Éjszaka meghalt a nagymamám. Hol van most a lelke? Lát engem? Hogyan adhatna jelet, hogy tudjam, hogy jól van?
Őszinte részvétemet szeretném kifejezni.
Sajnálatos dolog amikor hozzánk közel álló emberek hagyják itt a földi létet.Időbe telik míg gyászunk valamicskét enyhülni fog. Úgy gondolom az az egészséges, ha csendben eltudjuk engedni szeretett halottainkat, nem pedig abban bízunk, hogy valami halál utáni élményben fogunk velük kapcsolatban részesülni. Ha a nagymamád vallásos volt és a családod is az, akkor a jó Istenben való hit, a feltámadás reménye, a tudata annak, hogy a "lélek él és egyszer találkozunk" segíteni fog a gyász feldolgozásában. Tedd fel magadnak a kérdést: -Szerinted a nagymamád örülne ha látná, hogy szomorkodtok miatta?
Ő már jó helyen van!
A halott lelke általában a temetésig a mi világunkban van. Mivel lélekről van szó, nem biztos, hogy ez a nagyi tudatával is azonos. Ezek még nehéz kérdések.
Nem tudom, hogy miért elvileg nem szabad megidézni 6 hónapig a nagyidat, azt hiszem, hogy a földről való eltávozását akadályoznád meg vele.
Azok a lelkek, akik rögtön távoznak az érzékenyebb embereknek, hozzátartozóknak meg is jelennek.
Erőszakos halált halt emberek, vagy akiket sokat emlegetnek nem lépnek tovább. Az én férjem autóbalesetben halt meg, szerintem nem tudott átlépni a lelke a következő szintre. A nagyid azonban leélte az életét, a temetés után biztosan távozik.
19:52 válaszoló. Érdekes a gondolatod. Viszont bennem kérdések maradtak. Azt írod a temetés után nyugszik meg a lélek.. és azokkal a lelkekkel mi lesz aki porhüvelyük otthon az urnában van, vagy a hamvakat szétszórják.. vagy éppen valaki megszentelt földbe kerül... az ő lelkük akkor soha nem fog megnyugodni?
Úgy gondolom a jó Istenben való hit lehet az egyetlen támaszunk ezen a Földön.. És remélem a férjed lelke, mint ahogy a kérdező nagymamájáé is, már nyugalomra talált.
Hát ez szomorú. DE!
A vigasztalás szép dolog, ugyanakkor nem lehet a lélekre hivatkozni, mert az egy elmélet, hiszen nem bizonyított a létezése. Az egész a hitre épül, és segíti a gyászoló psichés megnyugvását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!