Ezt én konkrátan megkérdeztem egy református lelkésztől interjúban. Azt felelte, hogy nem jó a kérdésfeltevés. Attól még létezhet a reinkarnáció valamilyen formája, hogy a Bibliában nem említik. Sok olyan dolog van, ami létezik a bibliai tanításokon kívül is. Az, hogy a Bibliában nincs szó a reinkarnációról, csak annyit jelent, hogy így nem része a keresztény hitrendszernek, azaz nem foglalkoznak vele. A bibliai üzenet, a jézusi tanítás lényegén ez nem változtat se pro se kontra.
2022. okt. 23. 21:00
15/19 Darius- válasza:
A Bibliaban errol nem is lehet szo, mert abban a tulvilag a menny és a pokol. Ez a buddhizmusbol ered azt hiszem.
Persze amiért a keresztény vallas nem tanitja a reinkarnaciot, nem azt jelenti, hogy nincs.
2022. okt. 23. 21:14
16/19 SubMessalina válasza:
A keresztény vallás ezt tagadja. De vannak, amelyek hisznek benne. Pl buddhizmus.
2022. okt. 23. 21:41
17/19 anonim válasza:
A keresztény vallásból az egyik római uralkodó alatt rejtélyes módon eltűnt minden ilyen, de gnosztikus keresztényeknél még fennmaradt, csak hát ugye ők kissé elfogytak, de megtalálható néhány muszlim és zsidó irányzatban a mai napig.
2022. okt. 23. 21:56
18/19 anonim válasza:
Az, hogy létezik, meg az, hogy valami benne van a Bibliában, két k.va különböző dolog :D
A biblia fele hazugság, a másik fele undorító értékrenddel megírt szexista, rasszista, tömeggyilkos szociopata istenről szóló mese.
2022. okt. 23. 22:10
19/19 anonim válasza:
18. Ugye, meg mi az má hogy leírják hogy bánnyak a rabszolgáimmal.
De nemértem mirőlbeszélsz, jézus megvédte a prostikat, bár fura mód a születésénél 3 csávó megjelent és az apjával nem kefélt az anyja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!