Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció és kereszténység?

Reinkarnáció és kereszténység?

Figyelt kérdés

Lehet a kettő együtt? Hihetetlen valaki egyszerre a keresztény Istenben és a lélekvándorlásban? A nagy vallások tanai a főbb irányvonalakban megegyeznek, ez viszont alapvető eltérés. Szerintem egy az Isten, csak különböző módokon imádják a különböző vallások. De hogy lehet, hogy míg egyes tanok a reinkarnációt hirdetik, a kereszténység szerint a halál után a nagy semmi jön, aztán vagy a feltámadás, vagy pokol, és egyenesen ördögtől valónak gondolják a lélekvándorlás gondolatát is. Miért? Nem értem. Az összes spirituális irodalom ami eddig rámtalált,az mind a reinkarnációt hirdeti, kivéve a Bibliát. Kinek van igaza? Van egyáltalán igazság?

Trollok, ateisták, vicces kedvű kommentelők légyszi kíméljenek.

2016. jún. 3. 09:47
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Én biztos, hogy arrafelé tendálok.
2016. jún. 3. 14:59
 12/31 anonim ***** válasza:

"Trollok, ateisták, vicces kedvű kommentelők légyszi kíméljenek."

Ha külön nem de azért egy vicces kedvű ateista troll írhat? :)

Amúgy én nem vagyok keresztény (vallásos leginkább a legrealisabbnak reinkarnációt tartó -mi van a halál után kérdésre- zsidó vagyok) ,de van olyan nézet ami kizárja és van ami nem. Már ha a Jelenések könyvét olvassa valaki. Persze ebbe nem tudok (és nem is akarok tanácsot adni) ,csak annyi ,hogy döntsd el te az igazadat (bigottság nélkül ,ez fontos). Abszolút igazság nem feltétlenül van. ;)

Üdv!

2016. jún. 3. 19:19
 13/31 anonim ***** válasza:
Töltsd le és olvasd el Dr. Michael Newton :lelkünk útjai I-IV című könyvét. Választ kapsz arra, hogy van-e reinkarnáció.
2016. jún. 3. 20:10
 14/31 OneEntity ***** válasza:

Azért az apokrif iratok közt több olyan is volt, amit azért hagytak ki, mert nyilvánvaló ökörségeket vagy hibákat tartalmazott.

Egyébként tényleg vannak utalások a reinkarnációra a Biblia korai változataiban.

Ezeket nézd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Hhweir-TNFk

https://www.youtube.com/watch?v=5CiGp5fo_rs

Nem tudom igazából, miről szólnak, és azt sem, mennyire hitelesek, még nem volt időm megnézni őket.

2016. jún. 3. 21:14
 15/31 anonim ***** válasza:

Vanyó Lászlótól az apokrifekről van könyve, meg neten is biztos találsz valahol, ha olvasni akarod, de van itt érdekesség a jelenlegi bibliában, pl

Máté 17

12 De mondom néktek, hogy Illés immár eljött, és nem ismerék meg őt, hanem azt mívelék vele, amit akarának. Ezenképpen az ember Fiának is szenvednie kell majd ő tőlük.

13 Ekkor megértették a tanítványok, hogy Keresztelő Jánosról szóla nékik.

2016. jún. 3. 21:58
 16/31 anonim ***** válasza:
22%

"Ha külön nem de azért egy vicces kedvű ateista troll írhat? :) "

Megjöttem! Bár mára már kivicceltem magamat más kérdéseknél.

A vallások azzal foglalkoznak amivel mindenki találkozik és senki nem tudja a választ hogy mi lesz utána: a halállal. A halál félelmetes, ezért kitalálták hogy mi lesz az emberrel utána. Képzelőerőtől és világnézettől függően mást és mást találtak ki. Ettől függetlenül túl sok variáció nincs közöttük mivel az emberek számára az a leginkább emészthető verzió, hogy a halál után is folytatódik az élet, természetesen érdemeinknek megfelelően egy jobb/rosszabb helyen. Ez utóbbiban szoktak nagyon különbözni, van ahol több dobása van az embernek, van ahol egy, stb. stb.

Szóval igazság egyikben sincs, mind kitaláció. Tudományosan annyit tudunk hogy nincs lélek (létezésére nincs bizonyíték, csak vágyálom) és testünk halálával a tudatunk is meghal. További szép napot!

2016. jún. 3. 23:21
 17/31 anonim válasza:

Mèrt ne lehetne? Amúgy is, Einstein is megmondta, hogy "Az energia nem vèdz el, csak àtalakul." -reinkarnàcióra reflektàlva.

Abban hidzel, amiben akarsz, nem hinnèm, hogy van kizàró tènyező. Jó esetben az èleted soràn megtalàlod a "sajàt hited".

2016. jún. 4. 11:39
 18/31 anonim válasza:
*Vèsz, akarom mondani
2016. jún. 4. 11:41
 19/31 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező, kérdésedben, hogy van-e ''lélekvándorlás'' – annak a szavát fogadd el, aki visszajött a halálból.

-

időm most nincs több, de kérdésed értelmesnek találtatott.

2016. jún. 4. 15:23
 20/31 HaEv ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

:) Nagyon-nagyon tetszik, amit írtál! Nagyon jól összefoglaltad a lényeget!

De azért az iszlám sem fogadja el a lélekvándorlást. Na mindegy.

Azt, hogy egy az Isten és különböző módokon imádják a vallások azért nem teljesen igaz. Ha engem fel akarnál hívni, tudnod kellene azt az 1-2 telefonszámot hozzá (privát, munkahelyi). Nem úgy működik, hogy bármelyik számot hívod, én veszem fel. Ki sem kell próbálnod, hogy tudd, butaság. Vagy a lakásod ajtaját is egy kulcs nyitja - pont ez a lényege a zárnak. Ha nem így lenne, bajban lennél. Rengeteg olyan elv van a keresztény tanokban, amivel nem érthetsz egyet úgy, hogy közben "liberálisan" másoknak is igazat adsz. Lélekvándorlás is vagy van vagy nincs.

Az apokrif iratok ebben nem fognak segítségedre lenni, de ha nagyon érdekelnek, katolikusok által elfogadott Bibliát nézz meg, abban vannak olyan könyvek is, amik apokrifek. Olvastam. Más az "íze". Viszont nem értéktelenek. De Istenhez nem visz közelebb.

"Kinek van igaza? Van egyáltalán igazság?" - ősi kérdés. Az egyik leghíresebb hasonló idézetet Pilátustól szokták idézni. :) A Biblia úgy tartja: az igazság egy személy, aki szabaddá tesz. (János evangéliuma 8. fejezet 31.-32. versek és a 14. fejezet 6.)

Amit javaslok átgondolásra: ha sok-sok életen át élhetsz még, mert van reinkarnáció, akkor élj úgy, ahogy azok élnek, akik úgy gondolják, egy életed van. Mit veszítesz?

És itt van, ami miatt az ördögtől valónak tartják a lélekvándorlást. Ugyanis ha nem igaz, akkor baromi nagy bajban van az, aki aszerint él. Hiszen valójában nincs több lehetősége! Átverte a "hazugság atyja".

Visszatérve a lakáskulcsodhoz. Ha egy kulcs nyitja az ajtódat, akkor a többi kulcs hamis. Ehhez mit szólsz?

CSAK EGY IGAZSÁG VAN! De van! És Te meg fogod találni! Mert aki tényleg keres, az tényleg talál!

Javaslom olvasásra a Bibliát - hiszen keresztény vagyok:

[link] Nyisd le a könyvek listáját (BookList) és olvasd.

Jó kutatást!

Én speckó az egyszerű fordítást szeretem olvasni, ha Istennel akarok beszélgetni.

2016. jún. 5. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!