Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért kell a jelenben lenni,...

Miért kell a jelenben lenni, ha annál pocsékabb, és unalmasabb nincs?

Figyelt kérdés

Nem a múlt vagy a jövő érdekel, mert az is realitás volt vagy az lesz.

Hanem bármi ami nem realitás. Tökmindegy, csak itt ne kelljen lenni. Könyv vagy film...Ha nincs elkepzelem magamnak...Fizetek is érte, csak itt ne kelljen lenni.

Engem nem érdekel a realitas, mert tul unalmas, lassú, és nincs rá semmi behatásom, csak elfogadni lehet. Nem így a képzelettel...

Akkor ha én nem így működök, eleve el vagyok vágva, vesztésre állok? Miért kéne önszántamból kínozni magam, még amellé, amit muszáj a valósággal foglalkozni, amitől eleve lerohad az ember?

Miért az önkínzáson keresztül jön a "megszabadulás"?

2022. dec. 28. 20:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 Grimfox ***** válasza:
100%
Az eszközök, és a körülmények is adottak. Az eszköz az elme, ami a jelenben keresi a lehetőségeket. A körülmények pedig azok a lehetőségek, amiket az elme felismer, és megfelelőnek értékel. Kevés olyan helyzet van, amiből nem lehet így kimászni(nem nő vissza a lábad, ha egyszer elveszted pl.).
2022. dec. 28. 22:04
 12/61 A kérdező kommentje:

10

Igen, erről beszéltem.

11

"Az eszközök, és a körülmények is adottak."

Ezzel nem értek egyet.

2022. dec. 28. 22:33
 13/61 anonim ***** válasza:
Az is a jelenhez tartozik, amit nem tudsz elfogadni. Ha belegondolsz, minden a jelenben létezik. A múlt is abban létezett és a jövő is abban fog létezni. A körülményeid is viszonylagosak, mert az is jelenben van, de az meg a karmád következménye. Így összevetve a múltad, a jelened és a jövőd is te vagy. Nem tudod eldobni a múltadat, mert akkor nem lennél se itt, se a jövőben.
2022. dec. 28. 23:48
 14/61 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha a jelenben használod a fantáziádat az is a jelenlét. Csak érezd jól magad közben, és ha kell valami fontosat csinálni arra azért szakíts időt.
2022. dec. 29. 00:06
 15/61 anonim ***** válasza:
100%
A képzelet és a jelenlét azért más, mert ott már rávetíted a képet a valóságra. Ez lehet egy ember, egy jelenség, bármi. Lehet használni, de bizonyos fokon minden képszerűség csapda, mert akkor meg a képhez ragaszkodsz. A jelenlét pont hogy megszabadít minden képzelgéstől, emiatt ébredsz rá a valóságra.
2022. dec. 29. 00:18
 16/61 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen, hogy vannak még normális témák is itt. :D

Kérdező, én is szeretek álmodozni, főleg párkapcsolatról, mert nincs és nem is tudom, hogyan legyen.

De amit jelenben meg kell tennem, az az, hogy elmegyek emberek közé, hátha találok valakit, aki kicsit valóssággá változtathatja az "álmodozásom". Karrieremmel jól állok, tudok a jelenben lenni és arra fókuszálni, amire kell. A rossz dolgok elől menekülök képekbe, meg ide Gyikre. :P

26/N

2022. dec. 29. 01:09
 17/61 anonim ***** válasza:
Szóval azért nem tetszik a jelen neked, mert az számodra túlságosan taszító, a fennálló körülmények miatt, vagyis ahogyan rájuk reagálsz, ezért inkább egy képzelt világba menekülsz. Nem izgalmasnak vagy unalmasnak kell lennie a jelennek, ez nem erről szól. Arról szól, hogy többet nem a körülményekre adott reakciók határoznak meg, és nincs semmi szükségérzet a cselekvésre irányulva. Meg hogy mivel összhangban vagy magaddal, mindig minden pillanatban úgy cselekedsz, hogy az neked ideális legyen, a körülmény mindegy, mivel hálával tekintesz mindenre és mindenkire. Amíg ott vannak a vágyak, addig azt érzed, hogy valamit adnia kell a világnak neked, mert megérdemled. A jelenben másnak akarsz adni, magadnak már nem. Ez a jelen nem a divatezotériás jelen, hanem amit meditációban tapasztalhatsz meg. Meg szeretnéd érteni a másik oldalt, vagy igazolást keresel ezzel a kitett kérdéssel?
2022. dec. 29. 02:35
 18/61 anonim ***** válasza:
Te nem hiszem h megtapasztaltad a jelenlét igazán. Teljesen azonosulsz a fizikai külvilággal. Én egy fos gyári melóban is megtaláltam a szépet és elégedettséget, h 8 órán át ugyanazt csináltam a semmiért cigányokkal. Komoly megpróbáltatás volt, de ment.
2022. dec. 29. 03:25
 19/61 anonim ***** válasza:
100%
18 Most ez komoly vagy csak magadnak (és másoknak) vetítesz? Mert hallottam én már ilyet, aztán minden volt az csak jelenlét nem.
2022. dec. 29. 08:14
 20/61 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kell a jelenben lenni, ha annál pocsékabb, és unalmasabb nincs?"

Maga a figyelem jelenléte vagy, ami teret ad a felmerült gondolatoknak és érzéseknek. Amikor felmerül benned hogy ez de pocsék és unalmas, akkor valójában a benned felmerült érzelmi képpel élsz meg azonosságot, tehát a figyelem ami vagy, belebonyolódik az érzésbe, így a körülményeid rabjává válsz. A figyelem személytelen, de amikor azonosul az érzelmi állapottal akkor már egyéni szemszögbe kerül, és a pocsék és unalmas állapotból észleli a környezetét, mint elkülönült személy. Persze kivetülhetsz és álmodozhatsz, de azok is csak képek a figyelem terében. Szabad akkor leszel, ha ráébredsz hogy te minden körülmények közt a figyelem vagy, nem pedig a hullámzó érzelmi állapotok.

2022. dec. 29. 09:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!