Az miféle Istenre vallana aki életeken át büntett elöző életünk hibáiért?
9: fals az egész,amit írtál. Nemcsak anyagi evolúció van. A lélek evolúciója nem anyagi evolúció, irreleváns tényező direkt tényező benne olyan fizikai tényező, mint az éhezés, fázás stb.
Indirekte azonban (mivel a inkarnációkon keresztül fizikai befolyások érik a testet,) kihatnak a lélek állapotára a testi ingerek. Ez egy ilyen "iskola", materiális élmények érnek minket, amik spiritualis reakciót váltanak ki. Ezeknek a reakcioknak, tetteknek, gondolatoknak kell tisztulni a fejlődés során.
Ha minden lélek alapból tökéletes lenne, akkor nem lennének hibás tettei és gondolatai sem inkarnáltan (fizikai élet),sem diszkarnáltan (szellemi élet). De vannak, hibái. Nem tökéletes. Különböző emberek különböző szinteken állnak ebben.
Mivel vannak különböző lelki fejlettségű emberek, akik képesek jobb (fejlettebb) vagy rosszabb döntéseket is hozni (okozat), ezért fejlődés is van, ami létrehozza ezeket a különbségeket (ok).
20. Azt értem hogy örömből teszi de nem arról van szó hogy a változást milyen okból viszi végbe az ember hanem arról hogy a változás fejlődésnek számít e. Értsd ha te festesz és ebben valóban fejlődsz akkor az azért fejlődés mert egy probléma megoldásában (a képzeleted/valóság papírra vitele) valóban jobb leszel. Ha a hal kopoltyú helyett tüdőt növeszt akkor nem fejlődik hanem változik. Nem jobban fog lélegezni hanem más közegben. (Persze ha a már nem hal túlélési esélyei ezáltal nőnek akkor fejlődésről beszélhetünk).
A lélek nem tud mivel, mire festeni. A puszta információnak nincs akarata se öröme. Ergó a lélek ezáltal nem képes fejlődni csak az ember. Ha létezik a lélek akkor az nem = az emberrel hanem a része.
A lélek szempontjából nem létezik a festés fogalma, és ha része Istennek akkor nincs mit tanulnia a festésről mert az információ már alapból benne van.(bár ez is már csak spekuláció)
23. Az evolúció emberi fogalom ami egy a materiális világban megfigyelt jelenséget ír le.
1. Az élővilág fejlődéselmélete
2. Fejlődési folyamat
Ezek a konkrét deffiníciók. Az már más kérdés hogy te még ezeken kívül mire használod és hogy miben hiszel.
Én pl nem feltétlenül hiszek a lélekben (mert nincs személyes tapasztalásom vele kapcsolatban) de ha el kéne képzelnem akkor nekem csak egy "energia"(bár az mérhető kéne hogy legyen) ami vagy tartalmaz karmát vagy nem(ez már megint egy másik kérdés).
A te elképzelésedben amit leírtál ez a változás miért számít fejlődésneK? Mi számít hibás döntésnek? Mitől mondhatjuk objektívan egy döntésre azt hogy hibás? Azt értem hogy vannak különböző kultúrális szokások, elképzelések moralitásról, de mitől lesznek ezek univerzális igazságok (mint gravitáció)? Csak mert én úgy vettem észre hogy a jó és a rossz elég képlékeny szubjektív emberi fogalom.
Arról nem is beszélve ha valóban van fejlődés akkor mihez fejlődünk hozzá? Hova és miért?
24: pont fordítva. Amúgy eleve a bölcs fitalokra szokták mondani, hogy öreg lélek, akiknél fura, hogy fiatal koruk ellenére komoly életbölcsességgel, érettseggel rendelkeznek, amire másnak egy élet kell.
A fiaral lelkek tipikusan igen materialisták, anyagiasak, karnálisak. Egyszerű, gondtalan életeket kapnak kis próbatételekkel, amikben aztán sok rossz karmát gyűjtenek be általában épp a tapasztalatlanság és erős ösztönviláguk miatt.
Mi az, hogy pont fordítva? Ne okoskodjál, nem tudhatod, hogy, hogy van valójában. Én is csak egy elméletet írtam le és kész, nem tényként, de te viszont úgy írod le az elméleted, mintha az reális lenne, pedig közel sem az, csak egy elmélet. 24-es válaszoló voltam.
Ki támadott meg téged? Javaslom, hogy kezeltesd magad, mert valami beteges dolog zajlik az elmédben. Tipikus betegség ez a spirituális embereknél, hogy valamit váltig állítanak, ami csak elmélet, vagy fikció. Én innentől kezdve lezártam ezt, nagyon nem vagyunk egy szinten, látom a frekvencia szint a béka segge alatt van nálad, de ne aggódj! Fejleszthető, talán... 😈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!