Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi lenne ha kiderülne hogy...

Mi lenne ha kiderülne hogy minden magától történik? Hogy nincs cselekvő énünk.

Figyelt kérdés
Ha ez a világ csak a lélek mozija lenne, ahol minden lejátszódik mint egy film, ahol a szereplők szemszögéből érzékelhetünk mindent, ez idő alatt azonosnak véljük magunkat a szereplővel és megéljük a történetét, azonosnak véljük magunkat a testtel és a történettel, a kiváltott gondolattal és érzéssel amik mozgatnak és cselekvésre késztetnek, ezáltal teljes azonosságot megélve. Majd ha ragaszkodás alakul ki a történetben akkor új leszületés által új történetbe kezdünk...

#Lélek, önvaló
2022. aug. 11. 06:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Egy megvilágosodott mester szavait tolmácsolva, a legmagasabb isteni tudatszinten a múlt, a jelen és a jövő egyszerre zajlik (tehát egyidejűleg tudomása van róla) és minden el van végezve. (Mindentudó, Mindenható)

Ebből következtetve tér-időben létező cselekvők vagyunk, akik tévesen azonosítják magukat és hat rájuk az ok-okozat törvénye (karma).

2022. aug. 16. 02:06
 22/25 A kérdező kommentje:
Igen, a legmagasabb szinten minden a figyelem terében keletkezik és múlik el az univerzum és annak összes létformája, de maga a figyelem időtlen, pont hogy benne jön létre a tér és az idő játéka, a karmikus körforgás. Amikor erre a figyelemre ráébredünk nem lesz több kérdésünk, csak a figyelem tiszta jelenléte marad, ami mindig is voltunk, míg tévesen a testnek és elmének hittük magunkat.
2022. aug. 16. 05:38
 23/25 anonim ***** válasza:

Fogalmilag pontosítanék.

test-lélek-Szellem (trichotóm emberkép)

test: tér foglya

lélek: idő foglya

Szellem: tértől és időtől független (Önvaló)

A lélek tapasztalatot szerez, reinkarnálódik, tökéletesedik, végül felemelkedik a Szellemhez és eggyé válik vele. (megvilágosodás)

2022. aug. 16. 07:19
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem addig tart a szenvedés, míg rájövünk hogy nem kell úgy lennie. Nálam így volt legalábbis. Addig tartott, amíg felváltva hittem hogy véletlenszerű vagy hogy direkt van így mert megérdemlem. Amíg tartott lehet hogy meg is érdemeltem, de mikor elmertem hinni hogy másképp is lehetne, és ez már csak a hitemtől függ, azóta szépen elmúlt az a rossz érzés, ilyen belső feszültség. Ez munka volt, de nem volt nehezebb mint bármelyik fizikai munka, csak ez belső munka volt, először meg kellett tanulnom észrevenni a mindig háttérben lévő jelenlétet, azután elszántan arra figyelni, akkor is mikor igen nehéz volt, mert jöttek a kényszeres gondolatok. Ma már egész másképp tekintek a világra mint régen, igaz még nem vagyok kész, de már legalább ismerem az utat, ez már önmagában óriási könnyebbség. A világ nem mondja meg hogyan tekintsük rá, szabadok vagyunk ebben. Mikor depressziós voltam nem is engedtem meg magamnak hogy megjelenjenek a szép dolgok, amikre vágyom, meg amik tetszenének, így visszagondolva olyan mintha direkt szivattam volna magam. Mostmár meg csak a szép dolgokra figyelek, mintha nekem lenne ott minden jó, azóta az emberek is másképp állnak hozzám, azelőtt nem is keresték a társaságom, azt hittem a kinézetem miatt, most pedig már öregebb vagyok, mégis mindenki rámmosolyog, nem mint akkoriban. Mondjuk én is szebbnek látom magam, kiül az ember arcára a belső szenvedés is, meg a belső öröm is.
2022. szept. 20. 18:09
 25/25 anonim ***** válasza:

"Hogy nincs cselekvő énünk."

A végső valóság az pontosan ez. Valójában nincs cselekvés, nincs karma, nincs születés és nincs halál. Csak az örök létezés.

2022. okt. 18. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!