Milyen személyes életbölcsességed van?
Értem én, hogy mindenkinek meg van a saját hovatartozása vallás vagy vallástalanság, hit vagy ateizmus esetleg tudományos megközelítés szerint. De úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy fajta személyes bölcsessége, tudása, melyre biztosan mer támaszkodni a mindennapjaiban, mert bebizonyosodott számára, hogy nem ostobaság.
Én a kis ember bölcsességére vagyok kíváncsi, amely a boldoguláshoz vezet. Esetleg elvezeti az embert a boldogsághoz is vagy valami féle hasznos időtöltéshez.
Nekem is meg van a saját bölcsességem és megosztom én elsőként, hogy értsétek, mire gondolok.
Hívő vagyok, keresztény és vallom, hogy Jézus az a személy, aki a teremtő Istenné vált, aki megalkotott mindent Isteni minősítésben.
De a bölcsességem az, hogy ne ítéld el azt, akit mindenki hülyének néz, mert még ő is tud olyat, amit más ember nem tud.
Meg a személyes bölcsességem még az, hogy a dolgokat jó néha úgy hagyni, ahogy vannak és nem bolygatni, mert az a jelen helyzetben nem biztos, hogy segít. Sőt személyes bölcsességem még az, hogy van úgy, hogy néha a kevesebb több és a több valójában kevesebb.
Meg hogy ne abból építkezzünk, ami nincs, hanem abból, ami már eleve megadatott.
Így nekem is megadatott, hogy tanulhassak tőletek és kérdezhessek. Segítsetek, hogy meglássam a legnagyobb bölcsességet a legkisebbekben is, hiszen a legkisebbek néha a legbölcsebbek tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!