizikát.

Ráadásul ezek szó szerint csak hitek, bármi valós alap nélkül. (Dr. Ian Stevenson kutatása sem tekinthető alapnak szerintem.)

De itt az én szavam úgysem számít, megkérdeztem a mesterséges intelligenciát:

- Is there a reincarnation?

A rövidítés kedvéért a fogalmi magyarázatot, vallási, kulturális, filozofikus blablát elhagyom, úgyis mindenki ismeri ezt a részét. Többit lefordítottam gépileg:

-----------------------------

Tudományos vizsgálat

Dr. Ian Stevenson kiterjedt kutatásokat végzett az esetekben, amikor a gyermekek azt állították, hogy emlékeznek a múltbeli életre. Tanulmányai a családokkal folytatott interjúk és a történelmi nyilvántartások kereszthivatkozása révén az állítólagos korábbi életek konkrét részleteinek ellenőrzését jelentették. Stevenson több ezer olyan esetet dokumentált, amikor a gyermekek ismereteket mutattak korábbi életükről, amelyeket véletlennel nem lehetett könnyen megmagyarázni.

E kutatás ellenére a mainstream tudomány továbbra is szkeptikus a reinkarnációval kapcsolatban, mivel az empirikus bizonyítékok hiánya hiányozhat, amelyet a tudományos paradigmákon belül egyetemesen elfogadhatnak. A kritikusok azt állítják, hogy az anekdotikus bizonyítékok nem jelentik a reinkarnáció bizonyítékát.

Következtetés

Noha sok vallási hagyomány a spirituális hiedelmeken és a filozófiai érvelésen alapuló reinkarnáció létezését támogatja, a tudományos validálás továbbra is megfoghatatlan. Az a kérdés, hogy a reinkarnáció végső soron bekövetkezik -e, az egyéni hiedelmektől függ, amelyeket a kulturális háttérrel, a személyes tapasztalatokkal és a rendelkezésre álló bizonyítékok értelmezése alakít ki.

Összefoglalva: a reinkarnáció létezését különféle filozófiai perspektívák és kulturális hiedelmek támasztják alá, de nincs végleges tudományos bizonyíték, így az ügy nagymértékben függ a személyes hitrendszerektől.

okt. 1. 16:34
 25/25 anonim ***** válasza:
Hit != tudomány, ezt régóta tudjuk. Ahogyan azt is, hogy a tudományon belül számos, még nem teljesen ismert dolog létezik. Többek közt például az emberi tudat, de persze el lehet menni egészen a húrelméletig. És a tudomány határait kell feszegetni, hiszen az vezet a bizonyítható megismerés útjára, nem pedig az, hogy én valamit random elhiszek, mert az a gondolat számomra esetleg szimpatikus, vagy ne adj'isten arra neveltek.
okt. 2. 20:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!