Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért kell a jelenben lenni,...

Miért kell a jelenben lenni, ha annál pocsékabb, és unalmasabb nincs?

Figyelt kérdés

Nem a múlt vagy a jövő érdekel, mert az is realitás volt vagy az lesz.

Hanem bármi ami nem realitás. Tökmindegy, csak itt ne kelljen lenni. Könyv vagy film...Ha nincs elkepzelem magamnak...Fizetek is érte, csak itt ne kelljen lenni.

Engem nem érdekel a realitas, mert tul unalmas, lassú, és nincs rá semmi behatásom, csak elfogadni lehet. Nem így a képzelettel...

Akkor ha én nem így működök, eleve el vagyok vágva, vesztésre állok? Miért kéne önszántamból kínozni magam, még amellé, amit muszáj a valósággal foglalkozni, amitől eleve lerohad az ember?

Miért az önkínzáson keresztül jön a "megszabadulás"?

2022. dec. 28. 20:38
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 A kérdező kommentje:

"Te nem hiszem h megtapasztaltad a jelenlét igazán."

Nem, nem tapasztaltam meg, nem tudo hogy szeretném-e már ezek után.

"Teljesen azonosulsz a fizikai külvilággal"

Ez nem tudom hogy jőtt az előzőből. Épp ezaz, hogy engem nem érdekel a fizikai világ, nem is akarok foglalkozni vele. Akkor hogy azonosulnék vele???

2022. dec. 29. 09:52
 22/61 A kérdező kommentje:

"Ez a jelen nem a divatezotériás jelen, hanem amit meditációban tapasztalhatsz meg. Meg szeretnéd érteni a másik oldalt, vagy igazolást keresel ezzel a kitett kérdéssel?"

Aha, szóval kétféle jelen van....És ez a jelen nem ugyanaz a jelen, mert nem mindegy. Már az sem mindegy, hogy melyikkel foglalkozunk...

Van a divatezoteriás jelen, ami nem az igazi jelen, meg van a meditációs, ami az igazi. Es ez alapján, hogy ki melyikkel foglalkozik, tudhatjuk hogy ki akar igazán a spiritualitással foglalkozni, mert meditál, és ki keres csak önigazolást. Értem. 🤔

2022. dec. 29. 09:59
 23/61 anonim ***** válasza:
100%
20-as nagyon jól elmagyaráztad. Ezeket hol tanultad/olvastad/láttad? Tudsz ajánlani jó könyvet vagy hasonlót?
2022. dec. 29. 12:12
 24/61 anonim ***** válasza:
100%
Az álmodozás az ego játéka hogy ne kelljen szembenézned saját magaddal és azt csinálnod amit örömmel csinálsz
2022. dec. 29. 12:56
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

"20-as nagyon jól elmagyaráztad. Ezeket hol tanultad/olvastad/láttad? Tudsz ajánlani jó könyvet vagy hasonlót?"

Nem tanultam. Egyszerűen elém került egy mester tanítása, és az elmondása szerint kipróbáltam az önkutatást, elsőre nem jutottam semmire, másodszorra "elértem" a szamádhit és feloldódtam benne. A szamádhit nehéz szavakkal leírni, mert az anyagtalanból az anyagba születés folyamatának a megélése, rálátás a karmára és hogy miért vagyunk az elkülönültség illúziójában, az egység megélése helyett.

2022. dec. 29. 13:39
 26/61 A kérdező kommentje:

A 20-as tényleg jól elmagyarázta, csak az a baj, hogy az elméletét már pár évvel ezelőtt hallottam, mégse tudok vele kezdeni semmit azóta se.

Lehet tengeralattjáród, vagy ladikod, tutajod, vagy luxusjachtod, óceánjáród a cunami, az akkor is cunami. Magyarul ha már benne vagy, akkor eszedbe se jut ez, hogy akkor szemlélő vagy, de ha esetleg eszedbe jut, akkor se jutsz vele sehova, kihúzni nem fog. Vagy benne vagy a cunamiban vagy nem. De az, hogy nem te vagy a cunami, hanem csak nézed, nagyon nem javít vagy ront semmin, ha egyszer odavág a sziklához.

"Az álmodozás az ego játéka hogy ne kelljen szembenézned saját magaddal és azt csinálnod amit örömmel csinálsz"

Ezt én így modnanám:

Az álmodozás az ego játéka, hogy ne kelljen szembenézned azzal hogy mennyi minden nem lehetséges a realitásban, és azt csinálhasd amit akarsz, amire egyébként nem lenne lehetőséged a realitásban. Magammal a saját képzeletemben is szembe tudok nézni. Ehhez nem kell a valóság.

2022. dec. 29. 14:12
 27/61 anonim ***** válasza:

"Lehet tengeralattjáród, vagy ladikod, tutajod, vagy luxusjachtod, óceánjáród a cunami, az akkor is cunami. Magyarul ha már benne vagy, akkor eszedbe se jut ez, hogy akkor szemlélő vagy, de ha esetleg eszedbe jut, akkor se jutsz vele sehova, kihúzni nem fog. Vagy benne vagy a cunamiban vagy nem. De az, hogy nem te vagy a cunami, hanem csak nézed, nagyon nem javít vagy ront semmin, ha egyszer odavág a sziklához."

Ahogy a tudat tere tágul, egyre több mindenre ébred rá az emberiség. A jelenlegi állapotban a többség, az elméje tartalmával él meg azonosságot, tehát az érzelmi állapotokkal. Ezt a legegyszerűbben úgy lehet elképzelni, hogy a tudat terében mint buborékok jönnek mennek a gondolatok és érzések, ha például azonosulunk a düh érzésével, akkor egy kis düh buborékból figyelünk kifelé, azaz mi magunk leszünk dühösek, aztán átszállunk egy másik érzelmi buborékba és már jó kedvünk van, viszont ha nagyobb a tudatoságunk tere, akkor egyszerűen rálátunk ezekre az érzelmi buborékokra/állapotokra, így nem kerülünk azonosságba velük, ezzel kezdünk megérkezni a jelenlétbe, mert egyre többet vagyunk a figyelemként ami a tudat terét pásztázza, ahelyett hogy a kis korlátozott érzelmi buborékokban lennénk. Ezzel azonban nincs vége a tudat fejlődésének, mert a tudat tere ahogy egyre tágul, egyre távolabbról látunk rá mindenre ami felmerül benne, majd eljön az a pillanat, amikor a tudat tere meghaladja a test határait, és ekkor a testet kívülről látva, ráébredünk a "végső" figyelemre, ami a test születésének és halálának is a tanúja. Szóval lényegtelen hogy a cunami mit csinál veled, mert nem a test és az elme énje vagy, az hogy miért kerültél egy adott élethelyzetbe, annak is megvan a pontos oka, minden mindennel kölcsönhatásban van és összefügg, mondhatni egységben van, és ki van téve az ok okozat egyszerű törvényének.

2022. dec. 29. 14:48
 28/61 A kérdező kommentje:
Én értem ezt az egészet amit leírtál csak hasznalni nem tudom. Ha egyszer /ideges/dühös/szomorú/boldog/fáradt/izgatott/ stb. vagyok akkor az van. Nem tudok vele semmit csinálni, hiaba próbalkozok.
2022. dec. 29. 14:59
 29/61 anonim ***** válasza:
26#, érdemben nem reagáltál, de támadó reakciót vettél fel, nem annak szántam. Én úgyanúgy kudarcként éltem meg a jelenem régen, mert sorra csalódtam az emberekben, meg semmi sem sikerült a vágyaim terén. Én is választhattam volna az álmodozást, helyette az önfelszabadítást választottam meditáció lévén. Kiégtem mindenből, ez vezetett el eddig a pontig. Miért jó álmodozni, ha idáig sem sikerült semmi? Ezután fog? Magadat nyugtatod vele, de igazából semmit sem segít ez a nézőpont.
2022. dec. 29. 15:06
 30/61 anonim ***** válasza:
30%
Csak az ilyen new age ezo álguruk mondják, hogy a jelenben legyél, azért hogy korlátozzanak.
2022. dec. 29. 15:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!