Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Reinkarnácio tana összeegyez...

A Reinkarnácio tana összeegyeztethetelen a Bibliában tanítottakal és Jézussal.Egyetértetek?

Figyelt kérdés

Nagyapám azt tanította a reinkarnácioval kapcsolatban,hogy van két tányér a saját tányéroban van a kereszténység a szomszéd tányérjában a budhizmus,hiduizmus és aki keresztény és a reinkarnácioban hisz annak nem jo a saját tányérja erőszakkal a szomszéd tányérját akarja.

Egyetértetek nagyapámmal?

2022. aug. 24. 13:59
A kérdező szavazást indított:
Igen összeegyeztethetelen,ha reinkarnálodunk akkor Jézus egy saralatán volt
nem,kifejtem,hogy miért
nem,idézek a bibliábol ami a reinkarnáciora utal
17 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
A tányéros hasonlatban azt nem értem hogy miért "erőszakkal" akarja a szomszéd tányérját. Ez honnan jött neki?
2022. aug. 24. 14:53
 2/9 Kései Sirató ***** válasza:
52%
A Bibliában egyáltalán nincs szó reinkarnációról, azaz lélekvándorlásról. Ez egy mese.
2022. aug. 24. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Öööö mert a bibla nem mese és a full valóságot írja le? :D
2022. aug. 24. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Igen.

2022. aug. 24. 20:14
 5/9 anonim ***** válasza:
35%

3

Köszönöm. Nincs több kérdésem.

2022. aug. 24. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
26%

Nagyapád példája annyira összefüggést nélkülöző, hogy érthetetlen a metafórája.

A reinkarnáció, jézus, kereszténység elválaszthatatlan egymástól. Nem is értem, hogy nevezheti magát kereszténynek, aki annyi tudással sem rendelkezik, hogy a reinkarnációt ne tartsa elhagyhatatlannak. Hogy fejlődnél az abszolút nullából egy tudatos öntudatra képes létezővé, ha nem választódsz le istenről (inkarnáció), majd a kezdetből, hogy juthatnál át egy létformával ekkora hatalmas változáson, ami kell, hogy most itt lehess, attól, ami voltál a fejlődésed kezdetén?

2022. aug. 25. 05:19
 7/9 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Egyet értek.

Nem a nagyapáddal, azzal, amit olvastam róla a Bibliából.A reinkarnáció tana arra épül, hogy már korábban is éltél.

A keresztények, szeretnék tudni, mint te is, hogy összeegyeztethető-e a Biblián alapuló keresztény hittel (" A te szavad igazság" János 17:17). Mivel a Teremtőnk, Jehova Isten az Élet Forrása és „a titkok Feltárója” Dániel 2:28, olyan tényeket fed fel az életről és a halálról, melyek máskülönben rejtve lennének az emberek előtt. Bátran hagyatkozhatunk a Szavára, a Bibliára, hogy választ kapjunk az ebben a témában felmerülő kérdésekre.

Például az 1Mózes 3:19 szerint Ádám és Éva engedetlenné válása után Isten ezt mondta Ádámnak: „Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból vétettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.” Ádám porból lett teremtve. Halálakor visszatért a porba. Isten kijelentése egyértelmű. Ebből következik, hogy a halála után az egyén nem születik újra valaki másként, hanem egyszerűen megszűnik létezni.

2022. aug. 25. 15:40
 8/9 NTBS ***** válasza:
53%
Nem tudom eldönteni. Nehéz kérdés.
2022. aug. 29. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyetértek vele.
2023. jún. 17. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!