Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A reinkarnálódásról lelehet...

A reinkarnálódásról lelehet mondani és ha igen akkor hogy?

Figyelt kérdés

ápr. 6. 10:15
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
44%
Lemondok róla.
ápr. 6. 13:51
 12/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát, még ha nem is emlékszünk az előző életeinkre, én megértem teljesen a kérdezőt. Én is félek hogy újra meg kell születnem valamikor, és megint végig kell kínlódnom egy ilyen csapnivaló, alig kibírható életet. Amik eddig történtek velem, az a sok szenvedés két életre is sok szerintem. Azt elismerem, hogy jó dolgok is történnek velem, azért tudom valahogy kibírni, legalábbis eddig valahogy ki tudtam. De hátha majd jobb lesz a következő életem, ebben reménykedek, csak sajnos mivel nem fogok emlékezni a mostanira, nem fogom tudni összehasonlítani a kettőt, mint ahogy a mostanit sem tudom a korábbiakkal.
ápr. 6. 18:58
 13/51 A kérdező kommentje:

12-es

,,Azt elismerem, hogy jó dolgok is történnek velem, azért tudom valahogy kibírni, legalábbis eddig valahogy ki tudtam."

Én is így vagyok vele!

,,De hátha majd jobb lesz a következő életem, ebben reménykedek, csak sajnos mivel nem fogok emlékezni a mostanira, nem fogom tudni összehasonlítani a kettőt, mint ahogy a mostanit sem tudom a korábbiakkal."

Én úgy tudom ,hogy a tudatalattinkban megvannak az előző életeink emlékei.

ápr. 6. 19:46
 14/51 Grimfox ***** válasza:
75%
A tudatalatti a jelenlegi életed terméke, nincsenek benne előző életekből emlékek, kivéve néhány kivételes esetet, amikor valaki töredékes emlékekkel születik. Bármi, ami emlékeket tudna magával hozni, ezen az egy-két eseten kívül mindig teljesen lebomlik. Ami ha belegondolunk, nem olyan rossz. Tegyük fel valaki élt már emberként sorban 100 életet. Annyi emlék még csak egy dolog, de annyi személyiség, és annyi szenvedés is keveredne. Nincs az az ember, aki épelméjű maradna.
ápr. 6. 19:51
 15/51 Szervizmérnök úr ***** válasza:
39%

Ne aggódj ilyen hülyeségek miatt, egy életed van csak összesen.

Még a macskának is. A többi csak egy jó vicc.

ápr. 6. 20:46
 16/51 A kérdező kommentje:

15-es

Remélem is ,hogy így lesz.

Nekem már tényleg nincs kedvem elejéről kezdeni pl:iskola,munka stb.

De mindegy majd meglátjuk ,csak legfeljebb nem fogunk rá emlékezni. :)

ápr. 6. 20:55
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

A 12-es vagyok. Az én tudatom ezt valahogy nem tudja elfogadni, hogy csupán egyszer élünk, és előttünk meg utánunk csak a nagy semmi van. Akármilyen rossz is az élet nekem meg sokaknak, de én ezzel a materialista megközelítéssel valahogy nem tudok azonosulni.

Grimfox, vagy aki tud rá válaszolni, akkor ez most hogy van a tudatalattival kapcsolatban? Hol tárolódnak az előző életeink emlékei? Eddig én is azt hittem, hogy a tudatalattinkban. Mi az, ami ettől mélyebben van? A lelkünk, lényünk legbelső magja talán? Ez érdekes kérdés.

ápr. 6. 21:19
 18/51 Grimfox ***** válasza:
100%
Az előző életek emlékei nem tárolódnak. Az emberi szellem, vagy Én, ego, nevezd, ahogy kényelmes, ugyanúgy meghal, mint a test. Az emlékek pedig a test, és szellem részei. Lebomlik alkotóelemeire. A léleknek nincs olyan része, ami képes az emlékezésre, vagy éppen a tapasztalásra(erre kell a test, és a szellem), ezért ebben nem tárolódik emlék. A lélekhez csak a karma kötődik. Akiknek vannak emléktöredékeik, azoknál a szellem egy kis része valamiért nem bomlott le a halál, és a következő testetöltés között. Az ilyesmi nagyon erős negatív érzések esetén történik. Ilyenkor ez is része lesz az új szellemnek/egonak. Amikor valaki eléri azt a szellemi szintet, hogy látja az előző életeit, nem emlékszik rájuk, hanem a megtörtént eseményeket képes látni. Ennek a visszatekintésnek elég szerteágazó magyarázata van, és nem tudom, mekkora része lehetséges, és mekkora része csak misztika, szimbolizmus. Ha mégis érdekel, akkor keress rá az "akasha" címszóra. Rengeteg baromságot ki fog dobni, neked az eredeti meghatározás kell, ezért kezdd a wikipédia lappal, lehetőleg angolul. Onnan lehet forrásokat kihalászni, meg a kapcsolódó témákban keresgélni.
ápr. 6. 23:36
 19/51 anonim ***** válasza:
100%
ápr. 6. 23:46
 20/51 anonim ***** válasza:
100%
Itt a válasz, magyarra kell állítani, van felirat.
ápr. 6. 23:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!