Milyen személyes életbölcsességed van?
Értem én, hogy mindenkinek meg van a saját hovatartozása vallás vagy vallástalanság, hit vagy ateizmus esetleg tudományos megközelítés szerint. De úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy fajta személyes bölcsessége, tudása, melyre biztosan mer támaszkodni a mindennapjaiban, mert bebizonyosodott számára, hogy nem ostobaság.
Én a kis ember bölcsességére vagyok kíváncsi, amely a boldoguláshoz vezet. Esetleg elvezeti az embert a boldogsághoz is vagy valami féle hasznos időtöltéshez.
Nekem is meg van a saját bölcsességem és megosztom én elsőként, hogy értsétek, mire gondolok.
Hívő vagyok, keresztény és vallom, hogy Jézus az a személy, aki a teremtő Istenné vált, aki megalkotott mindent Isteni minősítésben.
De a bölcsességem az, hogy ne ítéld el azt, akit mindenki hülyének néz, mert még ő is tud olyat, amit más ember nem tud.
Meg a személyes bölcsességem még az, hogy a dolgokat jó néha úgy hagyni, ahogy vannak és nem bolygatni, mert az a jelen helyzetben nem biztos, hogy segít. Sőt személyes bölcsességem még az, hogy van úgy, hogy néha a kevesebb több és a több valójában kevesebb.
Meg hogy ne abból építkezzünk, ami nincs, hanem abból, ami már eleve megadatott.
Így nekem is megadatott, hogy tanulhassak tőletek és kérdezhessek. Segítsetek, hogy meglássam a legnagyobb bölcsességet a legkisebbekben is, hiszen a legkisebbek néha a legbölcsebbek tudnak lenni.
Pozitív:
- Hülye kérdés nincs, csak hülye válasz.
- A célokért nagyot kell lépni kell, mert az idő szalad.
Negativ:
Ha egy sör nem sör, több sör sem sör....
Nagyon bölcs Lucifer.
Én úgy ismerem:
Nincs rossz kérdés csak fel nem tett kérdés van.
Meg hogy egy sör nem sör, két sör egy sör, a többit pedig kitalálhatjátok.
De ez nagyon jó, amit írtál:
"A célokért nagyokat kell lépni, mert az idő szalad"
Hozzátenném talán, hogy a lehetőségekre pedig, ha lehet le kell csapni, mert lecsap rájuk más.
Erről van szó, Lucifer ráérzett.
Hülye kérdés hülye válasz. Konkrét kérdés konkrét válasz.
Nem szerettem általános kérdéseket pl Hogy vagy? Aztán ha anyit válaszolok köszi megvagyok csodálkoznak hú de bőbeszédű vagyok.
Elmondják helyettem dalban, hogy ha az ember lefutotta a felesleges köröket ez életében akkor rálelhet az egyetlen szükséges dologra.
Amit nem vesznek el tőle. :)
"Nem mindegy, hogy tudni fogom vagy fogni tudom."
(Prédikátor 6:9, Jelenések 3:18)
Szia
😀 "Ha van eszem, tudom mit eszem" 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!