Az embriónak van lelke?
Figyelt kérdés
Akit elvetettek annak is van lelke? pl 1 hónapos magzatnak?2010. okt. 5. 14:47
2/37 anonim válasza:
ehhez még kéne tudni fogalmazni hogy mi a lélek. ha a reinkarnációs témakörhöz írtad, aszerint van, a tudomány álláspontja szerint nincs, szerintem meg nem tudjuk.
3/37 anonim válasza:
nincs. lelket az emberek az első oltással kapnak
4/37 anonim válasza:
olyan kérdés ez ami erősen megosztja az embereket.biológiai vagy teológiai szempontból is lehet ezt a kérdést vizsgálni, ezért akkora a vita az abortuszról,hogy gyilkosság e vagy nem. én nem foglalok állást...
5/37 anonim válasza:
ezt soha nem tudjuk meg mert nem mondja el egy embrió sem ...
de szerintem nincs ők kezdemények..
néha jobb nekik hogy születnek olyan családba ahol még kaja sincs...nem szenvednek...
7/37 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy van. Az elvetélt babák, eltévedt babák. A művi abortusz pedig...Viszont hiszek a sorsszerűségben, s úgy gondolom, minden ami velünk történik céllal van. Ha valaki abortusz mellett dönt, akkor valószínű az a baba nem az övé, hiszen nem kötődik hozzá. Ám döntésének súlya egész életében elkíséri és hatással van arra, ahogyan azután éli az életét.
8/37 anonim válasza:
Szerintem a lélek előbb van/volt mint a test, ezért egyértelmű, hogy van lelke az embriónak. A lélek kiválasztja a szüleit, egy ideig test nélkül "követi" azt a 2 embert, akit családjának választott, majd testet ölt egy embrió formájában. Tehát van lelke az embriónak. Amúgy nem vagyok jártas ebben a témában, és nem is hiszek megrögzötten semmiben. Ezt egyszer olvastam vagy hallottam, és tetszik ez az álláspont, szóval úgy döntöttem, hogy ebben fogok hinni :)
9/37 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
A modern hipnózisterápia tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy a fiatal, fejlődő embrió még nem rendelkezik lélekkel. A lélek fokozatosan, de inkább a későbbi hónapok során költözik bele a testbe. Különösen érdekes, lényeges (és sokaknak hihetetlen) a felvetés, hogy a később abortuszt elszenvedő magzatokba eleve nem kerül lélek, mintegy tudvalevő a szomorú sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!