Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nem tartjátok komikusnak,...

Nem tartjátok komikusnak, hogy minden keleti tant és "New Aget" elfogadtok amiben a reinkarnáció karma szerepel, de a keresztény vallást és Jézust nem hiszitek el mondván hamisitás?

Figyelt kérdés

2023. máj. 29. 18:20
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
3%
8-9: ilyen mértékű gyűlölettel az szivedben, nem csoda, hogy nem vagy önmagad. Nagyon labilis mentális állapotra utal, ha még egy épület is ilyen negatív érzelmi állapotba visz le. Ha buddhizmus békéjére vagy kíváncsi, nem ez a módja. Zavaros ez az egész a tudomány meg utána a keleti tanok.Most akkor melyik? Remélem Jézus békét hoz neked, imádkozom érte.
2023. máj. 29. 19:57
 12/49 Grimfox ***** válasza:
74%

A kérdésfeltevése már lekezelő volt mások hitével szemben. Aki mások hitét kérdőjelezi meg, nem a sajátját, az nem éli meg a sajá hitét. Önvizsgálat, megkérdőjelezés, a hiányosságok kijavítása, a saját hite és vallása tanai által-ez a hit megélése, nem az, hogy mások hitét igyekszik lealacsonyítani. Nem úgy próbál közelebb kerülni a hitéhez, hogy ő maga mélyed el benne, hanem úgy, hogy mások hitét kevesebbnek minősíti a magáénál. (ezt nem csak vallás terén láthatod)

Teljesen megértem, hogy a saját hitét többre tartja, mint más vallást, filozófiát vallókét. De ez feljogosítja arra, hogy mások hitét, vallását lekicsinyelje?

2023. máj. 29. 19:58
 13/49 anonim ***** válasza:
80%

#10 tudjuk tudjuk, láttok minden csalást meg hazugságot, csak a sajátotokat nem.

A new age, ahogy gromfox írta csak egy lopkodás és torzításból összeállt butító csomag.

De az is igaz, hogy még az sem olyan káros mint a kereszténység. A kereszténység bezárja a tudatot egy kalitkába ahol csak isten létezik és azon kívül semmi. Nincs semmi dolguk a keresztényeknek csak imádni istent. Beszűkült fénybe bámulók.

2023. máj. 29. 19:59
 14/49 anonim ***** válasza:
26%
Konkrétan kikröl tetszik beszélni? Pontosabban hazudozni!
2023. máj. 29. 20:01
 15/49 Grimfox ***** válasza:
48%
13, azért nem állítanám, hogy a new age nem károsabb, mint a kereszténység. Elég cifra dolgokat láttam. A new age egyéni szinten káros, nem képes akkora tömegeket megmozgatni, mint az igazi, nagy vallások, de az egyénben nagyobb kárt tud tenni ezeknél. Nem tudom, hogy eleve így tervezték e, vagy erdetileg jó szándékkal álltak neki, csak ezt is kiforgatták, de a new age nagyon beteges dolgokat tud hirdetni. És hihetetlenül önzőeket.
2023. máj. 29. 20:03
 16/49 anonim ***** válasza:
0%

12: te most nekem válaszolsz? Megtisztelnél akkor egy "címzéssel", hsz. hivatkozással?

Köszönöm.

2023. máj. 29. 20:03
 17/49 anonim ***** válasza:
18%
#13 semmit nem tudsz sem a kereszténységről, de még a hazug new ageről sem. Csak üres vagdalkozás ez. Ha tiszta lesz a fejed szólj, a haragod kiiktatja a józan észt.
2023. máj. 29. 20:09
 18/49 anonim ***** válasza:
72%

Baszdki a keleti irányzatok olyanok, hogy módszereket kínálnak arra, hogy saját magad tapasztalj meg üdvösebb tudatállapotokat.

Pl.:

https://www.youtube.com/@zen108/videos

A keresztény vallások meg mindenféle gyerekmeséket akarnak benyeletni velünk, közben megfélemlítnek, bűntudatot keltenek, bort isznak és vizet prédikálnak.

A Bibliát is félrefordították és számtalanszor átírták hatalmi érdekekből vezérelve.

Jézus tanainak a lényege szerintem az, hogy úgy bánj embertársaddal, ahogy magaddal is bánnál. Ezt a keleti tanok is mondják.

Persze mindkét oldalon vannak szentek és álságos pszichopaták is.

Van egy karizmatikus keresztény ember, aki egyszer valami ilyesmit állított:

A keleti ember magát akarja megváltani. Mi keresztények pedig azon igyekszünk, hogy egymásnak jó testvérei legyünk.

Arról nem tudott a bácsi, hogy a keletieknél is ott van pl. a 8 nemes rétű ösvény, ami arra ösztönöz, hogy egymás jó testvérei legyünk.

2023. máj. 29. 20:15
 19/49 anonim ***** válasza:
31%

#11: én a #8-at írtam, a #9-et más írta. Nálam a tudomány játszik, a vallások nem, maximum egy jó dokumentumfilm erejéig érdekelnek.

Egyáltalán nincs gyűlölet bennem senki iránt, felőlem mindenki hisz, amiben akar és nektek is el kellene ezt fogadni. Tudod, az istened szabad akaratot adott mindenkinek. Vagy ilyesmi.

2023. máj. 29. 20:18
 20/49 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk ha a kereszténység káros akkor kb a fél világ egész kultúrája káros tekintve hogy erre épül a mai napig nagyon sok hétköznapi dolog… házasság, keresztelkedés, a nyelvben az istenem, jézusom, a több millió keresztény templom világszerte :D

És amúgy én nem vagyok vallásos, meg hittérítő sem, csak ez eszembe jutott most

Bár valljuk be már eléggé ott megbukik nekem a kereszténység hogy a katolikus meg a reformátusok ennyire egymás ellen vannak :D

Szégyenüljenek meg a faragott képek imádói meg hasonlók

2023. máj. 29. 20:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!