Miért van az, hogy vannak, akik "beavatottak"? A többi meg maradhat vak bányaló?
Voltak/vannak, akik olyan ezoterikus meg okkult tudásoknak vannak birtokában, aminek az emberek többsége nem. Előfordulhat, hogy már eleve olyan képességekkel születtek.
Mi ez a "kiválasztottság"? És egyben igazságtalanság?
Mert hogy az ember a világot úgy alakítja, az oké. Mert hataloméhes, eddig is tudtuk, hogy minden erről szól. Van egy csoport akinek tudása vagy belátása van valamibe, de ezt a tudást csak bizonyos emberekkel osztja meg, létrehoz egy kasztot, ami majd uralkodik a többi van bányalovon.
Az, hogy az ember ezt megcsinálja, az nem meglepő.
De akkor mi a magyarázat arra, hogy vannak, aki így születnek? Vagy vannak akiknek belátásuk van a fizikain túli dolgokba, másoknak meg még akkor sincs ha láttatják velük, tehát képességileg képtelenek ilyenre? Mert ez arra engedne következtetni, hogy ahonnan jövünk, és leszületünk, már ott se egyenlőek a dolgok.
Innen pedig felmerül a kérdés, hogy akik "vak bányalónak" születnek, az a nem egy és nem két ember, azok mi célból születnek, és kit szolgál az ő inkarnációjuk? Sakkbábunak?
"Ha olyan szintet sikerül elérned saját erődből, ami már alkalmassá tesz a tanításra, akkor hagynak csatlakozni az iskolához."
Ha eznazért van, hoyg az adott tudással ne lehessen visszaélni...Akkor mennyire nevezhető ez teljes beavatásnak? Én arra gondolnék, ha az embernek belátasa van többe, akkor abba is sokkal jobb belátása van, hoyg adott tettével mit okoz. Tehát, sokkal kevésbé valószínű, hogy visszaélne vele.
Az akadály mindenkinek ugyanaz. Hajlandó e lemondani a hétköznapi életéről, vagy sem. Látszólag van akinek több vesztenivalója van, van akinek kevesebb, de végeredményben mindenkinek ugyanaz. Ezt lehet, hogy nehéz felismerni, de ettől még nem lesz másként. Látszólag a szegénynek nehezebb közel kerülnie egy ilyen iskolához, mert neki nehezebb az élete. De egy gazdag vajon hajlandó lenne e lemondani a vagyonáról, hogy csatlakozzon? A végeredmény mindig az, hogy azt kell feladnod, amiről azt gondolod, hogy a tiéd.
Mi a teljes beavatás? Az iskola titkaiba teljes beavatást nyerhetsz, de ott nem áll meg a munka. Onnantól te magad is bővíted az iskola tudását. Objektív teljes beavatás nincs. Embertől nem kaphatsz. Az a megvilágosodás, vagy hasonló végcél lenne, de azt csak egyedül érheted el. A beavatás azt jelenti, amit maga a szó jelent. Bevezetnek, beavatnak az iskola legmagasabb tudásába. Ennél nem többet, és nem kevesebbet. De ettől még ami tudást így megszerzel, az többnyire veszélyes, ha visszaélsz vele. Ezért szűrik ki még jelöltként azokat, akiken látják, hogy nem tiszták a szándékaik(feltéve, ha az iskola maga egy nemes igazságot tanít). Akin nagyon látható, hogy nagyon balra megy, az még jelöltté sem válhat.
A szellemtudomány tanításai szerint:
1. Szenvedés nélkül nincs megváltás.
2. Halál nélkül nincs beavatás.
"A szenvedés útja a megismerés útja. De csak a megismerés tesz szabaddá!"
(Rudolf Steiner)
Ennyit kér tőlünk ez az út, nem többet. Kérdés hogy ki vállalkozik erre?
Ennek az útnak a lényege: feladni az egót (az egó halála).
Kérdés hogy egy egó alapú társadalomban ez mennyire megvalósítható?
Ha pedig megvalósítható akkor ki vállalkozik erre?
Válasz: Akinek fontos ez az út és komolyan veszi!
A régi iskolák tényleg megköveteltek egyfajta halál jellegű állapotot a beavatandó személytől. Voltak, akiket napokra élve eltemettek, és ha túl tudták élni az iskola meditatív módszereivel, akkor megkapták a beavatást. Máshol csak eljátszották a halált, egyfajta színjátékként. A legrégibb iskolában a beavatott tagok konkrétan félholtra verték a jelöltet, vagy olyan mérget itattak vele, amitől átélte a megsemmisülés élményét.
A sámánok beavatása például a halál, és újjászületés motívuma köré épültek. Néha szellemi szinten, de néha ténylegesen.
Ha meghal, akkor is ugyanazon az élményen megy keresztül csak test nélkül.
Ha pedig beavatást kap, akkor még életében "hal" meg.
Mert mi a beavatás? Megtapasztalja azt ami csak a halál után lehetséges.
Újszülötté válik, csak már nem anya-apa által, hanem az Egy által.
te jó ég!!!
itt mindenki megjátsza azt, hogy ő beavatott. sem a szellem tudományt, sem a sámáni beavatást se semmi más spirituális beavatást nem is ismeritek.
kérdező: ne adj ezeknek igazat.
ne legyen fontos a beavatás. a saját életed legyen fontos a saját értékrendjeid szerint. Megadott irányelvek pl. a keresztényi alapok és a szerinti életmód vagy a többo alapok nem érnek semmit. a saját alapjaid értékrendjeid a fontos. akik követnek valamit azok pont alkalmatlanná teszik magukat.
ez a beavatottság dolog....
1. aki vele született: az az előző életeiben is egyre többet tudott meg olyan dolgokról, amelyet mások nem igazán.
2. akit beavatnak: emberek avatnak be másokat az igaz amiket leírtál. de fontosabb ha a sors vagy más istenségek avatnak be.
emberi beavatás: csak akinszimpatikus és képes alkalmazkodni másokhoz. én csicskulásnak tartom.
isteni beavatások: sok isten van és álmok útján terelgetnek. képességeket adhatnak stb.
többieknek:
Rudolf Steiner ilyet nem írt. Meglehet, hogy a magyar fordításban ez van, de mindegy. Váradi Tibor munkásságai többet érnek.
Sámáni beavatás:
1. vele született bizonyítékok: hajjal vagy foggal vagy több csonttal született (több borda csont, hat ujj stb. talpban több csont) később alakuló pl. többször kinő a szemfogai (én ilyen vagyok) vagy több foga nő stb. azt állítják h a több talp csontosok gonoszak, míg a több fogúak azok jók.
2. bizonyíték nélküli, de alkalmasnak nézhető személyek beavatása: különböző halucinogénekkel megtapasztalt dolgok alapján h miket mond. esetleg régen egy fára kellett mászni és leesnie. ha nem törött csontja akkor sámán lehetett.
Te talán a csont felemelést téveszted össze a beavatasnak. ha meghalt egy sámán, akkor többször kiásták stb.
Vagy a halucinogén anyagok megtapasztalását téveszted össze. a sámánnak el kell mondania h mit látott mi a halál és mi az élet.
Budhizmisban a beavatás sem volt sohase lemondás. Nem ismered Budha tanításait??? Pont ő mondta azt h az életben nem szabad semmiről se lemondani. A megtapasztalás útjait vallotta. A szexet sem tagadta meg és nem is értem ezt a Budha kezes hazúgságot h a férfiak nemi szervét kővel ütötték.
A Budhizmusban volt egy olyan hiedelem rendszer, hogy be kell ásni a Budhistát és meditálnia kellett. Volt h meghalt az illető mert nem csináltak megfelelő a föld alatti "bunker".Ez a hiedelem csak egy kis részre osztott fel és nem is volt túl sok ideig. Nem terhedt el, de mára úgy tűnik h ezt is kiforgatták.
Krisna tudatúak is elferdítettek jópár dolgot. Mi az h csak egy párja lehet a Krisnásoknak??? Krisna pont h a többnejűség híve volt és 11 felesége volt. Hús evés kerülését sem valotta. Azt valotta h aki gyűlöl minket az valójában a szeretetet is nyújtja azzal h folyton ránk gondol. Mielőtt Krisna megszületett volna a király csak azon gondolkozott h hogyan ölje meg. Azért nem ölte meg, mert ezt mondta.
Semmiről nem kell lemondania senkinek sem. Vagy be tudja tenni az életébe a spiritualizmust vagy az okkultizmust vagy sem. Egy anya is képes lehet erre időt és energiát adni bele.
A beavatás tehát nem ér olyan sokat, mint ahogyan mindenki és itt is be akarjak ezt etetni mindenkivel.
Itt is arról van szó h az itteniek hú, de különlegesnek adják ki magukat.
Én is beavatott vagyok és nem vagyok különlegesebb. Bár úgyis az itteniek okoskodni fognak.
A saját dolgaiddal törődj és ne azzal h másoknak milyen beállított dolgai lehetnek.
1. Szenvedés nélkül nincs megváltás.
2. Halál nélkül nincs beavatás.
"A szenvedés útja a megismerés útja. De csak a megismerés tesz szabaddá!"
(Rudolf Steiner)
"Rudolf Steiner ilyet nem írt. Meglehet, hogy a magyar fordításban ez van, de mindegy. Váradi Tibor munkásságai többet érnek."
Ez konkrétan Steiner idézet és Tibor is tanítja.
pdf-ben is megvan minden Rudolf Steiner könyv.
Váradi Tibor nagyon nem ismert. Én megvettem az összes könyvét. pdf ben még nem láttam. könyvtárakban is csak egyetlen egy könyve van. az összes Pesti könyvtárban, Eferszegen, Kaposváron néztem. nem hiszem h ismernéd és látszik is. akkor írd meg nekem Rudolf Steiner 10 alapvető elméletét a szellemtudományi ismeretekből vagy legalább azt az elméletét amrly szerint az ember miért nem tapasztalhatja meg a szférikus síkokat pl. az asztrális síkokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!