Mi lenne ha kiderülne hogy minden magától történik? Hogy nincs cselekvő énünk.
"Vágnék földhöz mindent."
:)
De nem vághatnál a földhöz mindent, mert nincs cselekvő én, csak menne tovább a karakter a történetével, és csak figyelni tudnád. Érdekelne egyáltalán a történet? A figyelmed a történetbe helyezhetnéd vagy elvennéd onnan, ennyit tehetne a lélek mint néző.
Nem lenne semmi.
Ugyanúgy menne minden. Működünk egy adott szereplőként vagy avatárként, magunkénak hisszük, ami nem az. Egyszer kiderül.
Amúgy ez azért valahol szerintem jó hír. Lehet hogy a jó se a sajátod, de a rossz se. Plusz, van egy részed, ami védve van.
Mindezt abban az esetben, ha az az én ha nem cselekvőképes is, de az avatár cselekedeteit valamilyen mértékben azért befolyásolja vagy iranyítja.
Ha nincs semmi befolyása az tényleg csak egy trip, vegignezted a filmet a moziban. Nem lenne sok értelme, mondjuk ha így lenne, nem nagyon tudnánk mit tenni vele - hiszen azt se vennénk észre hogy az én nem-cselekszik, és be se avatkozik semmibe, meg hogy egyáltalán van.
"Majd ha ragaszkodás alakul ki a történetben akkor új leszületés által új történetbe kezdünk..."
Ezt nem értem...milyen ragaszkodás?
Én már rájöttem hogy mi csak szereplők vagyunk. De nem ilyen értelemben
Itt vagyunk, csak hatalmasabb erők irányítanak mindent, ez lehet büntető, jutalmazó rendszer, ugye ki milyen karmat kap, de lehet csak simán szórakozik velünk a felsőbb hatalom
Egy a lényeg, irányítva van minden és nincs szabad akarat
És én úgy érzem az egyik olyan ember vagyok aki a szar élete miatt erre rájött
Nem fogok túllépni az igazságon
Örülök hogy rájöttem és szomorú hogy senki nem hisz nekem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!