Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció és kereszténység?

Reinkarnáció és kereszténység?

Figyelt kérdés

Lehet a kettő együtt? Hihetetlen valaki egyszerre a keresztény Istenben és a lélekvándorlásban? A nagy vallások tanai a főbb irányvonalakban megegyeznek, ez viszont alapvető eltérés. Szerintem egy az Isten, csak különböző módokon imádják a különböző vallások. De hogy lehet, hogy míg egyes tanok a reinkarnációt hirdetik, a kereszténység szerint a halál után a nagy semmi jön, aztán vagy a feltámadás, vagy pokol, és egyenesen ördögtől valónak gondolják a lélekvándorlás gondolatát is. Miért? Nem értem. Az összes spirituális irodalom ami eddig rámtalált,az mind a reinkarnációt hirdeti, kivéve a Bibliát. Kinek van igaza? Van egyáltalán igazság?

Trollok, ateisták, vicces kedvű kommentelők légyszi kíméljenek.

2016. jún. 3. 09:47
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:

* hihet valaki egyszerre ...

Bocsi. Autokorrekt.

2016. jún. 3. 10:17
 2/31 anonim ***** válasza:
0%
Hinni mindenben lehet, de a kereszténységben nincs reinkarnáció. A kereszténység szerint a halál után nem a nagy semmi jön, és az sem biztos, hogy az ördögnek tulajdonítanák a lélekvándorlást. Nekik a főmottójuk, hogy ha követted a tanaikat megmenekülsz a haláltól.
2016. jún. 3. 10:32
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Az tévedés, hogy a Bibliában nincs szó reinkarnációról.

Ha ismered a Biblia történetét, akkor tudod, hogy a jelenleg ismert Biblia egy erősen szelektált, az egyház által a középkorban egy bizonyos ideológia alapján gondosan kiválogatott szövegek gyűjteménye. Az eredetivel nem ez a helyzet.

Mellesleg még a jelenleg ismert Biblia szövege sem egyezik a közkeletű keresztény vélekedéssel, belemagyarázásokkal. Például a Bibliában egyetlen szó sem esik a pokolról, legalábbis abban a formában nem, ahogy az a közvélekedésben szerepel.

A kereszténységben jó alaposan összezagyválódott a Biblia és a középkori hiedelemvilág.

Ha azonban valaki visszatér a "gyökerekhez", akkor abszolút nem erről szól.

2016. jún. 3. 11:01
 4/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom összerakni. Ha egy az Isten,amit különféle módon imádnak a vallások,a kkor hogy lehet ekkora különbség? Akkor most van reinkarnáció vagy nincs? Nem hinném, hogy a buddhisták újjászületetnek egy másik testben, a keresztények meg mennek a pokolra. Van egy igazság, de ezek közül csak az egyik lehet az.

(Isten alatt mindenki azt ért amit akar. )

2016. jún. 3. 11:04
 5/31 A kérdező kommentje:
Jó lenne tudni mi van azokban a bizonyos apokrif iratokban, de abból nem tudok kiindulni amit nem tudok. 3n nem ismerek semmilyen halvány utalást se a Bibliában,ami a reinkarnációra utal. És nem is nagyon értem,miért lett volna érdeke anno a Biblia "szerkesztőinek" ezt az információt kihagyni a történetből? És egyetlen keresztény tanítót sem hallottam még lélekvándorlásról beszélni. Más vallások képviselői pedig folyamatosan ezt szajkózzák. Tényleg nem értem.
2016. jún. 3. 11:09
 6/31 anonim válasza:
63%

"Trollok, ateisták, vicces kedvű kommentelők légyszi kíméljenek."

Mivel a racionálisakat nem említed ezért engedd meg, hogy kommenteljek:

Aki a lélekvándorlásban hisz, az úgy gondolja, hogy a halála után a lelke megtisztul és egy új testben visszakerül erre a földre. Ennek során mind addig részt vesz egy körforgásban amíg ki nem tud abból lépni.

A kereszténység ezzel szemben nem ezt hirdeti. Egyszer jársz a földön és egy dobásod van. Az itteni cselekedeteid alapján fogsz a feltámadáskor megítéltetni, azaz a lelked ennek megfelelően örök kárhozatra vagy mennyei boldogságra ítéltetik.

Nincs átjárás a kettő között! Neked kell eldönteni, hogy melyikben hiszel. Ha mindkettőt magadénak vallod, akkor azzal egy új, harmadik hitvilágot képviselsz - ami persze teljesen megengedett, de az sem reinkarnáció sem kereszténység nem lesz.

Ja és hogy kinek van igaza? Könyörgöm ez "hit" kérdés. A hitnek pontosan az a lényege, hogy nincs rá bizonyíték. Ha bármilyen hitbeli kérdés tényszerűen alátámasztható lenne akkor nem hit hanem tudományról beszélnénk.

Mivel nem bizonyítható semmivel az ellenkező állítás helyessége ezért hit kérdésben mindenkinek igaza van! Annak is aki fűszálként reinkarnálódik, annak is aki a felhőkön ugrál az angyalok között, annak is aki villámokat szóró tógás pasasoktól retteg, annak is aki az az ükapja szelleméhez fohászkodik vagy egy dundi levitáló pacák pocakját simogatja.

Olyan teóriát fogadj el amivel tényleg tudsz azonosulni és ne engedd, hogy mások befolyásoljanak ennek kialakításában.

2016. jún. 3. 11:23
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

[link]

"A könyv különlegessége, hogy megtudhatjuk belőle, mikor, miért és milyen körülmények között töröltetett ki a Biblia szövegéből a reinkarnációra vonatkozó rengeteg utalás, amelyek eredetileg benne voltak, és mióta ellenzik a keresztény egyházak a lélek halhatatlanságának ezt az értelmezését."

2016. jún. 3. 11:31
 8/31 anonim ***** válasza:

#3 A kereszténységben nincs szó reinkarnációról, mert a buddhizmussal ellentétben ők másra építenek. Az erdeiben nem tudom mi áll, de a kereszténység arra épít, amit az egyház diktál nekik. Gondom egy ilyen fontos dolgot nem hagytak volna ki a Bibliából, ha lett volna. De így is akadnak, akik hisznek ebben is meg abban is, mert találnak maguknak utalásokat, amit saját szájuk íze szerint értelmeznek.

Hogy lehet ekkora különbség a vallások között? Egyszerüen ők másra építenek, de mindegyik vallásban van egy Istenség, ami körül van építve a vallás.

2016. jún. 3. 11:40
 9/31 A kérdező kommentje:

Igen, de a vallásokban van valahol az igazság. Én most nem a hítről, vagy a hiedelmről beszélek, hanem az igazságról. Melyik az? A lélek mint olyan létezik, efelől kétségem sincs, de nagyon nem mindegy, hogy mi a sorsa. Én nem vallási irányzatokat akarok követni , hanem az igazságot keresem. Mind a kettő nem lehet, vagy az egyik vagy a másik.

A linkelt könyvet köszönöm, elolvasom!

2016. jún. 3. 12:30
 10/31 anonim ***** válasza:
50%
Nem lehet, hogy csak te keresed benne az igazságot?
2016. jún. 3. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!