Mit tegyek, ha nem tudom egyszerűen elsajátítani azt a spirituális körökben alapnak tekintett hozzáállást, hogy minden élőlényt egyenlően szeressek?
19
Igen, meg se tudom fogalmazni mit akarok ezzel elérni. Lehet ott kezdődik, hogy a természetes hitem szerint tök felesleges dolog megvilágosodni. Mert az azt jelenti, hogy rájövök, hogy mindenki egy stb. stb. De erre már rég rájöttem, és mégse jön be ez a tudatállapot, én nem szeretnék ezzel a tudattal élni. Igenis van elkülönültség, és ez nem lényegtelen dolgokból áll. Sajnos nem tudok köddé válni és lebegni a semmiben, a jelenlegi élethelyzetemben eléggé ki vagyok téve a világ dolgainak, de a lehetőségekhez képest próbálkozom háttérbe vonulni.
Az, hogy rájöttél, az egy intellektuális dolog. Az ego azt mondja: na nem, én egyedi vagyok. Méghogy egy minden! Nem nem nem :)
A megtapasztalás az nagyon más. Amikor embeként ráébredsz, hogy független vagy, ám mégsem vagy egyedül, az egy csodálatos tapasztalás.
Egyébként meg tudsz! Igenis köddé tudsz válni és lebegni a semmiben, CSAK ha ezt eléred- mondjuk évtizedek/életek alatt- akkor rájössz, hogy az baromi unalmas. És akkor majd arra vágyódsz, hogy itt lehess látszólag elkülönülve:)
Legyen tehát inkább az a cél, hogy Te hass a világra és ne a világ Terád! Tedd félre az ezo maszlagot- legalábbis szerintem!
24
Ez nem teljesen így van. Csak nem szeretnék azonosulni random emberekkel. Hitem szerint az egód a legnagyobb ajándék, amit egy általad szeretett személynek adhatsz. Pl. a párodnak, és a családodnak. Nekem se kéne (illetve nem kellett) egy olyan személy, aki mindenkivel empatikus, mindenkit szeret és megért. Persze, aki megvilágosodott, az tudja, hogy mindenkit meg lehetne érteni, de nem teszi meg. Mert a gondolkodáshoz energia és idő kell, ő ezeket pedig az általa szeretett személyekre áldozza.
26
Én leírom, hogy szerintem normális esetben a szeretetnek ideális esetben egy ember felé kellene, hogy áramoljon, és ez a párod, nem mindenféle random személy felé. Erre válaszként leírsz ide valami fejtegetést, hogy mi az igazi szeretet. Igazából ezért nem látom értelmét, hogy bármiféle eszmecserét folytassak ezen az oldalon, mert mindenki csak fújja a magáét. A legközelebbi írásodra majd válaszként bemásolok egy töltött káposzta receptet és akkor jót beszélgettünk. De inkább hanyagolom ezt az oldalt mostmár :)
"Persze, aki megvilágosodott, az tudja, hogy mindenkit meg lehetne érteni, de nem teszi meg."
Egy megvilágosodott a megértés állapotában van, a nevében is benne van hogy minden világos a számára. De nem kell ehhez megvilágosodottnak lenni, hogy a megértés állapotában legyen.
"Mert a gondolkodáshoz energia és idő kell, ő ezeket pedig az általa szeretett személyekre áldozza."
Ezt az egó mondja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!