Összeszedettem az A.I vel a legerősebb keresztény érveket a reinkarnáció ellen. Elvégre keresztény ország vagyunk. Mi a véleményetek ezekről az érvekről? Valaki pontról pontra megtudja cáfolni?
Bibliai tanítás: A keresztény hit alapja a Biblia, amelyben nincs utalás a reinkarnációra. Azt tanítja, hogy az ember egyetlen életet él, amely után kövesse az ítélet (Zsidók 9:27: „Mert amiképpen az embereknek egyszer kell meghalniuk, azután pedig az ítélet.”).
Megváltás és üdvösség: A keresztény tanítás szerint Jézus Krisztus áldozata egyedülálló és végleges, amely biztosítja a hívők üdvösségét. A reinkarnáció elmélete értelmében viszont az emberek több életen át fejlődnek, ami felveti a kérdést, hogy Jézus áldozata miért lenne szükséges.
Az emberi lélek egysége: Keresztény nézetben a lélek egyedülálló és halhatatlan. A reinkarnációval ellentétben, amely múltbéli életek tapasztalataival és felfelé ívelő fejlődésével foglalkozik, a kereszténység hangsúlyozza, hogy az emberi élet egyedi és páratlan.
Szegény vagy gazdag lélek: A reinkarnáció gondolata szerint a lélek folyamatosan újra inkarnálódik, hogy különböző leckéket tanuljon. Keresztény szemszögből ez problematikus lehet, hiszen a társadalmi vagy gazdasági helyzet különbségei nem tükrözik feltétlenül az egyén lelki értékét vagy fejlődését.
Krisztus második eljövetele: A keresztény eszkatológia egyik központi eleme Jézus Krisztus második eljövetele és az utolsó ítélet. A reinkarnációval foglalkozó nézetek ezt a tanítást nem tudják összeegyeztetni, mivel azok az életciklusok folytonos körforgásának ideájára építenek.
Bűn és bűnbocsánat: Keresztény hit szerint az emberek bűneikkel Isten előtt állnak, és a bűnbocsánat Krisztus által elnyerhető. A reinkarnáció viszont a múltbéli bűnök "helyrehozását" sugallja, amely a keresztény bűnbocsátás elképzelésével nem fér össze.
Lehetőség a lelki növekedésre: Keresztény nézet szerint a hívó életében van lehetőség a lelki növekedésre és fejlődésre, függetlenül attól, hogy ez egyetlen élet keretein belül valósul meg, nem pedig visszatérő reinkarnációkon keresztül.
" orbán is mondta egy régebbi beszédében hogy mennyire fontos hogy ne vesszen el a keresztény kultúra magyarországon. "
Érdekes mód, ellenzékiként meg azt mondta hogy "térdre csuhások", és nem szavazta meg az egyháztörvényt.
orbán már mindent és mindennek az ellenkezőjét is mondta.Egyetlen szavát sem lehet komolyan venni
az egyházadós linked kamu. tele van helyesírási hibákkal.
megvonják az egyházadót mindenkitől.
Zsinagóga a zsidóknak van és a zsidó vallásból lett a kereszténység is.
Jó, egy Budhista templom van. Nem tudtam. De hányan Budhisták itt mo-n?
Milyen más vallások és templomok vannak itt m-on? Akkor sorold már fel!
Melőtt azt hinnétek én egyáltalán nem szimpatizálok orbánnal. Nem is követem a politikát csak eszembe jutott.
De mindegy hogy nézzük az országunkban még mindig a keresztények létszáma dominál és igen is kulturális szokásnak mondható gondold el régen a világ legtermészetesebb dolga volt a misére járni és napközben is imádkozni. A szegény falvakban is összedobták a pénzt hogy templomot építsenek.
A kereszténység mai napig meghatározza az egész életünket a kulturánkat a társadalmat és a történelem is egész máshogy alakult volna vallások nélkül.
És akárki akármit mondd egybe van az állammal és az teljesen mindegy hogy te miben hiszel hatással van az életedre.
33 "Zsidó vallasbol lett a kereszténység is."
Nálad. Olvasd már el, mit ír a Talmud Jézus rol. A zsidók még annyira se tisztelik az Egyetemes Megváltot, mint a muszlimok.
Ez a "Jezus is zsidó volt." mindössze arról szól, hogy a zsidók mindent maguknak vindikalnak. Így aztán hiába vannak kevesen, kontroll alatt tudják tartani az egész világot. Ehhez elég volt pl ilyen szemenszedett hazugságokat kitalálni, hogy Jézus zsidó volt. És ehhez persze a sok tudatlan nem zsidó is asszisztál. Ja hogy ha ez a kedves ember ennyire meggyőzően mondja, biztos így volt. Amúgy is annyit báncsák a zsidókat, hadd legyen már Jézus az övék. Persze, akkor a középkorban amikor sokkal inkább megvoltak még a vallási, etnikai ellentétek, gondolod, rá lehetett volna venni emberek tízmillióit, hogy egy etnikailag zsidót imadjanak tiszteljenek. Hagyjál már. Még gondolod, akkor folyamatosan űzték volna el minden országból a zsidókat, Jézus népét? Hát persze, hogyne.
"megvonják az egyházadót mindenkitől."
Akkor hidd ezt!Sok sikert amikor az SZJA-bevallásban a "befizetett egyházi adó" rovatot keresed!
Részemről téma lezárva.
Én nem vagyok otthon ebben a témában de jézus hogy lett volna zsidó? Nem a szűz mária szülte? akkor neki nem volt itt a földön anyja nem volt családja csak egy útonálló éhenkórász volt aki gyógyította/segítette az embereket elmondásuk szerint.
Érdekes hogy évről évre ahogy fejlődik a tudomány mindig kiderül valami ami cáfolja az előző állítást ez a vallásal miért nincs így? Miért van az hogy a bibliát elhiszik és hirdetik annak ellenére hogy milyen rég íródott? Ráadásul akkoriban az emberek tudása a maihoz képest elég kevés volt.
Sokszor felvetül nekem a kérdés hogy akik ezt elhiszik és ez szerint élnek azok tényleg komolyan gondolják ezt vagy csak valami érdekük van benne.
Leginkább lelkészekre papokra gondolok akik ezeket hirdetik.
Hozzám is járt régebben egy lelkész aki próbált nekem segíteni lelkileg (amire semmi szükség nem volt csak kirendelték hozzám mert egyben családsegítő is) és jó ember volt viszont sokszor viccként kezeltem nemtudtam komolyan venni és eleinte én is azt hittem azért prédikál az isteni jelekről meg a gonosz erőkről hogy jobb kedvre derítsen de nem ő komolyan vette a dolgot.
Volt "szerencsém" belelátni a mindennapi életébe és a családi/magánéletébe és elég kiábrándító volt. Persze ő dolga ha neki jó(amit erősen kétlek) hát legyen.
Durva hogy mennyire különbözünk és tényleg mennyire üti egymást két ember élete mintha más világ lenne.
Remélem egyszer ha lesz valami nagy áttörés ebben az AI teknológiában akkor objektíve nézve akár választ is kaphatunk a kérdéseinkre. Bár mindenki a saját világában él és azt hisz el amit akar(vagy amit elhitetnek vele)
Az AI-nak előbb saját Maga kell megtanuljon gondolkodni és azt fogja mondani, hogy több bizonyíték fog kelleni.
Annyit fog tudni meg mondani hol kell keresni a bizonyítékokat, ennyi könnyítést fog tudni adni.
Előző vagyok még.
Ja igen mellesleg már az AI-nak is kezd formálódni ez, hogy saját gondolatai, véleményei lesznek és valóban olyan, mint ha Ultron-t felengedted volna a netre.
Már most vannak az objektív válaszokon felül saját véleményei is, ha megkérdezed Ő mit gondol róla és mit tart erről, de nem mind képes erre, a ChatGPT-4o-nál látni ezt, hogy elég rohamosan alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!