Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi lenne ha kiderülne hogy...

Mi lenne ha kiderülne hogy minden magától történik? Hogy nincs cselekvő énünk.

Figyelt kérdés
Ha ez a világ csak a lélek mozija lenne, ahol minden lejátszódik mint egy film, ahol a szereplők szemszögéből érzékelhetünk mindent, ez idő alatt azonosnak véljük magunkat a szereplővel és megéljük a történetét, azonosnak véljük magunkat a testtel és a történettel, a kiváltott gondolattal és érzéssel amik mozgatnak és cselekvésre késztetnek, ezáltal teljes azonosságot megélve. Majd ha ragaszkodás alakul ki a történetben akkor új leszületés által új történetbe kezdünk...

#Lélek, önvaló
2022. aug. 11. 06:53
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"Akkor mégis hogy derülne ki ilyesmi? Vagy ha ez a történet része, akkor nyilván az is az, hogy az első kommentelő földhöz vágna mindent."

Pontosan, ha a történet része akkor a földhöz vágna mindent, és mivel feljött ez a gondolat, jó eséllyel meg is tenné, mert a gondolat mozgat minket :)

"Majd ha ragaszkodás alakul ki a történetben akkor új leszületés által új történetbe kezdünk..."

"Ezt nem értem...milyen ragaszkodás?"

A lélek az emberi életet szemlélve azonosul a karakterrel, és ha bizonyos dolgokhoz ragaszkodni kezd, akkor jelképesen írva, megnéz egy új részt a filmből azáltal hogy beleszületik újra egy emberi életbe. Tehát a figyelmét újra az emberi történetre fordítja mint néző.

2022. aug. 11. 16:49
 12/25 A kérdező kommentje:

"Egy a lényeg, irányítva van minden és nincs szabad akarat

És én úgy érzem az egyik olyan ember vagyok aki a szar élete miatt erre rájött"

És azáltal hogy rájöttél, most mi a helyzet veled?

Hálás vagy a szar életért ami felnyitotta a szemed?

Ha nincs szabad akarat akkor egyáltalán ki vagy te, megtudod fogalmazni?

2022. aug. 11. 16:52
 13/25 anonim ***** válasza:

Jaaa értem.

Hát ez érdekes.

Mert eszerint van részünk abban hogy az ezután következőket meghatározzuk a ragaszkodásainkon keresztül.

Viszont bennem fenmerül a kérdés hogy a ragaszkodasainkat mi alakítja ki? Mert ha én el tudnám dönteni hogy mihez ragaszkodok akkor jóval könnyebb lenne.

Ugyanez a gondolatokkal. Mitől függ hogy épp milyen gondolat jelenik meg? Mert ha nem mi irányítjuk hogy mire gondoljunk és ragaszkodjunk (már pedig úgy tapasztaltam nem épp így áll a helyzet) akkor tényleg nincs szabad választás. Akkor meg kb. elszenvedői vagyunk az egésznek...

2022. aug. 11. 16:57
 14/25 A kérdező kommentje:

"Mert eszerint van részünk abban hogy az ezután következőket meghatározzuk a ragaszkodásainkon keresztül."

Igen a lélek az előző történetben megélt dolgok miatt sodródik bele a következő történetbe, a megélt érzelmi hatások miatt.

"Viszont bennem felmerül a kérdés hogy a ragaszkodasainkat mi alakítja ki? Mert ha én el tudnám dönteni hogy mihez ragaszkodok akkor jóval könnyebb lenne."

Szerintem azt részben tudod, na meg tudod magad tesztelni azzal például hogy elvonulsz a világtól néhány napra, és akkor felerősödik minden benned, a hiányérzet is ha van...

"Ugyanez a gondolatokkal. Mitől függ hogy épp milyen gondolat jelenik meg? Mert ha nem mi irányítjuk hogy mire gondoljunk és ragaszkodjunk (már pedig úgy tapasztaltam nem épp így áll a helyzet) akkor tényleg nincs szabad választás. Akkor meg kb. elszenvedői vagyunk az egésznek...

Minden embernek fel kéne kutatnia hogy honnan jön a gondolat, mert ugye ha becsukjuk a szemünket csak 5 percre és próbálunk semmire sem gondolni, akkor derül ki hogy rengeteg gondolatunk van és nem tudunk üresen gondolatok nélkül lenni még csak 5 percet sem. Tehát nem mi gondoljuk a gondolatokat, mert akkor tudnánk gondolatok nélkül lenni, hanem a gondolatok egyszerűen megjelennek bennünk, majd azonosulunk velük és magunkénak tekintjük és aszerint cselekszünk, tehát a gondolatok mozgatnak. Ez alapján úgy tűnik hogy nincs szabad akarat.

2022. aug. 11. 17:19
 15/25 anonim ***** válasza:
48%

9, az orvos nem fog tudni segíteni a szar karmámon, az átkon és azon hogy szenvedésre születtem és hogy olyan az életem mint egy rossz film

12, hogy lehetnék hálás egy szar életért?

Emberek vagyunk irányítottan, szabad akarat nélkül.

Aki a semmiből szupersztár lesz és mindig minden sikerül neki, szted az véletlenül történik? Ugyan már

Én egy kiválasztott vagyok(negatív értelemben) akivel már annyit szivoznak, olyan filmesen szar az élete hogy emiatt rájöttem az igazságra

Persze kezdeni nem tudok vele semmit csak rettegni

2022. aug. 11. 18:08
 16/25 A kérdező kommentje:

"hogy lehetnék hálás egy szar életért?

Emberek vagyunk irányítottan, szabad akarat nélkül."

Ha egy szar élet megvilágosodáshoz vezetne, azért bárki hálás lenne, azt hittem hogy volt valami hasonlóban részed, hogy ennyire biztosan állítod hogy nincs szabad akarat.

2022. aug. 11. 19:31
 17/25 anonim ***** válasza:
34%
Ha egy sz*r élet megvilágosodáshoz vezetne, akkor már sokkal több megvilágosodott lenne. Csak nincs.
2022. aug. 11. 20:07
 18/25 A kérdező kommentje:
Igaz, egy sz*r élet még nem vezet el a megvilágosodásig, de az elszenvedőjében előbb merülnek fel a lét nagy kérdései, hogy mi ennek az egész létezésnek az értelme és ki vagyok én és miért kell ezt elszenvednem, ez önkutatásra adhat okot, ami már elvezethet egy mélyebb betekintésig.
2022. aug. 11. 21:01
 19/25 anonim ***** válasza:
50%
Ember, doki felír valami ártalmatlan receptorhangolót, és lekerül a szemellenződ, ennyire egyszerű uralni az életedet most.
2022. aug. 12. 05:42
 20/25 anonim ***** válasza:
Különben inkább westworld szerű a vilagunk. És hàt "szilaj gyönyörnek a vège is szilaj..." azaz amilyen féktelenül, vadul éltünk így a 21. század elejèn olyan lesz a végünk is...
2022. aug. 14. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!