Miért kell a jelenben lenni, ha annál pocsékabb, és unalmasabb nincs?
Nem a múlt vagy a jövő érdekel, mert az is realitás volt vagy az lesz.
Hanem bármi ami nem realitás. Tökmindegy, csak itt ne kelljen lenni. Könyv vagy film...Ha nincs elkepzelem magamnak...Fizetek is érte, csak itt ne kelljen lenni.
Engem nem érdekel a realitas, mert tul unalmas, lassú, és nincs rá semmi behatásom, csak elfogadni lehet. Nem így a képzelettel...
Akkor ha én nem így működök, eleve el vagyok vágva, vesztésre állok? Miért kéne önszántamból kínozni magam, még amellé, amit muszáj a valósággal foglalkozni, amitől eleve lerohad az ember?
Miért az önkínzáson keresztül jön a "megszabadulás"?
10
Igen, erről beszéltem.
11
"Az eszközök, és a körülmények is adottak."
Ezzel nem értek egyet.
Hihetetlen, hogy vannak még normális témák is itt. :D
Kérdező, én is szeretek álmodozni, főleg párkapcsolatról, mert nincs és nem is tudom, hogyan legyen.
De amit jelenben meg kell tennem, az az, hogy elmegyek emberek közé, hátha találok valakit, aki kicsit valóssággá változtathatja az "álmodozásom". Karrieremmel jól állok, tudok a jelenben lenni és arra fókuszálni, amire kell. A rossz dolgok elől menekülök képekbe, meg ide Gyikre. :P
26/N
"Miért kell a jelenben lenni, ha annál pocsékabb, és unalmasabb nincs?"
Maga a figyelem jelenléte vagy, ami teret ad a felmerült gondolatoknak és érzéseknek. Amikor felmerül benned hogy ez de pocsék és unalmas, akkor valójában a benned felmerült érzelmi képpel élsz meg azonosságot, tehát a figyelem ami vagy, belebonyolódik az érzésbe, így a körülményeid rabjává válsz. A figyelem személytelen, de amikor azonosul az érzelmi állapottal akkor már egyéni szemszögbe kerül, és a pocsék és unalmas állapotból észleli a környezetét, mint elkülönült személy. Persze kivetülhetsz és álmodozhatsz, de azok is csak képek a figyelem terében. Szabad akkor leszel, ha ráébredsz hogy te minden körülmények közt a figyelem vagy, nem pedig a hullámzó érzelmi állapotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!