Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi az okosság abban, hogy...

Mi az okosság abban, hogy előző életek miatt a mostaniban szenvedjünk?

Figyelt kérdés
Nem értem ezeket az előző életek miatti bűnhődéseket. Konkrétan leszületünk segghülyén, még azt is tanuljuk, hogy ne szarjuk össze magunkat, beszélni nem tudunk, a világunkat nem látjuk, azt se tudjuk, hogy merre van előre. Akkor mi az okosság abban, hogy pl akár egy reinkarnációs hipotézis mentén elindulva, a sors jól "megkarmáztat" a jelen életemben egy múltbéli dolog miatt?

#reinkarnáció #karma #előzőéletek
2024. ápr. 4. 18:41
1 2 3 4
 31/39 anonim válasza:

"Biztosra nem tudhatom. Ezért nem is állítok ilyesmit. Ha egészségesen születsz, és csak felnőttkorodra jönnek a gondok, akkor könnyen lehet, hogy te rontottad el a dolgaidat."

Nem biztos... mások is elronthatták az életét, ha vak és süket volt, mint annak idején én.

Csak a munkára koncentrálni = az életünket veszíteni, nem biztos, hogy az jobb, ha a másik emberre figyelünk csak, aki a figyelmet elvonja a többi fontos dologtól, személytől, stb.

Mert nem hittük, hisszük el, hogy valaki szeret, a korábbi hibáztatás, téves rosszul elkönyvelés miatt jön az önhibaztatás, az önostorozás, az elmúlás, elmúlás, végül mindannyian öngyilkosok leszünk előbb-utóbb.

dec. 24. 08:32
 32/39 anonim válasza:

Nincs számunkra jó, csak közjó, lehet talán én hibáztam el hogy valaminek örülni qkartam, valamit önmagam megvalósítani akartam ami boldoggá tett volna, de nem érdemlem mert akármennyire is jó vagyok, a másik szemében szetnyomott plafontapasztózott bűnösnek vagyok kikialtva míg a másik szemében a szálka sem let észrevételezvw, addig bennem a gerendát keresik de nem lelik... csak direkt elkövetik és rám fogják a bűnöket...

Soha többet és most sem veszek át pénzt inkább legyen rászorultaké.

A vállalkozásom létrehoznám, senki nem segített.

Magamra maradva vakon, süketen, dolgozom... nem önsajnalat: igaz és valós... nekik én csak gép, fülke vagyok... viszont egy ember vagyok... voltam valójában.

dec. 24. 08:38
 33/39 anonim válasza:

Mindegyik karácsony csak szívfájdalom, depresszió, szorongás, fenyegetettség, félelmek...

Nem vagyok hajlandó: Csórni, tolvajkodni...

Csak őrizni, védeni, igazságot szolgáltatni és képviselni... nem veszem fel, a díjat... minek úgyis elkobozzák, elcsórják, kegyetlenkednek...

Diplomám és okosságom és a tanárokat megtartom, hogyan harcoljak tovább?

Valaki védeni tudna?

Ne haragudjanak, fogyni akarom, nem eszek. Nem fogadok el meghívást.

dec. 24. 08:42
 34/39 anonim válasza:

Én nem lehetek Végzet Asszonya, nem lehetek Fighter, nem lehetek sikeresen győztes önmagára büszke...

Mert csak gyanúsítanak, kegyetlenségeket csinálnak, bántalmaznak, szorongatnak...

dec. 24. 08:45
 35/39 anonim ***** válasza:
Annyi a logika benne, hogy a lélek nem hal meg, hanem újjászületik. Namost amit tett azt kapja vissza ha már itt van
dec. 24. 13:59
 36/39 anonim ***** válasza:

#2 Azért nem tud ok-okozati törvény lenni a karma, mert ha mondjuk egy gyerek vakon születik, annak kizárt dolog, hogy saját maga volt az okozója az előző életében. Nem csinálhatott génhibát vagy magzati rendellenességet egy terhes nő hasában, majd halhatott meg és születhetett meg a saját maga által 'megpiszkált' gyerekként. Ez értelmetlen, ilyen nincs."

Azért született az a lélek abba a testbe, mert az univerzum már így készítette elő neki az életet. Tudta mit tett.

dec. 24. 14:00
 37/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:

36.

Kijelentő módban állítasz fikciókat. Hol van ez definiálva, bizonyítva, leírták 3500 éve a Védákban? Ne vicceljünk...

Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy alig vagyunk többek egy számítógépnél, vagy egy okoskodó telefonnál.

Hardver és szoftver, abból is az anyag marad meg csak, a szoftver (lélek) egyszerűen semmivé lesz a megsemmisítés után. Miután az csak az hardver "talaján" tudott létezni.

Nincs szükség a feleslegessé vált lelkek megőrzésére, mivel korábban papa-mama már létrehozta a kis utódot, akit elláttak frissített verziós szoftverrel. Így tud haladni előre az evolúció, aminek az egyén csak kiszolgálója.

Túl sokat hisznek magukról az emberek, így könnyebbnek találják a halál gondolatát, ez persze csak önbecsapás.

Buddhista és a többi vallás további evolúciós funkciója a társadalmi rend fenntartása és a közösség kovácsolása volt, mivel a faj erősebb, ha összefognak egymással többen.

Ma már a rendfenntartás nem olyan lényeges, bűnözőket hiába fenyegetsz Pokolra jutással, karmával, kinevet. Ezt a szerepet a földi törvények és büntetési intézmények vették át.

Vallások megmaradtak azoknak, akik a haláltól félnek, magukat áltatják, mesékben hisznek.

dec. 24. 14:54
 38/39 anonim ***** válasza:

37 "Kijelentő módban állítasz fikciókat. "

Mivel a reinkarnáció tana ki van dolgozva -.-

"Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy alig vagyunk többek egy számítógépnél, vagy egy okoskodó telefonnál."

Te nem is vagy több. Szerintem te valóban egy gáncsoló NPC vagy. De rengeteg embernek igenis van lelke.

"Nincs szükség a feleslegessé vált lelkek megőrzésére, mivel korábban papa-mama már létrehozta a kis utódot, "

És a testbe a lelket ki fogja megalkotni? Fizikai elvek : energiaminum elve. A sokkal egyszerűbb fog megvalósulni. Már vannak lelkek a rendszerben azokkal fognak dolgozni. Egy lélek megteremtése nem egyszerű

"akit elláttak frissített verziós szoftverrel. "

Te kókler. A test nem szoftwear, hanem hardwear. Na szép. Ennyit sem tud egy mérnök ? Hol végeztél ?

"Túl sokat hisznek magukról az emberek, így könnyebbnek találják a halál gondolatát,"

Senki sem mondja, hogy a lélek meghal. Pont ellenkezőleg. Leszületünk megint. Ismét egy fail érved

dec. 24. 17:11
 39/39 Szervizmérnök úr ***** válasza:

38. Megint csak a személyeskedés. Nem veszed észre, hogy engem igazolsz, ilyen alacsony szintű mentalitással. Közben értelmezni sem sikerült, amiket írtam.

Sehol nincs "kidolgozva a reinkarnáció", ezek csak vallásos hitek. Több ezer éve kitalált fikciók nem bizonyítanak semmit.

"A test nem szoftwear, hanem hardwear."

Nem "wear", ekkora butaságot, tényleg nevetséges.

Átvitt értelmű hasonlatot sem vagy képes helyesen értelmezni. Az ember vagy más fejlett élőlények esetében a hardware + software (ha már e szavak magyar változatát nem érted) nyilván nem úgy képzelendő el, mint egy számítógép esetében. Bonyolult...

Viszont az emberek tervezte számítógép is valójában a természetet utánozza (nem véletlenül) és még nincs vége.

Ld. szerves processzorok, szerves memória, robotok mesterséges izmokkal sem utópia már manapság, de ezt sem érted szerintem.

Nem téged sértegetlek személyedben (ahogy te csinálod, nagyon alacsony szinten), csak azt állítom, hogy félelmetes butaságokat hordasz össze. Nem ugyanaz.

dec. 24. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!