Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az miféle Istenre vallana aki...

Az miféle Istenre vallana aki életeken át büntett elöző életünk hibáiért?

Figyelt kérdés
Valaki szerint adott egy karmát az embernek amit lekell vetnie. Kérdem én hogy amikor az ember első "inkarnációja"megtörténik emberként akkor ugye tiszta a karmája. Tegyük fel hogy beszennyezi "Valahogy" Mégis milyen szadista Isten az aki ezt a kis beszennyeződést ne tudná kiküszöbőlni megbocsáltani? Miféle hatalma és miféle logika alapján dönti el hogy lekell még1xer születni. Miféle eszköznek tekinti az embert hogy olyanért büntetne meg amit egy adott"inkarnáció" személyisége követ el.Miféle tudatlan Istenre vallana ez? Hogy jön ahhoz az ember hogy azt álítsa magáról h ő neki kell ezt a karmát levetni? Mégis ki az az ő? Csak a tiszta lelkünk amit betudunk szennyezni gondolatokkal tettekel de ezeket a gondolatokat tetteket kitudjuk küszöbölni még ebben az egyetlen életünkben ami adatik most. A személyiségünk meghal a testünkkel az egonk is eltünik. Ez az kettő eggyüttese alkotja döntéseinket ami befolyásolhatja "karmát" Mégis miféle Isten lenne az aki ezt a befolyásolást ne tudná egy adott személyről levetkőztetni halála után. Szerintem az nem egy végtelen Isten

2023. febr. 3. 09:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

9: fals az egész,amit írtál. Nemcsak anyagi evolúció van. A lélek evolúciója nem anyagi evolúció, irreleváns tényező direkt tényező benne olyan fizikai tényező, mint az éhezés, fázás stb.

Indirekte azonban (mivel a inkarnációkon keresztül fizikai befolyások érik a testet,) kihatnak a lélek állapotára a testi ingerek. Ez egy ilyen "iskola", materiális élmények érnek minket, amik spiritualis reakciót váltanak ki. Ezeknek a reakcioknak, tetteknek, gondolatoknak kell tisztulni a fejlődés során.

Ha minden lélek alapból tökéletes lenne, akkor nem lennének hibás tettei és gondolatai sem inkarnáltan (fizikai élet),sem diszkarnáltan (szellemi élet). De vannak, hibái. Nem tökéletes. Különböző emberek különböző szinteken állnak ebben.

Mivel vannak különböző lelki fejlettségű emberek, akik képesek jobb (fejlettebb) vagy rosszabb döntéseket is hozni (okozat), ezért fejlődés is van, ami létrehozza ezeket a különbségeket (ok).

2023. febr. 4. 11:40
 22/33 SZücsöm ***** válasza:

20. Azt értem hogy örömből teszi de nem arról van szó hogy a változást milyen okból viszi végbe az ember hanem arról hogy a változás fejlődésnek számít e. Értsd ha te festesz és ebben valóban fejlődsz akkor az azért fejlődés mert egy probléma megoldásában (a képzeleted/valóság papírra vitele) valóban jobb leszel. Ha a hal kopoltyú helyett tüdőt növeszt akkor nem fejlődik hanem változik. Nem jobban fog lélegezni hanem más közegben. (Persze ha a már nem hal túlélési esélyei ezáltal nőnek akkor fejlődésről beszélhetünk).

A lélek nem tud mivel, mire festeni. A puszta információnak nincs akarata se öröme. Ergó a lélek ezáltal nem képes fejlődni csak az ember. Ha létezik a lélek akkor az nem = az emberrel hanem a része.

A lélek szempontjából nem létezik a festés fogalma, és ha része Istennek akkor nincs mit tanulnia a festésről mert az információ már alapból benne van.(bár ez is már csak spekuláció)

2023. febr. 4. 12:21
 23/33 SZücsöm ***** válasza:

23. Az evolúció emberi fogalom ami egy a materiális világban megfigyelt jelenséget ír le.

1. Az élővilág fejlődéselmélete

2. Fejlődési folyamat

Ezek a konkrét deffiníciók. Az már más kérdés hogy te még ezeken kívül mire használod és hogy miben hiszel.

Én pl nem feltétlenül hiszek a lélekben (mert nincs személyes tapasztalásom vele kapcsolatban) de ha el kéne képzelnem akkor nekem csak egy "energia"(bár az mérhető kéne hogy legyen) ami vagy tartalmaz karmát vagy nem(ez már megint egy másik kérdés).

A te elképzelésedben amit leírtál ez a változás miért számít fejlődésneK? Mi számít hibás döntésnek? Mitől mondhatjuk objektívan egy döntésre azt hogy hibás? Azt értem hogy vannak különböző kultúrális szokások, elképzelések moralitásról, de mitől lesznek ezek univerzális igazságok (mint gravitáció)? Csak mert én úgy vettem észre hogy a jó és a rossz elég képlékeny szubjektív emberi fogalom.

Arról nem is beszélve ha valóban van fejlődés akkor mihez fejlődünk hozzá? Hova és miért?

2023. febr. 4. 12:42
 24/33 anonim ***** válasza:
Szerintem ez úgy működhet, hogy valakinek "öreg" már a lelke és van akinek "fiatal." Vagyis van aki új lelket kapott, mikor megszületett és szerintem ez a jó emberekre jellemző leginkább, mert nem voltak előző életek, így nem voltak cselekedeik, ami mocskossá tette volna a lelküket.
2023. febr. 4. 21:50
 25/33 anonim ***** válasza:

24: pont fordítva. Amúgy eleve a bölcs fitalokra szokták mondani, hogy öreg lélek, akiknél fura, hogy fiatal koruk ellenére komoly életbölcsességgel, érettseggel rendelkeznek, amire másnak egy élet kell.

A fiaral lelkek tipikusan igen materialisták, anyagiasak, karnálisak. Egyszerű, gondtalan életeket kapnak kis próbatételekkel, amikben aztán sok rossz karmát gyűjtenek be általában épp a tapasztalatlanság és erős ösztönviláguk miatt.

2023. febr. 4. 22:14
 26/33 anonim ***** válasza:
23: majd ha prekoncepciók nélkül képes leszel foglalkozni ezekkel a kérdésekkel, akkor több fog ezekből feltárulni neked. A moralitás univerzális és objektiv, az iránytű mindenkiben benne van, csak van, aki nem figyel rá.
2023. febr. 4. 22:18
 27/33 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy pont fordítva? Ne okoskodjál, nem tudhatod, hogy, hogy van valójában. Én is csak egy elméletet írtam le és kész, nem tényként, de te viszont úgy írod le az elméleted, mintha az reális lenne, pedig közel sem az, csak egy elmélet. 24-es válaszoló voltam.

2023. febr. 4. 22:51
 28/33 anonim ***** válasza:
27: minek írsz véleményt,ha nem vagy képes elviselni a reagálást rá? Ennyire gyenge az egód, pláne, hogy a azonnali személyeskedésre meg van eszed. Tudatlan vagy valamihez, de büszkén meg is véded a tudatlanságod, sőt rögtön támadsz is. Kitaposott bohóc cipő vagy:D
2023. febr. 4. 22:57
 29/33 anonim ***** válasza:

Ki támadott meg téged? Javaslom, hogy kezeltesd magad, mert valami beteges dolog zajlik az elmédben. Tipikus betegség ez a spirituális embereknél, hogy valamit váltig állítanak, ami csak elmélet, vagy fikció. Én innentől kezdve lezártam ezt, nagyon nem vagyunk egy szinten, látom a frekvencia szint a béka segge alatt van nálad, de ne aggódj! Fejleszthető, talán... 😈

2023. febr. 4. 23:09
 30/33 anonim ***** válasza:
#29 xD jót nevettem, jó kis őrjöngést csináltál. Jó frekvenciafejlesztést! LOL
2023. febr. 4. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!