Ez karma, hogy így alakult az élete?
Van egy rokonom, akinek mindig “sikeres” élete volt férfiak terén. Tipikusan az a nő, aki házasságban és gyerekben méri az élet sikerét. Ergo attól leszel értékes, ha valaki elvesz és szülsz.
Én sosem voltam nagy pasizós. Nem azért, mert nem kellettem, hanem magamnak való vagyok.
Mindig rajtam nevetett, kritizált, hogy nem vesz el majd a végén senki, ha nem húzok bele, hogy 30-ig illik gyereket szülni és házasodni, hogy az olyan nő, aki nem teszi meg ez lenézendő.
Azzal volt tele a feje, hogy őt jajj-jajj eljegyezték 26 évesen, 28 évesen férjhez ment és 30 előtt biztos sikerül neki a gyerek is. A házasság után csak nem lett terhes.
Kiderült, hogy nagyon nehezen lehet nekik, lombikra is kell járniuk. Már 32 éves, de még mindig nincs gyereke. Én 28 vagyok, azóta lett párom is, jelenleg nekem nagyobb esélyem van a szerinte “értékben mérendő életre időben”.
Szerintetek ez karma?
Ha hiszel a karmában akkor igen.
Én nem hiszek, szerintem nem mert rengeteg másik olyan ember van mint ő, akiknek meg összejön, szóval nem nyerik el "méltó büntetésüket"
#3 ez alapján te is sajnálatra méltó vagy, mert nem ismered a szülőség örömét, és abban méred magad, hogy mennyire tudod lefikázni mások életmódját?
Nyisd ki kicsit a szemed és meglátod hogy amennyire te szeretsz ezek nélkül a "béklyók" nélkül élni, ő annyira szeretne anya lenni és családot alapítani.
#2 akkor ő micsoda?
Állandóan hallgattam, hogy semmit sem érek, mert nincs pasim és nem lesz így szerinte családom. Mióta lett párom és neki se jön össze a gyerek hirtelen elcsendesedett.
Nem igazán tudom eldönteni, hiszek-e a karmában. Voltak olyan dolgok az életemben, amiket máshogy nem tudnék megmagyarázni (én is kaptam ilyent, olyanok is, akik nekem ártottak), közben meg mégis van egy rakat ember, akik nagyon sokat ártanak nekünk napi szinten, aztán mégsem kopogtat náluk a karma.
Szóval lehet, hogy valóban valamilyen karma-féleség volt ez, de lehet, hogy "csak" egyfajta egybeesés, valamilyen véletlen folyamán. Kellemetlen érzés ilyent a saját bőrünkön tapasztalni, viszont mégis segítenek abban, hogy kicsit helyre billentsék a gondolkodásunk, viselkedésünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!