Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi az okosság abban, hogy...

Mi az okosság abban, hogy előző életek miatt a mostaniban szenvedjünk?

Figyelt kérdés
Nem értem ezeket az előző életek miatti bűnhődéseket. Konkrétan leszületünk segghülyén, még azt is tanuljuk, hogy ne szarjuk össze magunkat, beszélni nem tudunk, a világunkat nem látjuk, azt se tudjuk, hogy merre van előre. Akkor mi az okosság abban, hogy pl akár egy reinkarnációs hipotézis mentén elindulva, a sors jól "megkarmáztat" a jelen életemben egy múltbéli dolog miatt?

#reinkarnáció #karma #előzőéletek
2024. ápr. 4. 18:41
1 2 3 4
 21/39 Grimfox ***** válasza:
72%

Biztosra nem tudhatom. Ezért nem is állítok ilyesmit. Ha egészségesen születsz, és csak felnőttkorodra jönnek a gondok, akkor könnyen lehet, hogy te rontottad el a dolgaidat.

Az, hogy valamit átviszel a következő életbe az én nézőpontomból egy logikus jelenség, ezért e mentén gondolkodok. Azt látom, hogy a jelenlegi életemben ha teszek valamit, annak következményei vannak, sokszor évekkel később. Ha közben meghalnék, hová lenne a következmény? Nem logikus, hogy valaki más szenvedje el helyettem, és az sem, hogy akkor az csak úgy eltűnik. A világban semmi sem szokott csak úgy eltűnni. Ebből gondolom, hogy az majd egy másik élet során ér vissza az akkori énemhez. Ha látnék bizonyítékot arra, hogy van más, logikusabb működési elv, ami jobban magyarázza az élet működését, akkor igyekeznék azt a gondolkodást magamévá tenni, ahogy eddig is csináltam(nem ezzel a gondolkodással szüettem).

2024. ápr. 6. 14:57
 22/39 anonim ***** válasza:

#21 "Nem logikus, hogy valaki más szenvedje el helyettem, és az sem, hogy akkor az csak úgy eltűnik."

Pedig ez szokott történni és nincs ebben semmi logikai bukfenc. Így működik a világ.

2024. ápr. 6. 15:12
 23/39 Grimfox ***** válasza:
76%

Mások a cselekedeteket szenvedik el. De a karma esetén képbe jön, hogy az az esemény, ami őket éri, a saját cselekedeteik következménye. Mivel eléggé társas lények vagyunk, befolyásoljuk egymást, a karma embereket is összeköt adok-kapok viszonyban.

Ha karmáról beszélünk, a következmény az, amit a cselekvő tapasztal meg, a cselekedetét követően.

2024. ápr. 6. 15:31
 24/39 anonim ***** válasza:
"Ha karmáról beszélünk, a következmény az, amit a cselekvő tapasztal meg, a cselekedetét követően." - jó, de ez ennyi és nincs tovább. Nincs olyan, hogy következő életemben szenvedek majd vagy boldog leszek az előző életem eredményeképpen. Meg olyan sincs, hogy elveszem egy kisgyerek nyalókáját, ezért engem holnapután elüt egy autó. Ez odáig terjed, hogy elveszem a nyalókát és az anyja szájbaver érte, ennyi.
2024. ápr. 6. 15:41
 25/39 Grimfox ***** válasza:
Nem akarom megváltoztatni a véleményed a világról, csak válaszoltam a kérdésekre/reagáltam, amire reagálni lehetett a tehetségem szerint.
2024. ápr. 6. 15:47
 26/39 anonim ***** válasza:

Jah, Értem mire gondolsz.

Álltalában a sors úgy rendereli hogy hasonló történeteket élj át ,és az a kérdés te ezt hogyan is oldod meg. Személyiség fejlesztés. " Nem büntetőpon trendszer ahogy te gondolod.

2024. ápr. 6. 23:12
 27/39 anonim válasza:

Hello!

Talán ez válaszol a kérdésedre:

"MIÉRT SZÜLETTEM?

...

Te, mint mindenki azért születtél a földre, hogy újjászüless lélekben a saját testedben (János 3:3). Tehát részben halálra, részben, és ez a lényeg, örök boldogságra születtél. Isten benned és minden szellemi teremtményében boldogító módon jelen van. Ez azt jelenti, hogy mindenki képes arra, hogy olyan gondolatokkal foglalkozzék, amelyek építik, buzdítják és vigasztalják őt. Mivel általában nem ezt teszitek, azért mondottam nyilvános működésem kezdetén, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat térjetek meg (Márk 1:15)! Talán segít az is, ha tudod, hogy adósságtörlesztésre is jöttél e világra. Vagyis, volt olyan életed, amelyben másokat terrorizáltál, s most törlesztened kell. Fontos viszont tudnod, hogy Én, a te Jézusod, soha nem engedem meg, hogy erődön felüli gondjaid legyenek. Amíg hiszel Bennem, addig nyugodt lehetsz: vagy csökkentem gondodat, vagy növelem erődet!" (Innen idéztem: [link]

és

"2. Milyen céllal születtem a földre?

...

Mindenki azért születik a földre, hogy szeretni tanítson és adósságot törlesszen.

A szeretni tanítás feltétlen feltétele az olyan szeretés, amelyre Én, Jézus, azt mondtam, hogy úgy szeressétek egymást, ahogy Én szerettelek titeket.

Az adósságtörlesztésnek pedig az útja, módja az a szabadságharc, amelyet vállalnod kell megkötözöttségeid leoldása érdekében.

Ha tudod, hogy a szabadságban az él, aki minden külső és belső kényszer ellenére képes tenni a meglátott jót, akkor már tudod is, hogy ami ebben akadályoz, az ellen kell küzdened." (Innen idéztem: [link] )

=>azért, hogy adósságot törlesszünk és hogy leoldjuk megkötözöttségeinket (egyesek a pénzzel, mások a gyermekükkel vannak megkötözve stb.), hogy a szenvedések közepette is megtanuljunk szeretni, és kiállni a Jézussal alátámasztható jó mellett.

2024. ápr. 8. 14:23
 28/39 anonim ***** válasza:

Az égvilágon semmi okosság nincs benne.

Tanulság: nem érdemes leszületni...

okt. 27. 20:53
 29/39 A kérdező kommentje:

"Tanulság: nem érdemes leszületni..."

Ok, legközelebb majd erre is gondolok :D

okt. 28. 06:33
 30/39 anonim válasza:

Melyik foglalkozás lenne az, amely nem adósságot, hanem hozományt,jövedelmet eredményez?

Mi az, amit merjünk elfogadni, ha kapunk...? Jutalék, juttatás, jövedelem, ajándék, valami... Mi az ami tényleg a miénk? (Amit mi vásárolunk... amit a munkánkkal megkeresett jövedelemből megvalósíthatunk.)

Merjem elfogadni; utalvány, nyeremény, Jutalék?

Baj hogy még 50 évesen is majd dolgozni akarok, munkát keresek munkám mellé, mellett?

Nem lehet leállnom, nem lehet pihenni, kávé kellene, nem vagyok stréber, de jól tanulok, igyekszem.

A környezetemben csak pusztítani - és nem megdicsérni, vagy elismerni, megbecsülni, szeretik a munkám.

Miért fosztogatnak... néha úgy érzem, én csak veszítettem...

Hogy nekem nem maradhat: meg kell osztanom, hogy nem szeretnék és csak a rossz maradt.

Miközben csak elvégzése, életem veszítem folyamatosan, szótöredékek olyan dühítőek, hogy nem hallom, nem látom, Miközben valahol, csak a baj van.

dec. 24. 08:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!