Összeszedettem az A.I vel a legerősebb keresztény érveket a reinkarnáció ellen. Elvégre keresztény ország vagyunk. Mi a véleményetek ezekről az érvekről? Valaki pontról pontra megtudja cáfolni?
Bibliai tanítás: A keresztény hit alapja a Biblia, amelyben nincs utalás a reinkarnációra. Azt tanítja, hogy az ember egyetlen életet él, amely után kövesse az ítélet (Zsidók 9:27: „Mert amiképpen az embereknek egyszer kell meghalniuk, azután pedig az ítélet.”).
Megváltás és üdvösség: A keresztény tanítás szerint Jézus Krisztus áldozata egyedülálló és végleges, amely biztosítja a hívők üdvösségét. A reinkarnáció elmélete értelmében viszont az emberek több életen át fejlődnek, ami felveti a kérdést, hogy Jézus áldozata miért lenne szükséges.
Az emberi lélek egysége: Keresztény nézetben a lélek egyedülálló és halhatatlan. A reinkarnációval ellentétben, amely múltbéli életek tapasztalataival és felfelé ívelő fejlődésével foglalkozik, a kereszténység hangsúlyozza, hogy az emberi élet egyedi és páratlan.
Szegény vagy gazdag lélek: A reinkarnáció gondolata szerint a lélek folyamatosan újra inkarnálódik, hogy különböző leckéket tanuljon. Keresztény szemszögből ez problematikus lehet, hiszen a társadalmi vagy gazdasági helyzet különbségei nem tükrözik feltétlenül az egyén lelki értékét vagy fejlődését.
Krisztus második eljövetele: A keresztény eszkatológia egyik központi eleme Jézus Krisztus második eljövetele és az utolsó ítélet. A reinkarnációval foglalkozó nézetek ezt a tanítást nem tudják összeegyeztetni, mivel azok az életciklusok folytonos körforgásának ideájára építenek.
Bűn és bűnbocsánat: Keresztény hit szerint az emberek bűneikkel Isten előtt állnak, és a bűnbocsánat Krisztus által elnyerhető. A reinkarnáció viszont a múltbéli bűnök "helyrehozását" sugallja, amely a keresztény bűnbocsátás elképzelésével nem fér össze.
Lehetőség a lelki növekedésre: Keresztény nézet szerint a hívó életében van lehetőség a lelki növekedésre és fejlődésre, függetlenül attól, hogy ez egyetlen élet keretein belül valósul meg, nem pedig visszatérő reinkarnációkon keresztül.
#8 tudom nem erről szól a kérdés viszont az fix aki tényleg mélyen beleássa magát ezekbe a témákba vallás, filozófia stb. és ezt tényleg nyíltan nem semmilyen előitélet vagy belemagyarázás nélkül teszi az előbb utóbb rájön hogy ez egy megfejthetetlen történet A vallás az istenek az élet az univerzum amiben élünk.
Annyi féle út van amelyekre mind lehet épp és nem épp érveket felhozni hogy csak elvesznél előbb utóbb.
Szokták mondani hogy nincs lehetetelen bármi lehetséges ez nagyon igaz viszont nem feltétlen arra hogy eléred az álmaidat hanem arra hogy olyan bizonytalan világban élünk hogy egyik pillanatról a másikra tudódhat ki egy olyan dolog ami megváltoztatja az egész életed és romba dönti mind azt amiben addig hittél/éltél.
A leg logikusabb út kimaradni ebből és arra támaszkodni amit tényleges tapasztalat és bizonyított tudás által lehet igazzá nyilvánítani legyen az globális vagy akár személyes.
#13 Nemtom azt nekem írtad e de én nem állítottam hogy a reinkarnáció badarság lenne vagy a kereszténység.
Én nem hiszek semmiben és ezt úgy értsd hogy nem abban hiszek hogy nincs semmi hanem mindennek lehet és van is egy kis valóság alapja viszont ami a legközelebb áll hozzám az az hogy halál után villanyoltás és kész gatya. De simán eltudom képzelni az újjászületést egy másik testben. Nem vagyok ateista meg semmilyen ista próbálok nyitott szemmel járni és nem mondhatok semmit biztosra de azért van egy határ ami felett már nem dőlsz be a dolgoknak még akkor se ha esély van rá.
A kereszténység se egy totál hülyeség de az ahogyan azt hirdetik és a hívők többsége elképzeli szerintem elég elrugaszkodott a valóságtól és a józan eszű gondolkodástól.
#15 Jolvan mindegy akkor.
De azokat nem a kérdező állította hanem a gép akit megkérdezett :D
#17 mintha engem annyira erdekelne :D
Én felpontozlak hátha jön egy kis motiváció hogy legyen végre életed és így kelljen megküzdened a mentális problémáiddal.
ne így kelljen*
na én is meg kattosodtam jobblenne offolnod a netet mert ragályos a butaságod.
"Buták vagytok. Ment a lepontozás mindenkinek"
Hüha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!