Nem tartjátok komikusnak, hogy minden keleti tant és "New Aget" elfogadtok amiben a reinkarnáció karma szerepel, de a keresztény vallást és Jézust nem hiszitek el mondván hamisitás?
39
Engem már az meggyőz hogy valójában sem a tudomány, sem az ezotéria nem tud konkrét választ adni arra hogy hogyan és miért van itt az univerzum
Ugye az isten teremtett mindent elméletet hagyjuk, az az utolsó amit valaha elfogadnék
Bár lehet hogy túl nagyok az elvárásaim, de engem eszméletlenül nyomaszt hogy itt vagyunk és nincs rá válasz hogyan(az ősrobbanás elméletet elfogadom, de az még nem válasz a miértre és a hogyanra)
A bizonyíték arra hogy létezik az anyagon túli világ(bevonzás, karma, akár átkok, lélek, szellem stb…) számomra a saját életem
Sajnos én a negatív oldalról tapasztalom hogy nincsen véletlen
Másrészt valami oka muszáj hogy legyen hogy ki miért születik meg és miért oda ahova
Erre a tudomány nem ad választ
És én nagyon tudomány hívő és tisztelő vagyok egyébként
"Engem már az meggyőz hogy valójában sem a tudomány, sem az ezotéria nem tud konkrét választ adni arra hogy hogyan és miért van itt az univerzum"
Mivel tudományban a 'miért' és 'hogyan' kérdések ugyan azt jelentik.
Viszont te máshogy éstelmezed a miért kérdést.
HA te természet feletti megoldást és egy szerető istent vagy valamiért advokálsz, akkor nyilvánvalóan mérgezed a kutat.
"ősrobbanás elméletet elfogadom, de az még nem válasz a miértre és a hogyanra"
Van egy szomorú hírem.
Ha időutazó lennél, valószínű akkor sem tudnád meg az igazságot.
De ez miért ilyen fontos?
Sosem értettem ezt, hogy mindennek oka kell hogy legyen.
Mi van ha ez csak így történt?
"A bizonyíték arra hogy létezik az anyagon túli világ(bevonzás, karma, akár átkok, lélek, szellem stb…) számomra a saját életem"
Tudod ezt a példát szokták isten létezésére is mondani.
Szóval nem értem, te csak eggyel kevesebb bogus dolgot fogadsz el.
Mert az összes többi ugyan olyan hamis, mint egy isten teremtett mindent.
"Sajnos én a negatív oldalról tapasztalom hogy nincsen véletlen."
Én meg a pozitív oldalról tapasztalom, hogy van véletlen.
Debköszi hogy a mindennapi véletlenek összehasonlítod a természetfelettivel.
"Másrészt valami oka muszáj hogy legyen hogy ki miért születik meg és miért oda ahova"
Anyu és apu nagyon szerette egymást és van amikor a felnőttek ilyen különleges ölelést adnak ilyenkor egymásnak.
Jah és ez egy ignoranciából gakadó logikai hiba.
"Erre a tudomány nem ad választ
És én nagyon tudomány hívő és tisztelő vagyok egyébként"
Mivel hiszel a lélek és egyéb mesében, ezért nem hiszem hogy a tudományt vagy a tudományos módszert bárhogyan is elfogadnád.
Vagy a hited csak érzelmi szükséglet.
Én ebben fogadnék.
Ne haragudj, de gondolkodó, öntudattal rendelkező emberként, én szeretnék válaszokat kapni
Kicsit filozofikusabb elmének gondolom magam annál, minthogy egyszer csak lett az ősrobbanás, oszt jóvan…
Pontosan ez a bajom ebben az egyébként is nyomasztóan értelmetlen életben, hogy annyi mindenre nincs válasz… persze a legtöbb emebernek elég hogy létezik…
Boldogok a lelki szegények… tudod hogy van tovább gondolom
De ez miért ilyen fontos?
Sosem értettem ezt, hogy mindennek oka kell hogy legyen.
Mi van ha ez csak így történt?
Ebből úgy látszik neked is elég hogy csak úgy vagy
Így soha nem fogod tudni hogy mit érzek én az élettel kapcsolatban
"Másrészt valami oka muszáj hogy legyen hogy ki miért születik meg és miért oda ahova"
Egyáltalán nem muszáj, hogy legyen oka, csak az ember szereti ezt hinni.
"öntudattal rendelkező emberként, én szeretnék válaszokat kapni"
Oké, én is.
Viszont minek feszegessük azt, amit nem tudunk megvizsgálni?
Esetleg van rá jó módszered?
"egyszer csak lett az ősrobbanás, oszt jóvan…"
Igen, mert te szeretnéd különlegesnek érezni magad.
"egyébként is nyomasztóan értelmetlen életben, hogy annyi mindenre nincs válasz…"
Hogyha elfogadod a tudományt, akkor nagyon jól tudod, hogy nem lehet mindenre választ adni.
Meg max 100 évet élsz, majd azalatt minden ki fog derülni?
"Ebből úgy látszik neked is elég hogy csak úgy vagy"
Látom a spirituális és ezoterikus hited érvényes nem kerestél még rá. Mellesleg köszönöm, de nem vagy gondolatolvasó.
"Így soha nem fogod tudni hogy mit érzek én az élettel kapcsolatban"
Ugyan úgy nem érdekel, mint a gumiszobában lévő hapsiét.
Most demonstráltad, hogy csak ki akarsz jelenteni.
Tudjuk hogy félsz és nem mered komolyabban megvizsgálni a hited.
Csak szeretnéd elmondani miben hiszel és reméled senki nem kérdez bele.
"Esetleg van rá jó módszered?"
Vannak gyors módszerei annak, hogy egy átlagembert ráébresszenek arra, hogy a Tudat nem információ passzolgató és módosító bizbaszok összekapcsolásának a mellékhatása. A gyors módszerek illegálisak.
Vannak a lassú és sok befektetést igénylő módszerek, az egyik pl. a meditáció.
"Vannak gyors módszerei annak..."
Itt a Zoltán elég jól elmondja miért nem jók ezek:
https://www.youtube.com/watch?v=UTBvG4cIf1o
"Tantra, mantra, jóga, szex, aztán meg egy zacskó keksz." (Aradi-Varga)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!