Miért van az, hogy vannak, akik "beavatottak"? A többi meg maradhat vak bányaló?
Voltak/vannak, akik olyan ezoterikus meg okkult tudásoknak vannak birtokában, aminek az emberek többsége nem. Előfordulhat, hogy már eleve olyan képességekkel születtek.
Mi ez a "kiválasztottság"? És egyben igazságtalanság?
Mert hogy az ember a világot úgy alakítja, az oké. Mert hataloméhes, eddig is tudtuk, hogy minden erről szól. Van egy csoport akinek tudása vagy belátása van valamibe, de ezt a tudást csak bizonyos emberekkel osztja meg, létrehoz egy kasztot, ami majd uralkodik a többi van bányalovon.
Az, hogy az ember ezt megcsinálja, az nem meglepő.
De akkor mi a magyarázat arra, hogy vannak, aki így születnek? Vagy vannak akiknek belátásuk van a fizikain túli dolgokba, másoknak meg még akkor sincs ha láttatják velük, tehát képességileg képtelenek ilyenre? Mert ez arra engedne következtetni, hogy ahonnan jövünk, és leszületünk, már ott se egyenlőek a dolgok.
Innen pedig felmerül a kérdés, hogy akik "vak bányalónak" születnek, az a nem egy és nem két ember, azok mi célból születnek, és kit szolgál az ő inkarnációjuk? Sakkbábunak?
írd csak meg h melyik könyvében ír ilyesmit. akkor kikeresem. de megmondom h egyikbe sem.
ki a harmadik szellem tudományos alak? ha annyira tudod???
"Váradi Tibor nagyon nem ismert."
Ezt hogy érted?
"nem hiszem h ismernéd és látszik is."
Mármint kit?
"miért nem tapasztalhatja meg a szférikus síkokat pl. az asztrális síkokat."
A finomabb testei ellenerős hatás alatt vannak, amíg ezeket nem dolgozza át nem is tudja felvenni a bölcsesség megvilágosító erőit.
"ki a harmadik szellem tudományos alak?"
Magyar vagy külföldi? Attól függ kire gondolsz.
írtam:
írd meg h melyik könyvében írja Rudolf Steiner amiket állítasz.
ha ismered Váradi Tibor munkáit akkor írd le, hogy miket állít.
Írd le Rudolf Steiner állításait. A 10 pontot és amit írtam h szerinte miért nem tapasztalhat az ember asztrális dolgokat.
3. ismert szellemtudománnyal foglalkozót is írd meg h ki a legismettebb.
ha Rudolf Steiner az első és Váradi Tibor a harmadik, akkor ki a harmadik???
na ennyit a tudásról és az úgynevezett beavatottságról....
mondom h itt csak okoskodnak és csak próbálnak mindenkit lenyűgözni, miközben saját magukat is lejáratják valójában. ha ilyen egy igazi beavatott, akkor szerintem sem a kérdező se senki nem is akar az lenni. tiszta szégyen!
sokan tudják a különlegest játszani. azt is csak azért h mások rosszabbúlnérezhessék magukat. tényleg ilyen lenne egy igazi beavatott??? mára??? és még én érzem magamat szégyenben. ennél nagyobb szégyen nincs is.
nem olyan nagy dolog szellem tudományos, okkult, hermetikai és spirituális tanokat olvasni. de ha már annyira inteligensnek, különlegesnek adja be magát mindig mindenki, akkor legalább az igazi dolgokat villogtassa. ne amit kitalál!
"A szellemtudomány tanításai szerint:
1. Szenvedés nélkül nincs megváltás.
2. Halál nélkül nincs beavatás.
"A szenvedés útja a megismerés útja. De csak a megismerés tesz szabaddá!""
Ezek alapján abban van választásom, hogy
A.) nem akarok megváltódni, se beavatott lenni, ezért nem leszek szabad, és ezért szenvedek
vagy
B.) Meg akarok váltódni, meg akarok ismerni, és azért szenvedek.
Tehát mindkettő esetében szenvedek. Akkor hol is van itt a választás?
Maximum abban van választásom, hogy jobbról vagy balról kapjam a pofont. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem akarok pofont, köszi, nem akarok szenvedni, és ha valaki akar, az nálam mazochizmus.
Nem nagyon értem, hogy hogyan tudott létrejönni egy ilyen rendszer. Mert elég bizarr az az elképzelés, hogy van egy Teremtő, akinek a fejéből kipattant, hogy hopp, hozzunk létre egy olyan tapasztalati buborékot, amiben ha benne marad az ember, szenved, de ha ki akar jönni belőle, akkor is szenved. Hát minek megy bele? Ha nem az ő választása, minek rakják bele (hogy szenvedjen)? Ha az ő választása, honnan jön ez a mazochizmus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!