Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hogyha az eredeti kereszténysé...

Hogyha az eredeti kereszténység tanította a reinkarnációt, akkor miért van a Bibliában olyan rész, hogy a halottak semmit sem tudnak, meg ilyesmik?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk, manipulálva van, nemcsak elvettek belőle dolgokat, hanem valószínűleg hozzá is írtak utólag. A fent említett részt nem tudom szó szerint idézni a halottakkal kapcsolatban, azt sem tudom, hogy a Biblia melyik részében van. Viszont szerintem nem kis részben emiatt hiszi azt sok keresztény, hogy a halál olyan, mint az alvás, és majd valamikor jön a feltámadás. Illetve van ugye a mennyország és a pokol dogmája, ami már önmagában ellentmondásossá teszi és összezavarja az egészet, mert ez már cáfolja az említett sorokat, hogy a halottak semmit sem tudnak és éreznek. Az örök menny és pokol egyetlen kis élet után pedig egyszerűen nem logikus.

Így most ott tartunk, 2000 év után is, hogy bármelyik keresztény egyház, közösség nem tud egyértelműen állást foglalni ezzel a nagyon lényeges dologgal kapcsolatban. Illetve ha tudnak is, de ellentmondanak egymásnak, mert a Biblia homályos soraira hivatkoznak állandóan.

Nyilvánvalóan egy halott élőlény, a holttest nem érez semmit, tehát nem tudom, hogy ezzel mit akart mondani a Biblia.

Azért még így is maradt egy pár rész benne, ami utalhat a reinkarnációra, ha nem is egyértelműen. Én a reinkarnációt tartom a leglogikusabbnak.

Másnak is feltűntek ezek a dolgok? Vajon miért írták bele ezt a részt, hogy a halottak semmit sem tudnak? Szerintem 2000 év után már bőven eljött az ideje annak, hogy az emberek elkezdjenek gondolkozni, és ne csak a több ezer éve leírt sorokhoz ragaszkodjanak.

2020. júl. 31. 09:31
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Igazából nem mond ellent, mert azt, hogy a halottak nem tudnak és nem éreznek semmit az a feltámadás előtti időszakra van kijelentve, akkor válik el, hogy ki hova kerül a későbbiekben. A reinkarnáció pedig egyértelműen nincs benne a Bibliában, az teljesen más kultúrkör tanítása.

Bár hívő vagyok, a Pokol dogmájával (meg még számos mással is) problémáim vannak, régen rossz, ha arra sarkalljuk a hívőket, hogy csak valami földöntúli dicséretért viselkedjenek emberhez méltóan, mert ha nem, akkor jön a büntetés. Amúgy még számos más, szimpla legegyszerűbb logikával is megkérdőjelezhető dogma létezik sajnos, képtelenség is lenne felsorolni mindet, viszont nagyon remélem, reinkarnáció sem létezik (akar a franc újra megszületni ide), valamint sok szempontból a reinkarnáció sem logikus.

2020. júl. 31. 11:00
 2/9 anonim ***** válasza:
44%
Nem tanította. Ennyire egyszerű.
2020. júl. 31. 11:36
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 Most nem sorolom fel az érveket az egyetlen élet ellen, de valóban vannak nekem is problémáim a reinkarnációval kapcsolatban, viszont attól még számomra ez marad a leglogikusabb. Attól, hogy bizonyos dolgokat nem értek, még létezhet. De egyébként jó, hogy említetted, mert ide én sem szeretnék még egyszer leszületni.

#2 Hát nyíltan biztosan nem, mert Jézus szimbólumokban tanított. És ugye, a Bibliát is manipulálták, mint említettem.

2020. júl. 31. 12:36
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Első voltam, nyilván létezhet és az hisz benne, aki akar, a probléma számomra a reinkarnációval is az, mint a kereszténységgel (sőt, kb. az összes vallással), hogy egyszerű, logikus kérdésekkel ellent lehet neki mondani. Mivel tudati folytonosság nincs, ezért teljesen értelmetlen az előző életedben elkövetett bűnökért a későbbi életedben bűnhődni, mivel semmit nem tesz hozzá a fejlődésedhez, fogalmad sincs róla elvileg, hogy mit csináltál, arra jó az egész, hogy minden rosszat rá lehet fogni, hogy na azért van, mert előző életedben biztos rossz voltál. Ebből így semmit nem lehet tanulni, a személyiség nem fejlődik semmit, ez csak egy másik dogma, amit el kell fogadni de facto.
2020. júl. 31. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem az eredeti kereszténység tanította a reinkarnációt. Gnosztikus keresztény kéziratokban olvashatunk róla, amik sosem voltak a bibliai kánon része.

A második században az egyházatyák apokriffé és eretnekké nyilvánították az összes gnosztikus kézírást.

2020. júl. 31. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező megválaszoltad te magad a kérdésedben! Mert hiteltelen köpönyegforgató forrás! Egyik állításában ezt mond, a másikban már a szöges ellenkezőjét. Folyamatos korrigálás alatt van. Mindenben kis kutatás után meg lehet találni az ellenkező tanítást amik teljes mértékben ütik egymást. Úgy maradt fent 2000 évig hogy tömegesen az embereknek egy valamit mondtak. Egy forrásból kapták az információt. Egy kis réteg volt aki kutatni tudott egy korlátozottan elérhető anyagból. Ehhez tegyük hozzá hogy amikor megtörténik egy esemény már akkor rengeteg érdek van mögötte hogy meghamisítsa a tényeket. Ott is ha más állásponton voltak nem sűrűn hangoztatták a modern időkben sem az álláspontjukat hogy kinézze őket a környezetük. A szűk anyagot amit leadtak az embereknek a templomban addig korrigálták még széles körben nem ütött. Olyanokat mondanak mindig határozottan ami az emberekben tömegesen jó érzést kelt, az adott korban általánosan elfogadott. Ehhez hozzáraknak olyan folyamatos tanításokat amik pusztítók magára az egyénre, és a társadalomra is. Soha nem feltételeznek, a leg nagyobb hülyeségeket is megcáfolhatatlan tényként közlik. Ehhez tegyük hozzá hogy környezeti nyomás hatására maradt fennt. Ezek közül a legerősebb amikor családon belül erre nevelik a gyereket. Akit folyamatosan az egy adott akár a legnagyobb hülyeséggel kondicionálnak egy idő után feltétel nélkül hisz. Figyelmen kívül hagyja a másik tényeket. Pszichológiai kísérletekben bebizonyították 10 ember közé berakunk egyet aki mást mond. És a 10 színész és azt mondjuk mondja az ellenkezőjét az az 1 is azt fogja mondani. Ha növeljük azok számát a csoportban akik avval az 1 gyel azonos állásponton vannak akkor változik a helyzet csak. Az internet előtt nem is lehetett bárkinek bármit a nagy tömegekkel szabadon megosztani. A 95%-a legalább cenzúrázott, a többit teljesen átírták. Az ősi dokumentumokat összevetve azt is lehet mondani hogy a mai egyház mindenben pont az ellenkezőjét mondja mint régen. Amihez jól értettek a követői hogy hatékonyan elnyomják a független közösségi kutatásokat és véleményt. Brutális kínhalál, kiközösítés, lejáratás, kínzás, üldöztetés eszközeivel. Külsőleg vizsgálva a hatásait, céljait, eredményét sokat mondó tény az emberiségről. A biblia nem egyszerű mese, szándékos kifinomult tömeges agymosás egyik legnagyobb eszköze! Akiktől származnak a benne lévő dolgok az nem egy jóságos mindent megteremtő isten. Jobban beleolvasva inkább ír le az embereken uralkodó gátlástalan lényeket magukat istennek kikiáltva mintsem egy központi istent. Ez persze a papok által ki van magyarázva, egyenesen meg van mondva hogy mit kell nekünk látnunk. A szabad gondolkodásnak helye sincs hagyva az egyházban. A hozzá hasonló nagy vallások sem különbek nála egy fokkal sem, ugyan azokat terjesztik csak más köntösben. Évezredeken át több pusztítást okoztak a nagy vallások mint jót tettek, és ez a mai napig így van. Akik fejlődést hoztak azok az emberek voltak akik megalapozták a tudomány alapjait. Pár generáció óta mióta ezek az alapok megszilárdultak azóta indult be igazán az emberiség fejlődése.
2020. júl. 31. 19:05
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Komolyan nem értem, ilyen kérdésnél miért kell ész nélkül lepontozni azt, aki más véleményen van...
2020. júl. 31. 22:07
 8/9 A kérdező kommentje:

#4 Ez, hogy nincsen valamiféle tudati folytonosság, engem is nagyon zavar, mert így tényleg nem lehet tanulni meg fejlődni, vagy pedig nagyon nehezen. De ez ahogyan írtam, szerintem még mindig valószínűbb, mint a nagy semmi, aztán egy rövid kis élet, majd utána pedig mennyország, úgynevezett tisztítótűz, pokol, vagy pedig szintén a nagy semmi, ahogyan a materialisták, ateisták mondják, mert ezeknek meg végképp semmi értelme nincsen. Akkor már inkább a reinkarnáció. Állítólag vannak olyanok, akik ismerik az előző életeiket. Azt mondják, ahhoz meg kell érni, mert ellenkező esetben zavarokat okozhat hogyha valaki valahogy hozzájut az emlékekhez. Hát nem tudom, de ha az ember mindent elfelejt, akkor meg nincs miből tanulni, okulni, és sötétben tapogatózunk.

Úgy fogalmazok, hogy a képtelenségek között még mindig a reinkarnáció a legkisebb képtelenség szerintem.

#5 Hát, szerintem pont a gnosztikus kereszténység az, ami nekem az eredetinek tűnik. Maga a Biblia az elég homályos, ami az eredetét illeti. 2000 év alatt sokat manipuláltak rajta, tehát a Biblia nem biztos, hogy a legjobb mérce ebből a szempontból. Mi van, hogyha valóban a gnosztikus kereszténység az igazi? Nem véletlen, hogy ezeket az irányzatokat üldözték már az elejétől fogva.

#6 Ez kiváló hozzászólás, teljesen egyetértek! Köszönöm, hogy ilyen bőven kifejtetted!

#7 Ha a kettes vagy, ez még nem is annyira alacsony arány. Az emberek ilyenek, hogy hajlamosak lepontozni a más véleményen lévőket.

2020. aug. 1. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:
63%

Egyes voltam, Tisztítótűz nem létezik, az egész a katolikus egyház kitalációja, semmilyen Bibliai alapja nincs. Számomra az teljesen elfogadható, hogy Isten egyszerre akar megítélni mindenkit, a teljes emberiséget, nem pedig külön, egyesével. Ebben én nem látok logikai bukfencet, sőt, bár csak ennyi "probléma" lenne a kereszténységgel!

Bizonyítékot pedig mindenre lehet találni igazából, én is tapasztaltam magamon megmagyarázhatatlan érzéseket, félelmeket, stb., amire semmilyen logikus magyarázattal nem tudok jelenleg reagálni, pedig igyekszem mindig a reális válaszokat keresni. Inkább a kollektív tudattalant vélem az ilyen reinkarnációs élményekre magyarázatként, amit némileg alátámaszt az a tudományos tény is, hogy sejtszinten nyomot hagynak az őseink traumái, élményei, még akkor is, ha annak a bizonyos ősünknek még csak a létezéséről se tudunk. A tudati folytonosság hiánya nálam eleve aláásta a reinkarnáció hitelességét, ha durvábban akarok fogalmazni egyszerűen csak az ebben hívő társadalom önfelmentését látom benne, hogy xy embereknek akkor eleve nem is segítenek, hiszen neki ez a karmája, ezt kell megtapasztalnia, mivel korábban biztos pocsék ember volt. Szerintem ez abszurd, legalább olyan gáz, mint bizonyos keresztények állandó Pokollal riogatása majd pedig csodálkozása, ha ezért kapnak a fejükre.

2020. aug. 1. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!