Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnációkor a személyiség...

Reinkarnációkor a személyiség ugyanolyan marad?

Figyelt kérdés
2023. okt. 8. 21:01
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
56%
A személyiség fizika, mivel az agy hozza lézre, így az megsemmisül halálkor.
2023. okt. 9. 09:45
 12/63 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem tudásban ugyanarról/ugyanannyiról indul; ahol legutóbb abbahagyta.

Mármint, elméleti tudás. Szóval azt viszi tovább.

De nem biztos, hogy pontosan folytatódik; mert, ha előző életében pl úgy nevelték, olyan rossz családi környezetben/közegben volt, hogy beképzelt, arrogáns, verekedős, másoknak rosszat akaró lett; és kövi életében meg egy nyugis, békés, kellemes , szeretetteljes családban,közegben nő fel; akkor lehe,t hogy pl sokkal aranyosabb, szerethetőbb lesz a kövi életben tehát a személyisége,

2023. okt. 9. 10:49
 13/63 anonim ***** válasza:
100%
10 év alatt is sokat változik az ember
2023. okt. 9. 11:10
 14/63 anonim ***** válasza:
76%
Le lehet pontozni, de akkor is fizikai a személyiség. A személyiség csupán réteg, rétegek amik ránkrakódnak. A környezet, a család, az életesemények formálják olyanra amilyen. Mindez megsemmisül halálkor, mivel a személyiségünk nem mi vagyunk. Elvileg a karma megy tovább. Legalábbis a keleti tanok szerint.
2023. okt. 9. 14:26
 15/63 Szervizmérnök úr ***** válasza:
29%

"Legalábbis a keleti tanok szerint."

Amit Buddha kábítószer hatása alatt vizionált. Világunk egyik legjobban sikerült átverése, a Biblia mellett vagy pontosabban előtte, de azóta is igen hatásosan.

Nincs reinkarnáció, senki nem bizonyította, az állítólagos "bizonyítékok" egyike sem hiteles, így csupán átverés.

2023. okt. 10. 10:22
 16/63 anonim ***** válasza:
91%
Ha senki sem bizonyította, akkor te ugyan úgy nem jelentheted ki, hogy nincs, mint hogy én azt, hogy van. :)
2023. okt. 10. 10:27
 17/63 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

16.

Majd a bíróság előtt is fogadd el az ilyen "okos" érvelést.

Megvádolnak valamivel, te kéred a bizonyítékot. Bíró mondja: hát az nincs, de azért lecsukatlak. Mert így viccesebb.

2023. okt. 10. 10:52
 18/63 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Egyébként is teljesen mellékes. Ez egy fórumos jellegű felület, ahol az emberek leírják a véleményüket, jelen esetben a szabályzat szerint alapvetően a kérdésre ajánlatos válaszolni.

Én azt válaszolom a kérdezőnek is, ami írtam a 15. sz. alatt (ma 10:22).

Mutasson valaki egy szabályzati pontot, miszerint ezt a véleményem én nem írhatom le, de más leírhatja a sajátját, fikcióit.

Túl kell ezen lépni, nyilván csak azért írom, hogy valaki esetleg gondolkozzon el ezen is, mielőtt nagyon belefeledkezne a fantáziák világába.

Nem hiszel nekem, akkor nem hiszel.

Megpróbáltam.

2023. okt. 10. 11:10
 19/63 anonim ***** válasza:
0%

16 - Épeszű emberek közt valaminek a meglétét kell bizonyítani, nem pedig a nem létezést.

Ennyi erővel mindannyian hihetünk abban is, hogy körülöttünk láthatatlan elefántok repkednek szellemként, amiknek a jelenlétét semmilyen eszközzel nem lehet mérni. Na, ez sem bizonyítható, ettől még irracionális ebben hinni.

Ugyanez a helyzet a reinkarnációval és a vallásokkal is...

2023. okt. 10. 11:18
 20/63 SZücsöm ***** válasza:
100%
19. Nem teljesen ugyanaz. Az 🐘-os teóriádra nincsenek empirikus "bizonyítékok", észlelések, a lélek vagy a testen kívül létezésre viszont vannak. Írom ezt úgy hogy én se hiszek ezekben.(a hallucinációban stb igen) Értsd: ha az emberek egy része évezredek óta érzékelne valamiért, valamilyen módon ilyen 🐘-okat akkor ebben is hinnének egyesek.
2023. okt. 10. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!