Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hogyan működik a reinkarnáció?

Hogyan működik a reinkarnáció?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Régóta érdekel a téma és sokat is olvasok róla,viszont lenne itt egy-két kérdés,ami felmerült bennem és amit nem teljesen értek.Tételezzük fel(hiszen nem tudhatjuk),hogy van lélek vándorlás.Ha újjászületünk,akkor kb.mennyi idő telik el a halálunk és az újjászületésünk között?Sok helyen olvastam,hogy mi választhatjuk meg azt,hogy hova születünk,de efelől is vannak kétségeim(pl.ki akar szegénységbe születni?).De a legfontosabb kérdéseim a témával kapcsolatban,hogy Melyik évbe/évszázadba születünk újjá?Ha mondjuk meghalok 2080-ba,akkor utána fogok megszületni vagy megszülethetek pl.1970-be is???És megszülethetek-e valamelyik régebbi,vagy mostani sztárként is?Másik országba is vagy csak Magyarországra?Tudom kicsit sok a kérdésem,de remélem tudtok majd páran válaszolni rá!

Előre is köszi....

18/F

2023. jan. 13. 16:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
21%
Ez egy vallási kitaláció, nem valami gépezet, aminek lehet ismerni a működésést.
2023. jan. 13. 16:41
 2/20 Zcom09 ***** válasza:
70%
Nem hiszem hogy jó ötlet volt ezt a tudományok témakörbe kiírni. Itt nem fogsz olyan választ kapni amit szeretmél. Ha azt szeretnéd hogy spiritualitással es ilyenekkel foglalkozó embetek adjanak vélemeny akkor ez "ezotéria" kategóriaba ragd legközelebb.
2023. jan. 13. 16:44
 3/20 anonim ***** válasza:
2023. jan. 13. 17:49
 4/20 anonim ***** válasza:
Rakd
2023. jan. 13. 20:28
 5/20 anonim ***** válasza:
Nincs meghatározva mi leszel. Mindaddig a Samsara az örök körforgás része vagy és születsz újjá, amíg be nem teljesíted a karmádat. A két állapot között a bardóban vagy, ekkor dől el, merre tovább, mennyire tiszta és jó a lelked. 49 nap után megszűnik a köztes lét, és akár démon is lehetsz, ha rossz a lelked, ezért imádkoznak a bardó alatt az illetőért, meg haldoklásakor is.
2023. jan. 13. 20:32
 6/20 anonim ***** válasza:
84%

2: Egykoron azt is ördögtől való tannak tekintették, hogy a Föld a Nap körül kering.

Most pl. A reinkarnáció tana ilyen üldözött tézis.

Szerencsére nem a konformisták viszik a világot tovább.

2023. jan. 13. 20:53
 7/20 anonim ***** válasza:
5: ezt részt a kardecizmus is megerősíti.
2023. jan. 13. 20:54
 8/20 Zcom09 ***** válasza:
41%

@6-os Én nem vitatkozok ilyen téren, amég valaki hitvilága nem károsít másokat, vagy nem próbálja rámeröltetni. Addig én nem ítélkezem, meg igazából nem is érdekel.

De tény hogy aki fetesz egy ilyen kérdést a tutományok témakörbe, nem spirituális választ fog kapni hanem tudományosat. Ami nem lesz hasznos a kérdezőnek. Hacsak nem azt akarják hogy lebeszéljék a vallásáról. Szerintem sok ember azt gondolja hogy egy vallással kapcsolatok kerdést nem raknak az ezotériába mert azt a kártyajóslással és horszkópokkal asszociálja (amit sok vallás alapból elitél). Így inkább a társadaolotudományok és bölcsészetbe rakják, szerintem kéne egy külön "vallás" kategória (lehet van nem, de én nem tudok rola).

2023. jan. 13. 21:09
 9/20 anonim ***** válasza:

Nincs gond a reinkarnáció tudományos megtárgyalásával.

Pl. megfelel az energia megmaradás elvének.

2023. jan. 13. 21:15
 10/20 Zcom09 ***** válasza:

Az a gond hogy a tudomány jelenleg nem ismeri el a lélek létezését, mivel nincsenek ahhoz szükséges bizonyítékok amik bizonyitaná a létezését. Legalabbis úgy biztos nem mint egy különálló dolog ami a személyiségünket és az esszenciánkat tárolja.

Szóval innentől kezdve nemhéz olyan gondolatot feldobni amit komolyan vennének.

Például ha megemlited az energiamegmaradást. Mondhatják hogy mivel nem fogadják el a lékek létezését ezért nincs extra energia. Csupán a kémiai kötésekben kötött energia ami az agyunkat alkotó atomok között van. És az ember énje csupan az agyunk fizikajából és működéséből fakad. Az agy elbomlása során felszabadul a kötesi energia ami a felépítéshez szükséges volt. Megvalósul az energia megmaradás.

Ninincs sok értelme a "két fél" vitájának, legalábbis a legtöbb esetbe. Mind a kettő része az embernek es az emberiségnek. Csak más igényeknek teszjek eleget, az egyik a fizikai kíváncsiságot elégíti ki, a másik pedig az elme és a lélek gyondjaira válaszolhat. A vallásokat nem kell tudományosan megmagyarazni és a még nem ismert jelenségeket sem kell egyből csodaként imádni.

2023. jan. 13. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!