Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnáció és kereszténység?

Reinkarnáció és kereszténység?

Figyelt kérdés

Lehet a kettő együtt? Hihetetlen valaki egyszerre a keresztény Istenben és a lélekvándorlásban? A nagy vallások tanai a főbb irányvonalakban megegyeznek, ez viszont alapvető eltérés. Szerintem egy az Isten, csak különböző módokon imádják a különböző vallások. De hogy lehet, hogy míg egyes tanok a reinkarnációt hirdetik, a kereszténység szerint a halál után a nagy semmi jön, aztán vagy a feltámadás, vagy pokol, és egyenesen ördögtől valónak gondolják a lélekvándorlás gondolatát is. Miért? Nem értem. Az összes spirituális irodalom ami eddig rámtalált,az mind a reinkarnációt hirdeti, kivéve a Bibliát. Kinek van igaza? Van egyáltalán igazság?

Trollok, ateisták, vicces kedvű kommentelők légyszi kíméljenek.

2016. jún. 3. 09:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
51%

#16:

Amire nincs bizonyíték az még nem biztos ,hogy nem létezik.

Apropó egy konkrét emberi lelket ,hogy fogsz meg és viszel egy laborba?

Have a nice day! ;)

2016. jún. 5. 14:45
 22/31 anonim ***** válasza:
28%

"Amire nincs bizonyíték az még nem biztos ,hogy nem létezik."

Ja, csak ezzel kapcsolatban pár évezred alatt sem sikerült semmit felmutatni, ami legalább utalna a létére. Egy szinten van Pumuklival és az egyszarvúval.

"Apropó egy konkrét emberi lelket ,hogy fogsz meg és viszel egy laborba?"

Hát igen, olyan dolgot aminek nincs fizikai valója, csak az emberek képzeletében létezik nehéz vizsgálni.

2016. jún. 5. 15:18
 23/31 anonim ***** válasza:

"Ja, csak ezzel kapcsolatban pár évezred alatt sem sikerült semmit felmutatni, ami legalább utalna a létére. Egy szinten van Pumuklival és az egyszarvúval."

Több és több olyan dolog van ,amire mindig is kereste az emberiség a választ ,de még mindig nem találta meg (és nagy eséllyel lehet ,hogy nem is fogja).

"nincs fizikai valója, csak az emberek képzeletében létezik nehéz vizsgálni."

Ezzel nem értek egyet + ez ellentmondásos is.

2016. jún. 5. 15:21
 24/31 anonim ***** válasza:
22%
Az állítólagos lélekkel kapcsolatban nem a válasz hanem még a bizonyítékot keresik, sikertelenül. Abban mi az ellentmondás hogy ami fizikailag nem létezik - csak képzeletben létezik - azt nehéz laborban vizsgálni?
2016. jún. 5. 15:56
 25/31 A kérdező kommentje:
Néztél már bele egy újszülött szemébe? Voltál már haldokló ember mellett? Láttál halottat közvetlenül a halála után? Mert ilyenkor szinte tapintható a lélek jelenléte. Nem kell mérni, nem kell bizonyítani, ott van. Akinek van rá szeme, az látja.
2016. jún. 6. 09:24
 26/31 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Nagyon tanulságos volt!
2016. jún. 6. 09:35
 27/31 anonim ***** válasza:
22%

"Mert ilyenkor szinte tapintható a lélek jelenléte."

Nem, nem tapintható. A szubjektív érzéseidet ne gondold általánosnak, mert pont az a probléma hogy nem az. Ha valóban érzékelhető lenne, akkor mérhető is lenne, de nem az. Porrá leszünk és azzal vége.

2016. jún. 6. 11:30
 28/31 A kérdező kommentje:
Ki így gondolja, ki úgy. Nem akarok én meggyőzni senkit. Csak a véleményemet írtam le.
2016. jún. 6. 11:55
 29/31 openyoureye ***** válasza:
64%

Con Troll-nak:

- Te nemcsak csőlátású, de bármely a tiédtől eltérő elképzelést vagy gondolkodásmódot csípőből utasítasz el csak azért, mert nem érted őket, de szerintem a saját materialista világnézeteddel sem vagy tisztában. Nézzünk néhány dolgot a materializmusról:

- Tudtad, hogy a fizikai anyag "anyag" érzete nem másból, mint a kezedben és a másik tárgyban lévő elektronok taszításából jön létre és hogy soha semmit sem érintettél meg szó szoros értelemben?

- Tudtad, hogy a mai napig nem találtak semmiféle fizikailag kézzel fogható anyagot, melyből felépül a világegyetem? Ugyan folyamatosan kutatják, de a sejt után jött a molekula, majd az atom, aztán az azt alkotó elektron proton neutron hármas felfedezése, majd ez is tovább bontva kvarkokat kapunk amik már a kvantumvilág szabályai szerint teljesen ellentmondanak az ismert fizikai törvényeknek. Legvégül kiderül, hogy minden energiából és annak rezgéséből épül fel amiről később írok is...

- Ismered e a kétrés elméletet a kvantumfizikából? Sebaj, itt egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=7fGu6We1Z4I

https://www.youtube.com/watch?v=6fmL3EZW_Ks

https://www.youtube.com/watch?v=h-3SgVm61xk

Ilyen bizonyítottan létezik, mégis ellentmond a józan paraszti észnek és ez csak egy apró részlete a kvantumfizikának. A második videóban(2:05) elmesélik mi a kvantum korreláció, vagy összefonódás elméletét, ez is érdekes.

- Tudtad, hogy a világegyetem látható, tapintható és vizsgálható anyaga, amit valóban anyagnak nevezünk, mindössze 4%-ot tesz ki? 4-et, ugye érted? A többi sötét anyag és sötét energia aminek a létére csak közvetve lehet következtetni, ugyanis vizsgálni vagy kimutatni (egyenlőre)nem lehet.

- Ismered az arany metszés elméletet ami a természetben is megtalálható? Ugye nem gondolod, hogy ennyi geometriai forma mindössze a véletlen műve lenne?

https://www.youtube.com/watch?v=oZQoaI-K3ro

- Ha anyagot keresel és azt vizsgálod a világegyetemnek csak egy apró szeletét tudod megérteni. Tesla szerint "Ha meg akarod érteni az Univerzum titkait, akkor az energia, a rezgés és frekvencia oldaláról kell megközelítened a témát." Az anyag az energia egyik formája, de nem az egyetlen.

https://www.youtube.com/watch?v=Kpq61-j7qlI

Amondó vagyok, hogy ne oszd az ész másnak mikor a te elképzelésed is 1000 sebből vérzik.

2016. jún. 8. 12:24
 30/31 anonim ***** válasza:

Sajnos ossza tovább máshol,mert a szűkagyú nem tanul semmiből,ráadásul olyan kategóriába piszkít ahol semmi keresnivalója legfeljebb csak kiröhögik..

Kérdezőnek írom,hogy ugyan engem soha nem érdekeltek a vallások,(énis mindig az igazságot kerestem),felszínesen mindegyiket érintettem és mindegyikben meg is találtam,de ez olyan mint a kirakó...és ha már meguntad az ősi iratokat és könyveket,akkor itt van egy kis ráadás,hogy a jelenre is tudj koncentrálni és teljesebb képet kapj:

Rejtettkéz beszélgetés:

[link]

Az ő családja van a piramis csúcsán,ők írták a bibliát,és leírja hogyan manipulálták a szabad akarat,vagy választhatóság "érdekében".Jézusról is ír,nagyobb történelmi és jövőbeli eseményekről,okokról..stb..elég hasznos.További kutatásokat a témában te is végezhetsz.

szép napot!

2016. jún. 17. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!