Leszületnél még egyszer?
Hiszed vagy nem hiszed, ez nem választás kérdése! Ráadásul, nem tök mindegy neked?! Amúgy sem fogsz emlékezni az előző életeidre!
Mellesleg erről van egy régi,de jó viccem:két jó barát megbeszéli egymással, hogy amelyik előbb meghal az mindenképpen megtalálja a módját, hogy értesítse a barátját, hogy mi történt vele. Félév múlva az egyikük meghal. 5 hét múlva ,éjfélkor megszólal a még élő haver telefonja, felveszi, felismeri a suttógó barátja hangját,aki izgatottan meséli, hogy csodálatos élete van, rengeteg étel / ital, éjjel nappal szex... Mire a Földön maradt barát megkérdezi: Hol vagy ? A mennyben?!A válasz: dehogy,
baknyúl vagyok Karcagon.
Választás kérdése annyiban, hogy aki ezt a sok ezer éves hinduista hitvilágot választja, az ebben hisz.
Sokféle vallás van a Földön, sokan mások nem hisznek a reinkarnációban, sokan semmiben sem hisznek, hanem tudják, ismerik a fizikát.
Ráadásul ezek szó szerint csak hitek, bármi valós alap nélkül. (Dr. Ian Stevenson kutatása sem tekinthető alapnak szerintem.)
De itt az én szavam úgysem számít, megkérdeztem a mesterséges intelligenciát:
- Is there a reincarnation?
A rövidítés kedvéért a fogalmi magyarázatot, vallási, kulturális, filozofikus blablát elhagyom, úgyis mindenki ismeri ezt a részét. Többit lefordítottam gépileg:
-----------------------------
Tudományos vizsgálat
Dr. Ian Stevenson kiterjedt kutatásokat végzett az esetekben, amikor a gyermekek azt állították, hogy emlékeznek a múltbeli életre. Tanulmányai a családokkal folytatott interjúk és a történelmi nyilvántartások kereszthivatkozása révén az állítólagos korábbi életek konkrét részleteinek ellenőrzését jelentették. Stevenson több ezer olyan esetet dokumentált, amikor a gyermekek ismereteket mutattak korábbi életükről, amelyeket véletlennel nem lehetett könnyen megmagyarázni.
E kutatás ellenére a mainstream tudomány továbbra is szkeptikus a reinkarnációval kapcsolatban, mivel az empirikus bizonyítékok hiánya hiányozhat, amelyet a tudományos paradigmákon belül egyetemesen elfogadhatnak. A kritikusok azt állítják, hogy az anekdotikus bizonyítékok nem jelentik a reinkarnáció bizonyítékát.
Következtetés
Noha sok vallási hagyomány a spirituális hiedelmeken és a filozófiai érvelésen alapuló reinkarnáció létezését támogatja, a tudományos validálás továbbra is megfoghatatlan. Az a kérdés, hogy a reinkarnáció végső soron bekövetkezik -e, az egyéni hiedelmektől függ, amelyeket a kulturális háttérrel, a személyes tapasztalatokkal és a rendelkezésre álló bizonyítékok értelmezése alakít ki.
Összefoglalva: a reinkarnáció létezését különféle filozófiai perspektívák és kulturális hiedelmek támasztják alá, de nincs végleges tudományos bizonyíték, így az ügy nagymértékben függ a személyes hitrendszerektől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!